Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Γνωρίζοντας τον Αλέξανδρο..

Γνωρίζοντας τον Αλέξανδρο..
Το Βιβλίο Μέγας Αλέξανδρος: Η ιδεολογία του Αλέξανδρου του Θεόδωρου Δελέγκου, παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Βραδιάς Βιβλίου που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου.

Το Βιβλίο αποτελεί μια διερευνητική – αποδεικτική πραγματεία τεκμηρίωση της ιδεολογίας του πολιτικού Αλέξανδρου, γραμμένη κατά την εγελιανή διαλεκτική της θέσης-αντίθεσης-σύνθεσης.

Ο συγγραφέας κάνει μία συγκριτική αναφορά στα πορίσματα των εγκυρότερων ιστορικών ερευνητών και αναδεικνύει τον ιστορικό του χαρακτήρα. Απευθύνεται τόσο στον ιστορικό ερευνητή, όσο και στον ανήσυχο αναγνώστη, αλλά και στο ευρύ κοινό, που θέλει να πληροφορηθεί για τη μη επαρκώς φωτισμένη, και γι΄αυτό άγνωστη μέχρι σήμερα στους πολλούς, πλευρά του πολιτικού Αλέξανδρου! Το έργο συμπληρώνεται από είκοσι ένα λεπτομερείς χάρτες της πορείας του Αλέξανδρου, με πλήθος αντιστοιχίσεων αρχαίων τοπωνυμίων με τα σημερινά.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει στο κοινό ο συγγραφέας, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσουν, ο Ακαδημαϊκός κ. Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, καθώς και οι Ιστορικοί – Συγγραφείς κ.κ. Ήρκος και Στάντης Αποστολίδης.

Σχετικές ειδήσεις
 Εγώ κι ο θάνατός μου - Αλέξανδρος Βέλιος
16.06.2016 10:16
Από τις εκδόσεις Ροές μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του Αλέξανδρου Βέλιου, Εγώ κι ο θάνατός μου (Το δικαίωμα στην ευθανασία).
Οι τελευταίοι εραστές - Αλέξανδρος Δαμουλιάνος
26.05.2016 11:22
Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί η νέα ποιητική συλλογή του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου «Οι τελευταίοι εραστές».
Κράτος, Ιδεολογία, Πολιτική και Εκπαίδευση στην Κύπρο 1959-1974 - Παύλος Παύλου
11.03.2016 09:49
Από τις εκδόσεις Παπαζήση κυκλοφορεί το βιβλίο του Παύλου Παύλου, «Κράτος, Ιδεολογία, Πολιτική και Εκπαίδευση στην Κύπρο 1959-1974».
Μέγας Αλέξανδρος - Ήρκος & Στάντης Ρ. Αποστολίδης
05.11.2015 11:05
Από τις εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί το βιβλίο Μέγας Αλέξανδρος (δεμένο) Οι πρώτες πηγές - Τα αποσπάσματα των αρχαίων ιστορικών σε επιμέλεια των Ήρκου και Στάντη Ρ. Αποστολίδη.
Φύγαμε!  - Αλέξανδρος Κάσσης
04.11.2015 11:31
Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί το βιβλίο, Φύγαμε! του Αλέξανδρου Κάσση