Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Η…τέχνη θέλει καλοπέραση

Η…τέχνη θέλει καλοπέραση
Η κρίση χτυπάει τις πόρτες και των γκαλερί! Γι αυτό η Cheapart είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Η πιο underground ετήσια έκθεση σε Εξάρχεια και Ψυρρή, δεν δέχεται πιστωτικές…

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αποκτήσατε ένα έργο τέχνης; Ανήκετε σε αυτούς που απλά θαυμάζουν, αλλά δεν αγγίζουν (οικονομικά); Όταν ο κόσμος της τέχνης αποποιήθηκε το ελιτίστικο δήθεν προσωπείο της, αυτό που στην ουσία «ξεφορτώθηκε» δεν ήταν η εικαστική, αλλά κάποια από τα μηδενικά που συνόδευαν την χρηματική της αξία.

Ο εικαστικός θεσμός Cheapart-όπως δηλώνει και το όνομά της-δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει τον όρο φτηνό που ίσως να ακούγεται αδόκιμος από τους υψηλά ισταμένους της τέχνης οι οποίοι εσφαλμένα έχουν αναγάγει την τέχνη ως χόμπι για τους λίγους.

Η επανάσταση της φτηνής τέχνης από κατά τα άλλα αξιόλογους καλλιτέχνες , μετράει μια δεκαετία και κάτι… ψιλά χρόνια στην Ελλάδα ως η πιο σύγχρονη οργανωμένη εικαστική κίνηση και η μοναδική context art gallery στη χώρα μας. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει ένα σημαντικότατο έργο προβολής νέων τάσεων και ιδεών, ενώ έχει ήδη έρθει σε επαφή με ένα κοινό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη της τάξης των 75.000. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Cheapart ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό στις 8 Δεκεμβρίου στο στέκι της έκθεσης στα Εξάρχεια και την γκαλερί a.antonopoulou art στου Ψυρρή. 

Σχετικές ειδήσεις
Τέχνη - Τύχη - Τόλμη: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
27.09.2016 11:35
Ο Δ. Κοκκινίδης, ο Κ. Μορταράκος, η Σ. Πολίτη και ο Δ. Χιωτόπουλος συναντώνται σε μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο Τέχνη - Τύχη - Τόλμη στην Γκαλερί Έρση, η οποία θα παρουσιαστεί από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016.
Αιγαίο: Ταυτότητες + Διαδρομές: έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο
21.06.2016 16:10
Φέτος η γκαλερί Citronne, επικεντρώνεται στη θεματική του Αιγαίου, διαχρονικά επίκαιρη με ευρύτατες διαστάσεις τελευταία. Τα σημερινά κοινωνικά και ιστορικά δεδομένα φέρνουν στην επιφάνεια ερωτήματα και οξείς προβληματισμούς με ελλιπή ή και ανύπαρκτη κατανόηση.
Μοιραζόμαστε την τέχνη... στην Γκαλερί Cube
11.12.2015 12:26
Η Γκαλερί Cube, κλείνει πέντε χρόνια λειτουργίας και σας προσκαλεί και φέτος στο art project των συνεργατών της “μοιραζόμαστε την τέχνη ...” που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015.
Cheapart Athens 2015
07.12.2015 16:49
Μετά την ‪‎ARTmART2015 CHEAPART στη Βιέννη, η ‪‎CHEAPART ATHENS ‪2015 ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στις 19:30 κλείνοντας έτσι την πρώτη εικοσαετία μιας εξαιρετικά γόνιμης και δημιουργικής περιόδου.
Φ.Ε.Κ. + Τέχνη: Εικαστική έκθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο
03.12.2015 10:10
To Εθνικό Τυπογραφείο διοργανώνει έκθεση εικαστικών έργων με τίτλο «Φ.Ε.Κ. + Τέχνη», που θα εγκαινιαστεί στις 17 Δεκεμβρίου 2015 και περιλαμβάνει έργα διακεκριμένων δημιουργών που εμπνέονται από την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του Φ.Ε.Κ. και του Εθνικού Τυπογραφείου.