Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Anthony Jackson στο Αθηνά live…

Anthony Jackson στο Αθηνά live…
Ένας από τους μεγαλύτερους μπασίστες όλων των εποχών, ο Anthony Jackson, συμπράττει με τον μπασίστα Γιώργο Φακανά και τους YFG σε δύο δυναμικές συναυλίες στο Αθηνά Live..


Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Anthony Jackson. Ο πιο βαθύς και ουσιαστικός ήχος μπάσου που έχει υπάρξει ποτέ, αναρίθμητες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα από ολόκληρο το σύγχρονο μουσικό φάσμα και φυσικά ο εμπνευστής και δημιουργός του 6χορδου contrabass guitar δηλαδή του 6χορδου μπάσου με το οποίο παίζουν σήμερα χιλιάδες μπασίστες σε όλη τη γη.

Μαζί με το Γιώργο Φακανά δημιουργούν φέτος τη συνεργασία της χρονιάς αφού ηχογραφούν παρέα ένα νέο cd με γενικό τίτλο Interspirit.

Στο cd αυτό περιλαμβάνονται 8 συνθέσεις του Γιώργου Φακανά για δύο ηλεκτρικά μπάσα και διάφορα ορχηστρικά σχήματα.

Είναι ουσιαστικά το πρώτο προσωπικό cd του Anthony Jackson στη μακρόχρονη ιστορία του και αποτελεί εξαιρετική τιμή το γεγονός ότι διάλεξε έναν Έλληνα συνάδελφό του να γράψει τη μουσική γιʼ αυτό.

Στο cd συμμετέχουν ακόμη οι Frank Gambale κιθάρες, Dave Weckl drums, Mitch Forman keyboards, Tony Lakatos σαξόφωνα, Τάκης Πατερέλης σαξόφωνα, Αντώνης Ανδρέου τρομπόνι, Mihail Iossifov τρομπέτα και φυσικά οι Anthony Jackson και Γιώργος Φακανάς στα μπάσα.

Σχετικές ειδήσεις
Το Julian Lage Trio με ένα live και ένα workshop στο Gazarte
08.11.2016 15:58
Θεωρείται "παιδί - θαύμα". Ένας κορυφαίος βιρτουόζος, ηλικίας 29 ετών, του οποίου η άψογη τεχνική και η εκτυφλωτική ταχύτητα σε συνδυασμό με την ωριμότητα και συναισθηματικό πλούτο παιξίματος ξεπερνούν το νεαρό της ηλικίας του. Πρόκειται για τον Julian Lage ο οποίος μαζί με τον μπασίστα Scott Colley και τον ντράμερ Kenny Wollesen θα ανέβουν στη σκηνή του gazarte την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.
Οι Allah - Las live σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο
04.11.2016 14:50
Οι Allah - Las επιστρέφουν στην Ελλάδα για τρία live σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο!
Valley of the Sun και Dot Legacy live στο Death Disco
01.09.2016 12:36
Οι Valley of the Sun επιστρέφουν στην Αθήνα όπως υποσχέθηκαν πέρσι στο Full Throttle JAM vol.2, αυτή τη φορά με μπασίστα, τους DOT LEGACY που θα τουράρουν μαζί στην Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο αλλά και το νέο τους άλμπουμ “Volume Rock“ που σπάει κόκαλα και κυκλοφορεί από τη Fuzzorama Records.
Το φαινόμενο LP live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
04.08.2016 13:40
Το απόλυτο μουσικό viral LP έρχεται live το Σεπτέμβριο 2016 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
Nettwork feat. Charnett Moffett, Stanley Jordan & Remi Vignolo live στο Half Note
07.04.2016 10:25
Το περίφημο NettWork Trio είναι πραγματικά μία all-star μπάντα και αποτελείται από τρεις βιρτουόζους πρώτης γραμμής, τον μπασίστα Charnett Moffett, τον κιθαρίστα Stanley Jordan και τον ντράμερ Remi Vignolo.