Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζονται, με τις εκδηλώσεις της εβδομάδας 19 με 24 Μαΐου 2015 να περιλαμβάνουν δύο εργαστήρια χορού για παιδιά και γονείς, καθώς και ένα θεατρικό σεμινάριο.

Κάθε εβδομάδα το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, μέσα από τις θεματικές εκδηλώσεις του με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει σε πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα και να πάρει μια δυνατή «γεύση» από το ΚΠΙΣΝ, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2016.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα 19 με 24 Μαΐου 2015 περιλαμβάνουν:

Σεμινάριο θεάτρου

Χωράω – 19.05.15,  Ώρα 16.30

Σεμινάριο θεάτρου σε συνεργασία με την μονάδα απεξάρτησης 18 άνω. Τα σεμινάρια θα οδηγήσουν στο ανέβασμα μιας παράστασης που θα βασίζεται στο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο». Οι συμμετέχοντες, εκτός από τους ρόλους θα αναλάβουν να σχεδιάσουν τα σκηνικά, τα κουστούμια, να επιλέξουν τη μουσική και να ρυθμίσουν τον φωτισμό.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Ιόλη Ανδρεάδη, σκηνοθέτις

Εργαστήριο για παιδιά και γονείς

Χορευτικό Παιχνίδι – 23.05.2015,  Ώρα 11.00

Ένα σωματικό εργαστήριο για παιδιά 2-4 ετών και γονείς, το οποίο αναδεικνύει και ενδυναμώνει τη σύνδεση του γονιού με το παιδί. Με απλές τεχνικές χορευτικού αυτοσχεδιασμού, κινητικά παιχνίδια με το σώμα και τον χώρο και πολλές αγκαλιές, τα «άτυπα» ζευγάρια εξερευνούν το δέσιμο και την οικειότητά τους.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Μαριλένα Πετρίδου, χορεύτρια, δασκάλα χορού με εξειδίκευση στη μέθοδο Feldenkrais

Εργαστήριο για παιδιά και γονείς

Χορευτικό Παιχνίδι – 24.05.2015,  Ώρα 11.00

Ένα σωματικό εργαστήριο για παιδιά 5-8 ετών και γονείς, το οποίο αναδεικνύει και ενδυναμώνει τη σύνδεση του γονιού με το παιδί. Με απλές τεχνικές χορευτικού αυτοσχεδιασμού, κινητικά παιχνίδια με το σώμα και τον χώρο και πολλές αγκαλιές, τα «άτυπα» ζευγάρια εξερευνούν το δέσιμο και την οικειότητά τους.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Μαριλένα Πετρίδου, χορεύτρια, δασκάλα χορού με εξειδίκευση στη μέθοδο Feldenkrais