Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Η…τέχνη θέλει καλοπέραση

Η…τέχνη θέλει καλοπέραση
Η κρίση χτυπάει τις πόρτες και των γκαλερί! Γι αυτό η Cheapart είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Η πιο underground ετήσια έκθεση σε Εξάρχεια και Ψυρρή, δεν δέχεται πιστωτικές…

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αποκτήσατε ένα έργο τέχνης; Ανήκετε σε αυτούς που απλά θαυμάζουν, αλλά δεν αγγίζουν (οικονομικά); Όταν ο κόσμος της τέχνης αποποιήθηκε το ελιτίστικο δήθεν προσωπείο της, αυτό που στην ουσία «ξεφορτώθηκε» δεν ήταν η εικαστική, αλλά κάποια από τα μηδενικά που συνόδευαν την χρηματική της αξία.

Ο εικαστικός θεσμός Cheapart-όπως δηλώνει και το όνομά της-δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει τον όρο φτηνό που ίσως να ακούγεται αδόκιμος από τους υψηλά ισταμένους της τέχνης οι οποίοι εσφαλμένα έχουν αναγάγει την τέχνη ως χόμπι για τους λίγους.

Η επανάσταση της φτηνής τέχνης από κατά τα άλλα αξιόλογους καλλιτέχνες , μετράει μια δεκαετία και κάτι… ψιλά χρόνια στην Ελλάδα ως η πιο σύγχρονη οργανωμένη εικαστική κίνηση και η μοναδική context art gallery στη χώρα μας. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει ένα σημαντικότατο έργο προβολής νέων τάσεων και ιδεών, ενώ έχει ήδη έρθει σε επαφή με ένα κοινό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη της τάξης των 75.000. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Cheapart ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό στις 8 Δεκεμβρίου στο στέκι της έκθεσης στα Εξάρχεια και την γκαλερί a.antonopoulou art στου Ψυρρή. 

Σχετικές ειδήσεις
CHEAPART 2016: Παρελθόν και μέλλον, τα δύο πρόσωπα της CHEAPART
06.12.2016 12:13
Στο ίδιο ιστορικό κτίριο της Οδού Θεμιστοκλέους και Α. Μεταξά 25 στα Εξάρχεια που γεννήθηκε η CHEAPART και όλα αυτά τα χρόνια έχουν εκθέσει πάνω από 500 καλλιτέχνες, εγκαινιάζεται φέτος στις 9 Δεκεμβρίου στις 7:30 μμ. η CHEAPART 2016 με 80 επιλεγμένους εικαστικούς που θα σας ξεναγήσουν στο έργο τους.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Τέχνη - Τύχη - Τόλμη: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
27.09.2016 11:35
Ο Δ. Κοκκινίδης, ο Κ. Μορταράκος, η Σ. Πολίτη και ο Δ. Χιωτόπουλος συναντώνται σε μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο Τέχνη - Τύχη - Τόλμη στην Γκαλερί Έρση, η οποία θα παρουσιαστεί από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016.
Αιγαίο: Ταυτότητες + Διαδρομές: έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο
21.06.2016 16:10
Φέτος η γκαλερί Citronne, επικεντρώνεται στη θεματική του Αιγαίου, διαχρονικά επίκαιρη με ευρύτατες διαστάσεις τελευταία. Τα σημερινά κοινωνικά και ιστορικά δεδομένα φέρνουν στην επιφάνεια ερωτήματα και οξείς προβληματισμούς με ελλιπή ή και ανύπαρκτη κατανόηση.
Η τέχνη ανθίζει στην οδό Λεμπέση: Δύο εκθέσεις των Γιώργου Πανταζή και Μίλυ Μαρτιώνου
05.05.2016 14:14
Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20:00, η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η γκαλερί artshot Sophia Gaitani, μας προσκαλούν στα κοινά εγκαίνια δύο εκθέσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσεγγίζοντας την τέχνη με μία άκρως εορταστική και ανοιξιάτικη διάθεση.