Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Δύο Για Την Τραμπάλα

Δύο Για Την Τραμπάλα
Η Ομάδα Minus Two επανακάμπτει με νέα ανάγνωση στο έργο του Νεοϋρκέζου William Gibson Δύο Για Την Τραμπάλα ,γνωστό στην Ελλάδα ως Το παιχνίδι της μοναξιάς, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Στέλλας Μαρή.

Ένα love story του 1958. Εκείνη 29 χρονών, χορεύτρια, δουλεύει ως μοδίστρα για τα προς το ζην, μ’ έναν αποτυχημένο γάμο στο βιογραφικό της κι έτοιμη ν’ αρχίσει πάλι να δουλεύει για το όνειρο της, το χορό. Εκείνος δικηγόρος που μόλις έχει παρατήσει μια επιτυχημένη καριέρα, έναν διαλυμένο γάμο 10 χρόνων και την ιδιαίτερη πατρίδα του, προσπαθεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη Νέα Υόρκη. Έργο δύο χαρακτήρων και μιας συνάντησης. Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται σε μια φάση έντονης αναζήτησης ερωτικού συντρόφου και για τους δύο.

Η σχέση τους διατρέχει διάφορα στάδια , στιγμές , φλερτ, τρυφερότητας, έλξης, διάψευσης και προδοσίας, συμβίωσης και χωρισμού. Οι συζητήσεις τους σε καθημερινό επίπεδο, το τοπίο εύκολα αναγνωρίσιμο και εν δυνάμει τρομακτικά απλό και αναπόφευκτο. Μετά από μια εξάμηνη μη συνάντηση των δύο χαρακτήρων, οι -αν και πιο πλούσιοι όπως παραδέχονται οι ίδιοι από τη σχέση τους- ήρωες, επιστρέφουν τελικά στις προηγούμενες ζωές τους. Στο παιχνίδι αυτό φαίνεται να μην υπάρχει ούτε νικητής ούτε ηττημένος, ούτε θύτης ούτε θύμα.

 Η τραμπάλα απλώς ισορροπεί στο ατελέσφορο των διαπροσωπικών σχέσεων και προβληματίζει με το ανικανοποίητο της ανθρώπινης συμπεριφοράς. 
  
Το έργο Δύο Για Την Τραμπάλα ανέβηκε πέρυσι σε παραγωγή Minus Two στο Θέατρο Αλκμήνη (από 29/11/2007 έως 06/01/08) σε σκηνοθεσία Άκη Δαβή. Οι παραστάσεις διεκόπησαν από τον τραγικό και αιφνίδιο θάνατο του Άκη Δαβή (σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της παράστασης).

Η Ομάδα αφιερώνει τη νέα αυτή ανάγνωση και σκηνοθεσία του έργου στη μνήμη του, τιμώντας έτσι τον μεγάλο  Δάσκαλο, Φίλο και Συνεργάτη με τον τρόπο που οφείλει και δεν είναι άλλος από αυτός της δουλειάς, της έρευνας, του καλλιτεχνικού στοιχήματος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Παπαναστασίου, Στέλλα Μαρή

Σχετικές ειδήσεις
Ο
19.01.2017 16:03
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την παράσταση των MANETUWAK, ΟΘΕΛΛΟΣ: Ο ΜΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ του William Shakespeare σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αχτάρ - Παναγιώτη Μπρατάκου.
Κασσάνδρα: Μία πρωτότυπη θεατρική ανάγνωση για δύο φωνές στο Booze
10.11.2016 12:19
Το Booze μας προσκαλεί στην παράσταση Κασσάνδρα, μία πρωτότυπη θεατρική ανάγνωση για δύο φωνές, βασισμένη σε διασκευή του ομώνυμου διηγήματος - στην γερμανική γλώσσα –, με αφορμή την πέμπτη επέτειο από το θάνατο της Κρίστα Βολφ (1 Δεκεμβρίου 2011).
Μιράντα, σε σκηνοθεσία Όσκαρας Κορσουνόβας στα 51α Δημήτρια
23.09.2016 11:42
H εξαιρετικά επιτυχημένη καλλιτεχνικά Μιράντα του Όσκαρας Κορσουνόβας, παραγωγή του Θεάτρου Πορεία, θα παιχτεί για τρεις μόνο παραστάσεις 14, 15 & 16 Οκτωβρίου στο θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημητρίων της Θεσσαλονίκης.
Πλήθος κόσμου στην ολοήμερη δημόσια θεατρική ανάγνωση της Οδύσσειας
27.05.2016 14:25
Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για την ολοήμερη δημόσια θεατρική ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου από το Εθνικό Θέατρο.
Με το ίδιο μέτρο, του William Shakespeare από τους C. for Circus στο Black Box
12.05.2016 13:55
Η ομάδα C. for Circus ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Black Box για να παρουσιάσει το έργο του William Shakespeare, Με το ίδιο μέτρο.