Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Placebo: έκθεση στην Cheapart

Placebo: έκθεση στην Cheapart

Στο πλαίσιο συνεργασίας Αθήνας - Βιέννης, και της μακροχρόνιας σχέσης του πολιτιστικού οργανισμού CHEAPART με την Αυστριακή Πρεσβεία, φιλοξενείται στον χώρο της CHEAPART η έκθεση "Placebo" σε επιμέλεια του art space flat1 Wien.

Επιμέλεια: flat1 team:
Dr. Markus Groll/ Theoretiker u Journalist
Dr. Karin Pfeifer/ bild. Künstlerin
Mag. Sula Zimmerberger/ bild. Künstlerin

Συμμετέχουν οι: Karin Maria Pfeifer, Christian Rupp, Sula Zimmerberger, Ewa Kaja, Christiane Spatt

Την ημέρα των εγκαινίων θα παρουσιαστούν, στις 9:00 η εικαστική δράση - performance "δέμας" της Αιμιλίας Μπουρίτη, και στις 22:00 η live performance του μουσικού σχήματος Standmixer από τον χώρο της σύγχρονης jazz.

Αναλυτικά:

Live Performance: Τετάρτη 3 Ιουνίου, 2015, 22:00, ελεύθερη είσοδος

Standmixer

Αρκεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος «σύγχρονο» για την τέχνη μας, απλώς και μόνο επειδή παράγεται "στο σήμερα"; Μήπως είναι πιο πολύπλοκο;

Οι Standmixer είναι μια σύγχρονη ομάδα του Lukas Schiemer (reeds), Martin Heinzle (bass) και ο Marc Vogel (drums). Το αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής συνεργασίας ανάμεσα στους τρεις γενειοφόρους νέους μουσικούς από την Βιέννη και το Βερολίνο είναι μεν μια δροσιστική, χορευτική μουσική πρόταση αλλά ταυτόχρονα στοχαστική, ακριβής και μυστηριώδης.

Η live παρουσίαση περιλαμβάνει καθαρό αυτοσχεδιασμό και διάλογο, στοιχεία που επιτρέπουν τη μουσική των Standmixer να "δώσει" πολλά χωρίς να ξεχνά το πιο σημαντικό παράγοντα: διασκέδαση.

Live Performance: Τετάρτη 3 Ιουνίου, 2015, 21:00, ελεύθερη είσοδος

δέμας
Εικαστική δράση – performance

Το έργο δέμας αντιμετωπίζει το σώμα ως μία δυναμική ενέργεια η οποία γεφυρώνει τον εσωτερικό του κόσμο με τη σωματική φόρμα. Η ενέργεια αυτή διαποτισμένη από μνήμες διαμορφώνει ένα παλλόμενο σώμα που συνεχώς μεταβάλλεται, κραυγάζοντας την πραγματικότητά του.

*Η λέξη σώμα σήμαινε αρχικά (στον Όμηρο και μέχρι τον Ησίοδο) «το νεκρό σώμα, το πτώμα», το δέμας δήλωνε «το ζωντανό σώμα».

Η Αιμιλία Μπουρίτη είναι χορογράφος και εικαστικός. Το έργο της συνδυάζει την performance με την εικαστική εγκατάσταση καθώς δρα σε τοπικά προσδιορισμένους χώρους (site specific performance). Διδάσκει περιοδικά στο Πανεπιστήμιο Fontys της Ολλανδίας. Από το 2010 διδάσκει στο Τμήμα «Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και διεξάγει σεμινάρια με αντικείμενο την “Performance” στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Το έργο της παρουσιάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: ELIA Vinna, Grand Parade Brighton, Φεστιβάλ Βαρσοβίας, Πάτρα 2006-Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, Φεστιβάλ Αισχυλείων, Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων, κ.ά. Συμμετέχει επίσημα στο Ιαπωνικό πρόγραμμα “2005 EU-Japan Year of People-to-People Exchanges”.

Ιδέα και εικαστική δράση Αιμιλία Μπουρίτη

Σχετικές ειδήσεις
Planescapes: έκθεση της Νεφέλης Δημητριάδη στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
27.10.2016 13:39
Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η πρώτη εικαστική εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας της Νεφέλης Δημητριάδη με τίτλο Planescapes, σε επιμέλεια του Θανάση Μουτσόπουλου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου 2016.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Placebo: έκθεση της Πέγκυς Κλιάφα στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
07.09.2016 16:43
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου εγκαινιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση της Πέγκυς Κλιάφα με τίτλο Placebo.
Ο Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας
26.08.2016 17:12
Ο καλλιτέχνης Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας (13 Μαΐου- 26 Νοεμβρίου 2017) με την εικαστική εγκατάσταση «Εργαστήριο Διλημμάτων» σε επιμέλεια του Ορέστη Ανδρεαδάκη. Την ευθύνη για την υλοποίηση της ελληνικής συμμετοχής θα έχει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την ιδιότητα του Επιτρόπου της εθνικής εκπροσώπησης.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.