Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Γλυπτική Και Κατασκευές της Μ. Οικονόμου

Γλυπτική Και Κατασκευές της Μ. Οικονόμου
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει από 3 έως 30 Δεκεμβρίου 2008 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Μελίνα , την έκθεση γλυπτικής και κατασκευών Εις τα εξ ων Συντίθεμαι της Μαρίας  Οικονόμου ..

Η Μαρία  Οικονόμου σε κάθε έργο της διακρίνεται από την πρωτοτυπία και τη φιλοσοφική διάσταση των εικαστικών της προτάσεων. Οι δημιουργίες της εικονογραφούν σύγχρονες μεν αλλά διαχρονικές - συμπαντικές αλήθειες, αλήθειες που πραγματεύεται το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Η καλλιτέχνης κάνει τη δική της σύνθεση των αρχαίων ελληνικών μύθων και δίνει την προσωπική της παραλλαγή στην έκβασή τους. Τα έργα της αποδίδουν τη δυναμική ένωση ψυχών και σωμάτων. Η αέναη μεταβολή των πραγμάτων εντάσσεται σε έναν κύκλο γένεσης, δημιουργίας και (αυτο)καταστροφής. Αυτές είναι οι κινητήριες δυνάμεις της έκφρασής της.   

Η γλυπτική της Μαρίας Οικονόμου είναι έντονα αφαιρετική με υπαρξιακή πίστη στη συνάρθρωση και στην επέμβαση πάνω στο υλικό που προέρχεται από τη γη. Τα εκρηξιγενή ηφαιστειακά υλικά που χρησιμοποιεί, σχηματίζουν, μέσα από το άμορφο, έντονες μορφές και η αισθητική της ανίχνευση επιζητεί να συλλάβει παλμούς ζωής με φυσικότητα.


Την ημέρα των εγκαινίων, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Οικονόμου με θέμα: «Η κίνηση των ιδεών στη Γαλλία και η απήχησή της σε  Έλληνες καλλιτέχνες που έζησαν σε αυτή τη χώρα κατά την περίοδο 1950-1970» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνης.

Σχετικές ειδήσεις
Ημερολόγια χωρίς ημερομηνία: έκθεση του Ahmet Yeşil στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα
01.02.2016 14:33

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας Αθηνών – Πειραιώς διοργανώνουν την έκθεση ζωγραφικής «Ημερολόγια χωρίς ημερομηνία» του κορυφαίου Τούρκου ζωγράφου Ahmet Yeşil, που θα παρουσιαστεί από 5 έως 15 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».
Οδύσσεια: Έκθεση της Παγώνας Κανέλλου στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα
05.01.2016 15:12
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηνών σας προσκαλεί στις 16 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ του Δήμου Αθηναίων, στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο ΟΔΥΣΣΕΙΑ.
Πολυτεχνείο 1973: έκθεση φωτογραφίας στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων
05.11.2015 14:51
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις FLIPPRESS σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Πολυτεχνείο 1973» από τα αρχείο του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας από 13 έως 29 Νοεμβρίου.
Πρόσωπα: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Black Duck
04.11.2015 10:13
Ο πολυχώρος Black Duck, μπήκε αισίως στον όγδοο χρόνο λειτουργίας του. Το ίδιο και η γκαλερί του που διήνυσε επτά χρόνια με ζωγραφιές, φωτογραφίες, ευφάνταστες κατασκευές, γλυπτικές δημιουργίες!
Τρεις γενιές ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής: έκθεση στην Πινακοθήκη Αθηναίων
29.10.2015 17:00
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου μας προσκαλούν στα εγκαίνια της μεγάλης εικαστικής έκθεσης Τρεις γενιές ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ. στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.