Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Golden Hall, οργανώνουν τετράμηνη προβολή των 50 νησιών της περιοχής Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, δίνοντας στον επισκέπτη του εμπορικού κέντρου τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τον πολιτισμό και την ιστορία τους.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου προβολής των νησιών από τις 20 Μαΐου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2015, θα πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων μέσα από τις οποίες το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα μοναδικά πολιτιστικά μνημεία, τις συναρπαστικές παραλίες, τη γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου μαζί με επώνυμους chef, προσκαλούν τους επισκέπτες του Κέντρου να ταξιδέψουν γευστικά στη μοναδική κουζίνα του Αιγαίου! Με μέλι από τη Ρόδο, γραβιέρα από τη Νάξο, θαλασσινά από την Κάλυμνο, Σαν Μιχάλη από τη Σύρο, ντοματάκι από την Κω και φάβα από την Σαντορίνη. Την αυλαία θα ανοίξει στις 20 Μαΐου η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου που θα μυήσει το κοινό στα μοναδικά πιάτα του Αιγαίου!

Οι επισκέπτες του Golden Hall, θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά έργα των μαθητών των δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας που αποτυπώνουν με τον δικό τους τρόπο το νησί στο οποίο ζουν, μέσα από την έκθεση «Ζωγραφίζω το νησί μου».

Παράλληλα θα παρακολουθήσουν ένα μοναδικό διαδραστικό σεμινάριο με τίτλο «ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ». Η Γκουρού της Ευτυχίας Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου μας εξηγεί γιατί οι διακοπές είναι μια εσωτερική κατάσταση.

Οι μικροί φίλοι του Golden Hall, έχουν την τύχη να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, δημιουργώντας με τα χέρια τους, τα δικά τους μικρά αντικείμενα από ξύλο. Mε τη βοήθεια Πάτμιου ξυλουργού, θα κατασκευάσουν καρεκλάκια και τραπεζάκια, πιάτα και άλλα αντικείμενα από ξύλο.

Παράλληλα, εκθέσεις φωτογραφίας θα παρουσιάζονται καθόλη τη διάρκεια της ενέργειας όπως η έκθεση «Η ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΤΑΜΑ» με φωτογραφίες που επιλέχθηκαν από τη Μάγια Τσόκλη και έχουν αποτυπωθεί στο περιοδικό «ΤΑΜΑ, η ελεύθερη έκδοση της Τήνου», αλλά και η «ECSTASEA» της Μαρίνας Βερνίκου με φωτογραφίες της από το Αιγαίο που θα βρίσκεται στον 2ο όροφο του εμπορικού κέντρου.

Τέλος, στο GH θα μπορέσουν να πάρουν όλοι μια πρώτη γεύση της μεγάλης έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη Ρόδο με τίτλο: «Ρόδος, η πύλη της Ανατολής» η οποία αποτελεί τη συνέχεια της έκθεσης που δημιουργήθηκε από το Μουσείο του Λούβρου και την απόλαυσε το κοινό του Παρισιού από τον Νοέμβριο του 2014 ως και τον Φεβρουάριο του 2015. Η έκθεση θα μεταφερθεί στη Ρόδο και αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που το Μουσείο του Λούβρου συμμετέχει οικονομικά σε μεταφορά έκθεσης στο εξωτερικό.

Φυσικά συνεχίζονται στο Golden Hall οι δράσεις που αγαπήθηκαν από τους μικρούς επισκέπτες, το Εργαστήρι Kids Arts and Crafts με καλοκαιρινή διάθεση, η Κάρμεν Ρουγγέρη με τους συνεργάτες της και το θεατρικό εργαστήρι, η παιδική χορωδία, το καλλιτεχνικό εργαστήρι, αλλά και οι καλοκαρινές θεατρικές παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα Λωτοφάγοι «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», «Η μικρή γοργόνα» και «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος».

Τα Εγκαίνια της δράσης Discover South Aegean, θα διεξήχθησαν την Τετάρτη στις 20 Μαΐου 2015 και ώρα 18:00, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου. Την ημέρα αυτή θα παρουσιάστηκε εκμαγείο με την κεφαλή του Θεού Ήλιου, σύμβολο της Ρόδου. Η Ρόδος του φωτός τιμά τον θεό Ήλιο, ο οποίος λάμπει 360 ημέρες το χρόνο και φωτίζει τις ακρογιαλιές και τα πολιτιστικά μνημεία της.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων βραβεύτηκε η «Ομάδα Αιγαίου», για την πολύτιμη συνεισφορά της στα μικρά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τους νησιώτες, όπου προσφέρει σε εθελοντική βάση υπηρεσίες παιδείας, πολιτισμού και υποδομών. Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς των εγκαινίων είχε ο γνωστός Ροδίτης DJ, Τάσος Γιασιράνης. Τέλος, οι επισκέπτες απόλαυσαν τοπικές λιχουδιές από τοπικούς παραγωγούς με την επιμέλεια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου.

Golden Hall… First of all