Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Tuber – We Own The Sky @ An Club: Live Review

Tuber – We Own The Sky @ An Club: Live Review

Ζεστό το βράδυ του Σαββάτου με αρκετό κόσμο να βρίσκεται στους δρόμους και τον μουσικό οργασμό να συνεχίζεται ακατάπαυστα τον τελευταίο μήνα στην πόλη. Μέσα σε αυτό το περίγραμμα, έχοντας ακούσει πολλά για τους Σερραίους Tuber, πήραμε τις θέσεις μας ανάμεσα στο κοινό, που γέμισε το ΑΝ club για να τους παρακολουθήσει ζωντανά.

 

Από τον Μιχάλη Χρυσό


Την βραδιά θα άνοιγαν οι Αθηναίοι We Own The Sky. Είχαμε ακούσει στο παρελθόν για αυτούς κολακευτικά σχόλια, όμως δεν είχαμε καταφέρει να τους δούμε.

 

Οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν με το παραπάνω. Το πενταμελές σχήμα ανέβηκε με όρεξη και κυρίως «λυμένο» στη σκηνή του ΑΝ . Απίστευτο δέσιμο μεταξύ τους, αν και ο ντράμερ της μπάντας ήταν νέο μέλος και μόλις το πρώτο του λαιβ μαζί τους.

 

Αυτό ακριβώς μας έκανε εντύπωση. Ψάχναμε, με τους φίλους που παρακολουθούσαμε το λαιβ, τα μάτια ο ένας του άλλου έκπληκτοι για να συνειδητοποιήσουμε την επιδεξιότητα του συγκεκριμένου μουσικού. Ίσως λοιπόν από τους καλύτερους ντράμερ στο είδος του στην ελληνική σκηνή, και το λέμε με μεγάλο ενθουσιασμό και με κίνδυνο να φανούμε γραφικοί. Όπως καταλαβαίνετε, με έναν τέτοιο «όπλο» στην φαρέτρα σου, το επίπεδο αυτόματα είναι υψηλό.

 

Σφιχτά δεμένες κιθάρες, που η μία ήταν συνέχεια της άλλης, μαζί με ένα ογκώδες μπάσο ήταν τα χαρακτηριστικά στοιχεία. Μια καλοδούλεμενη μπάντα και από συνθετικής πλεύρας. Το πρόγραμμα μιας ώρας που είχαν δεν μας άφησε χώρο για να βαρεθούμε και να νιώσουμε κουρασμένοι. Μας έβαλαν όμορφα στο ηχητικό τους ανεμόπτερο, με εναλλαγές σκληρών και ταξιδιάρικων μελωδιών. Η πτήση τελείωσε με ένα σχεδόν δεκάλεπτο κομμάτι που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις . Πολλά μπράβο στα παιδιά του γκρούπ, που μόλις κυκλοφόρησαν το δεύτερο δίσκο τους και διαφαίνεται ότι θα κερδίζουν μέρα με τη μέρα περισσότερο κοινό.

 

Η συνέχεια ανήκε στους Tuber. Το δυσάρεστο ήταν η μεγάλη αναμονή που μεσολάβησε εως ότου ακούσουμε την πρώτη νότα. Περίπου 35 λεπτά για να στηθεί το γκρούπ φαντάζουν αρκετά στο μυαλό μας.

 

Η αρχή έγινε λοιπόν στο κλίμα μιας μικρής κούρασης. Το σχήμα απο τις πρώτες στιγμές του στη σκηνή φάνηκε νευρικό, αμήχανο και λίγο ασυντόνιστο. Όσο περνούσε ο χρόνος το δεσιμό τους κέρδισε έδαφος. Μεσολάβησαν 35 λεπτά μουσικής μέχρι να αναφωνήσουμε «επιτέλους», ήταν η στιγμή που νιώσαμε ότι η μπάντα αρχίζει να δείχνει τα δόντια της και να ξεσπάει με πάθος τις μελωδίες της. Τα επόμενα 35 λεπτά ήταν δυνατά με το νότιο στοιχείο στην μουσική τον Σερραίων να είναι εμφανέστατο, αν και προέρχονται απο τον βορρά.

