Η κρίση χτυπάει τις πόρτες και των γκαλερί! Γι αυτό η Cheapart είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Η πιο underground ετήσια έκθεση σε Εξάρχεια και Ψυρρή, δεν δέχεται πιστωτικές…

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αποκτήσατε ένα έργο τέχνης; Ανήκετε σε αυτούς που απλά θαυμάζουν, αλλά δεν αγγίζουν (οικονομικά); Όταν ο κόσμος της τέχνης αποποιήθηκε το ελιτίστικο δήθεν προσωπείο της, αυτό που στην ουσία «ξεφορτώθηκε» δεν ήταν η εικαστική, αλλά κάποια από τα μηδενικά που συνόδευαν την χρηματική της αξία.

Ο εικαστικός θεσμός Cheapart-όπως δηλώνει και το όνομά της-δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει τον όρο φτηνό που ίσως να ακούγεται αδόκιμος από τους υψηλά ισταμένους της τέχνης οι οποίοι εσφαλμένα έχουν αναγάγει την τέχνη ως χόμπι για τους λίγους.

Η επανάσταση της φτηνής τέχνης από κατά τα άλλα αξιόλογους καλλιτέχνες, μετράει μια δεκαετία και κάτι… ψιλά χρόνια στην Ελλάδα ως η πιο σύγχρονη οργανωμένη εικαστική κίνηση και η μοναδική context art gallery στη χώρα μας. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει ένα σημαντικότατο έργο προβολής νέων τάσεων και ιδεών, ενώ έχει ήδη έρθει σε επαφή με ένα κοινό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη της τάξης των 75.000. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Cheapart ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό στις 8 Δεκεμβρίου στο στέκι της έκθεσης στα Εξάρχεια και την γκαλερί a.antonopoulou art στου Ψυρρή.