Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Γλυπτική Και Κατασκευές της Μ. Οικονόμου

Γλυπτική Και Κατασκευές της Μ. Οικονόμου
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει από 3 έως 30 Δεκεμβρίου 2008 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Μελίνα , την έκθεση γλυπτικής και κατασκευών Εις τα εξ ων Συντίθεμαι της Μαρίας  Οικονόμου ..

Η Μαρία  Οικονόμου σε κάθε έργο της διακρίνεται από την πρωτοτυπία και τη φιλοσοφική διάσταση των εικαστικών της προτάσεων. Οι δημιουργίες της εικονογραφούν σύγχρονες μεν αλλά διαχρονικές - συμπαντικές αλήθειες, αλήθειες που πραγματεύεται το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Η καλλιτέχνης κάνει τη δική της σύνθεση των αρχαίων ελληνικών μύθων και δίνει την προσωπική της παραλλαγή στην έκβασή τους. Τα έργα της αποδίδουν τη δυναμική ένωση ψυχών και σωμάτων. Η αέναη μεταβολή των πραγμάτων εντάσσεται σε έναν κύκλο γένεσης, δημιουργίας και (αυτο)καταστροφής. Αυτές είναι οι κινητήριες δυνάμεις της έκφρασής της.   

Η γλυπτική της Μαρίας Οικονόμου είναι έντονα αφαιρετική με υπαρξιακή πίστη στη συνάρθρωση και στην επέμβαση πάνω στο υλικό που προέρχεται από τη γη. Τα εκρηξιγενή ηφαιστειακά υλικά που χρησιμοποιεί, σχηματίζουν, μέσα από το άμορφο, έντονες μορφές και η αισθητική της ανίχνευση επιζητεί να συλλάβει παλμούς ζωής με φυσικότητα.


Την ημέρα των εγκαινίων, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Οικονόμου με θέμα: «Η κίνηση των ιδεών στη Γαλλία και η απήχησή της σε  Έλληνες καλλιτέχνες που έζησαν σε αυτή τη χώρα κατά την περίοδο 1950-1970» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνης.

Σχετικές ειδήσεις
Ξεναγήσεις στην έκθεση
16.12.2016 15:23
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Ουγγρική Ακαδημία Τεχνών, με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας Ανιχνεύσεις και φωτογραφικά αρχεία: Αρχεία Ζωής, στη Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο κτίριο Πειραιώς, από τις 19 Οκτωβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.
Fleeting Glance: η εγκατάσταση της Μαρίας Οικονόμου στο Τριανόν
21.10.2016 16:50
Η εγκατάσταση της διεθνούς εικαστικού Μαρίας Οικονόμου, με τίτλο Fleeting Glance, θα παρουσιαστεί στον Κινηματογράφο Τριανόν, από 1 έως 30 Νοεμβρίου 2016.
91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού: η έκθεση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
18.10.2016 11:44
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει την έκθεση 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.& Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του Μεταξουργείου, από τις 8 Νοεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.
Ομαδική έκθεση γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στη Τήνο
19.07.2016 15:45
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στα εγκαίνια έκθεσης των Θεόδωρου Παπαγιάννη, Γιάννη Καγιώργη, Δημήτρη Σκαλκώτου, Πραξιτέλη Τζανουλίνου, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Πύργος Τήνου).
Give Me A Moment: έκθεση του David Hammons από τη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου
14.06.2016 15:32
Η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει σπάνια έργα του Αμερικανού καλλιτέχνη David Hammons στην πρώτη σημαντική παρουσίαση της δουλειάς του στην Ελλάδα.