Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος - Πανεπιστήμιο Harvard: Προγράμματα και υποτροφίες 2014-2015

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος - Πανεπιστήμιο Harvard: Προγράμματα και υποτροφίες 2014-2015

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α., όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, αναπτύσσει και υλοποιεί μέσω του Κέντρου στο Ναύπλιο (ΚΕΣ), προγράμματα και δραστηριότητες που απευθύνονται σε φοιτητές του Harvard, σε φοιτητές ελληνικών και άλλων Πανεπιστημίων, από τις Η.Π.Α., την Κίνα και αλλού, καθώς και σε μαθητές ελληνικών Λυκείων αλλά και νέους ακαδημαϊκούς-ερευνητές.

Σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων είναι η διαπολιτισμική ανταλλαγή και η βαθύτερη γνωριμία των συμμετεχόντων από άλλες χώρες του κόσμου με τον ελληνικό πολιτισμό. Παράλληλος στόχος είναι η γνωριμία των ελλήνων φοιτητών, μαθητών, ερευνητών με τη σύγχρονη διεθνή επιστημονική μεθοδολογία.

Από το 2008 αφότου ξεκίνησε να λειτουργεί το ΚΕΣ, αλλά και πιο παλιά, από το 2002, όταν πρωτοξεκίνησε το Θερινό Πρόγραμμα του Harvard στην Ελλάδα, έχουν προσφερθεί υποτροφίες σε περισσότερους από 194 φοιτητές, μαθητές, καθώς και σε νέους ακαδημαϊκούς-ερευνητές στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμμάτων του.

Κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015 το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών θα χορηγήσει 34 υποτροφίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, μαθητές, νέους ακαδημαϊκούς-ερευνητές από συνεργαζόμενα πανεπιστήμια και σχολεία, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους σε προγράμματα τα οποία θα πραγματοποιηθούν, στο μεγαλύτερο μέρος τους, στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, για το Θερινό Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης, το Κέντρο θα χορηγήσει 9 υποτροφίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, για το Θερινό Πρόγραμμα του Harvard στην Ελλάδα (Πρόγραμμα Συγκριτικών Πολιτιστικών Σπουδών) προβλέπεται να χορηγηθούν 5 υποτροφίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και νέους ακαδημαϊκούς - ερευνητές, ενώ για το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου το Κέντρο θα χορηγήσει 20 υποτροφίες σε μαθητές και προπτυχιακούς φοιτητές.

Σκοπός του Κέντρου είναι να δημιουργεί ευκαιρίες για φοιτητές, έλληνες, αμερικανούς και από όλο τον κόσμο, αλλά και για έλληνες μαθητές Λυκείου καθώς και ακαδημαϊκούς-ερευνητές, προσφέροντάς τους έτσι πολύτιμα εφόδια για την περαιτέρω εκπαιδευτική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πορεία.

Σχετικές ειδήσεις
Εκπαιδευτικά προγράμματα 2016 - 17 από το Ίδρυμα Ωνάση
22.11.2016 12:46
Παιδιά μαθαίνουν την ιστορία του βιβλίου μέσα από τις τέχνες της τυπογραφίας, της βιβλιοδεσίας και της χαρακτικής, ταξιδεύουν στην Ιθάκη του Οδυσσέα με «όχημα» τη ζωγραφική, αλλά και δημιουργούν τη δική τους ψηφιακή αφήγηση αξιοποιώντας την τεχνολογία. Μαθητές εμπνέονται από τον Καβάφη και «παντρεύουν» την ποίηση με την ηλεκτρονική μουσική, ενώ φοιτητές συναντιούνται με καθηγητές Νεοελληνικών Σπουδών από αναγνωρισμένα διεθνώς πανεπιστήμια και μελετούν τον Αλεξανδρινό ποιητή. Παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση έρχονται σε επαφή με τη μουσική και τη ζωγραφική και βρίσκουν τρόπους να εκφράζονται μέσα από την τέχνη. Αυτές και άλλες πολλές ξεχωριστές εμπειρίες υπόσχονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση, που παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη. Η είσοδος σε όλα τα προγράμματα είναι ελεύθερη.
Ίδρυμα Ωνάση: Υποτροφίες για το Ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017
18.07.2016 10:49
Το Ίδρυμα Ωνάση, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και έγκρισης υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, παρέχοντας συνολικά 215 υποτροφίες σε Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές και επιστήμονες.
Απονομή μουσικών υποτροφιών από το Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής
06.07.2016 16:26
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής απένειμε μουσικές υποτροφίες σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες για Λυρικό Τραγούδι και Πιάνο.
39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Πρόσκληση συμμετοχής
18.05.2016 13:12
Το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2016, προσκαλεί όσους δημιουργούς επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά του να καταθέσουν έγκαιρα την αίτησή τους.
Masterclass Λυρικού Τραγουδιού με τον Άρη Αργύρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.04.2016 12:18
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ και ο διεθνώς καταξιωμένος βαρύτονος ΑΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, προσφέρουν ένα ανοιχτό σεμινάριο ερμηνείας λυρικού τραγουδιού, από 5 έως 7 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.