Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το Διαμάντι και το Κήτος

Το Διαμάντι και το Κήτος
Το Σωματείο Τεχνών & Πολιτισμού Σκηνοβάτες παρουσιάζει το αφιέρωμα στον Μέντη Μποσταντζόγλου Το Διαμάντι και το Κήτος ή ολόκληρος ο Μποστ σε μία ώρα, σε μουσική   Λεωνίδα Τσίπη και σκηνοθεσία Βασίλη Ασλανίδη από το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων.

Πρόκειται για μια εξωφρενική κωμωδία γραμμένη σε δεκαπεντασύλλαβο, με ζωντανή μουσική και τραγούδια που καταγγέλουν τον κοινωνικό, θρησκευτικό και πολιτικό περίγυρο της εποχής μας.

Οι 4 ηρωΐδες του Μποστ –Φαύστα, Μήδεια , Μαρία Πενταγιώτισσα και Ιουλιέτα- κάνουν ένα reunion μετά από 40 χρόνια. Στον απολογισμό της ζωής τους διαπιστώνουν με τρόμο ότι έχουν αποτύχει ως σύζυγοι, μητέρες και ερωμένες και αναζητούν συγγραφέα για να τις αποκαταστήσει μέσα στην ιστορία.

Τι γίνεται όμως όταν ένα πολύτιμο διαμάντι έρχεται να ταράξει τις ζωές όλων των πρωταγωνιστών; Θα τους χωρίσει ή θα τους ενώσει για πάντα;

Δανειζόμενος τα βασικά πρόσωπα των έργων του Μποστ, ο Λεωνίδας Τσίπης  δημιουργεί έναν ευρυματικό σύγχρονο μύθο, ένα είδος θεάτρου εν θεάτρω γεμάτο απρόοπτα και σπαρταριστούς διαλόγους.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Ασλανίδης, Κώστας Καπετάνιος, Αλέξης Μαρτζούκος, Ελένη Τριανταφύλλου , Άρτεμις Κολοκυθά, Δήμητρα Σκλάβου, Ελπίδα Μπούρα

Σχετικές ειδήσεις
Άμλετ Vs Τέλμα στο Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις»
26.01.2017 12:52
Το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα William Shakespeare πρόκειται να παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις» από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.
Από τη σιωπή ως την άνοιξη, του Λεωνίδα Προυσαλίδη στο Θέατρο Δημήτρης Χορν
11.10.2016 15:53
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το νέο έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη «Από τη σιωπή ως την άνοιξη», από τις 19 Οκτωβρίου στο θέατρο Δημήτρης Χορν, σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.
Το Battlefield του Peter Brook στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
19.09.2016 15:42
Η Αττική Πολιτιστική Εταιρεία παρουσιάζει το έργο του Peter Brook, Battlefield, για τέσσερις μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.
Εύθραυστον (για το μύθο των Ατρειδών) στο Θέατρο Τέχνης
02.06.2016 12:37
Το MDAHELLAS (Σωματείο για τη φροντίδα ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις) σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν, παρουσιάζει την παράσταση «Εύθραυστον, για το μύθο των Ατρειδών», μια κειμενική σύνθεση που προσπαθεί να δώσει λόγο στην ‘ανθρώπινη’ φωνή των ‘ηρώων’ του μύθου. Τι μένει από έναν ήρωα, αν βγάλεις τους Θεούς που ορίζουν τη Μοίρα και τη Δίκη;
7 λογικές απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
02.03.2016 14:42
Ένα από τα καλύτερα νεοελληνικά θεατρικά έργα, 7 Λογικές Απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια από τις 4 Μαρτίου 2016.