 

Εκπληκτικό μπάσο, που αρκετές φορές έφερε στα αυτιά μας τον όγκο και την δύναμη των  stoner-άδων. Αρκετές συνθέσεις που σε ιντρίγκαραν καθώς έφευγαν απο την αναμενόμενη δομή του είδους. Τις καλύτερες εντυπώσεις μας άφησε ο lead κιθαρίστας της μπάντας ως προς τη δυναμική στο παίξιμο του, αν και μας άφησε μια πικρή γεύση η μάλλον νωχελικη του σκηνική παρουσία.

 

Οι tuber καταφέρνουν να συγκεράσουν στον ήχο τους αρκετά είδη με έναν τρόπο εντελώς δικό τους. Απο την post rock μελωδία μέχρι τις δυνατές  εκρήξεις του stoner, εμπεριέχονται απλά ρυθμικά μοτίβα που προσδίδουν μια στιβαρότητα στις συνθέσεις.

 

Ο χρόνος είχε περάσει και το λάιβ έκλεινε. Το An παρέμεινε γεμάτο, όχι όμως ασφυκτικά, και αυτό συνέβαλε στο να παρακολουθήσουμε άνετα δύο ανερχόμενες μπάντες. Χαίρεσαι όταν καταλαβαίνεις το χρόνο που αφιερώνουν οι μουσικοί για να φτιάξουν και να προσφέρουν μουσικές απο όλα τα μήκη και τα πλάτη της μικρής μας χώρας. Η παραπάνω σκέψη μας γέμισε με ελπίδα και με μια δόση χαράς.

 

Σχετικές ειδήσεις
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 3)
30.09.2016 14:34
Η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου στην Τεχνόπολη μας πλημμύρισε συναισθήματα και μας ταξίδεψε νοερά μιας και είχε έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις μουσικές που ακούσαμε!
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 1)
28.09.2016 17:11
Το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου έφτασε! Και αν ακολουθήσουμε την λαϊκή ρήση "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" τότε όλοι θα φύγουμε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, τουλάχιστον με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας.
Calexico – Moa Bones @ Fuzz Live Music Club: Live review
17.11.2015 10:14
Μια ιδιαίτερη μέρα, αυτή του Σαββάτου, ήταν ικανή να συνειδητοποιήσουμε την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ανάμικτα συναισθήματα είχαν βρεί χώρο στην σκέψη μας και η πρώτη ματιά στην είσοδο του Fuzz μας έκανε να απορήσουμε για την αφοσίωση των Αθηναίων στους Calexico. Ο κόσμος αρκετός, απο πολύ νωρίς να περιμένει υπομονετικά για την είσοδο. Η εμφάνιση ήταν πολυ πρίν sold out!
Chinese Basement & Στάθης Ντόβας @ Ρομάντσο: Live review
30.10.2015 17:21
Μπαίνοντας στο στενό της Αναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας, η πρώτη εντύπωση ήταν άκρως θετική. Νεαρός κόσμος περίμενε υπομονετικά στα σκαλιά του παλιού τυπογραφείου, μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες, για την ζωντανή εμφάνιση των Chinese Basement και του μουσικού συνοδοιπόρου τους για το συγκεκριμένο λαιβ, Στάθη Ντόβα.
Ο Theodore @ Fuzz Live Music Club: Live review
29.10.2015 11:15
Το βράδυ της Παρασκευής ήταν το πρώτο που ο χειμώνας μας καλωσόριζε με δυνατή βροχή και αισθητό κρύο. Στην ιδέα του επικείμενου λάιβ φάνταζε ιδανική μια τέτοια ατμόσφαιρα. Με τις παραπάνω σκέψεις στο μυαλό μας βρεθήκαμε στο Fuzz της Πειραιώς. Ο κόσμος αρκετός παρά την ταλαιπωρία της βροχής. Πρόσωπα που περίμεναν με προσμονή την έναρξη και που απαρτίζονταν από όλο το ηλικιακό φάσμα.