Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Πειραιάς και Ουτοπία: Έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Πειραιάς και Ουτοπία: Έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά παρουσιάζει το προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και ερευνητικό έργο της για την πόλη του Πειραιά στην έκθεση «Πειραιάς και Ουτοπία», την Κυριακή 24 Μαΐου 2015.

 

Ή έκθεση περιλαμβάνει εργασίες που αφορούν τους πέντε δήμους του ευρύτερου Πειραιά. Πρόκειται για εβδομήντα θέματα αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας, με υλικό των προπτυχιακών διαλέξεων και διπλωματικών εργασιών, επιλεγμένων μαθημάτων και σπουδαστικών πρωτοβουλιών, των μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών των Διατμηματικών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών "Αρχιτεκτονική-Σχεδιασμός του χώρου" και "Προστασία μνημείων" όπως και των ερευνητικών προγραμμάτων.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΕΚΘΕΣΗΣ

-          Άνοιγμα της εκδήλωσης από την Διευθύντρια Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, Ιστορικό Λίτσα Μπαφούνη.

-          Χαιρετισμός Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

-          Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη.

-          Σύντομη εισαγωγή στο έργο της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ ΕΜΠ από την Κοσμήτορα της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ. ΕΜΠ, καθηγήτρια Ελένη Μαΐστρου.

-          Παρουσίαση της έκθεσης από τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, καθηγητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ. ΕΜΠ Τάση Παπαϊωάννου , Νίκο Μπελαβίλα, Κωνσταντίνο Μωραΐτη και Ελένη Αλεξάνδρου.

-          Ξενάγηση στην έκθεση από τους νέους ερευνητές/ριες και σπουδαστές/ριες.

-          Μουσικό κλείσιμο με πειραϊκά και σμυρνέϊκα ρεμπέτικα.

Σχετικές ειδήσεις
Η ζωή έχει και πολλές αποχρώσεις του Γκρι: Έκθεση της Μ. Ζαχάρωφ
20.12.2016 14:05
Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά έχει τη χαρά να παρουσιάσει την δεύτερη ατομική έκθεση, «Η ζωή έχει και πολλές αποχρώσεις του Γκρι», της Μαρίβας Ζαχάρωφ, εικαστικού, μέλους Ε.Ε.Τ.Ε., που πλαισιώνει τον Εορτασμό της Εκατονταετηρίδας των LIONS και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
Η δική μου Εφταλού, 35 χρόνια πριν: Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας
11.07.2016 16:23
Η έκθεση-αφιέρωμα του κ. Γεώργιου Λαζόγκα θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στη Λέσβο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2016.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Έκθεση της Βέρας Κοτσίκου-Καρπούζη στην Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά
07.03.2016 14:34
Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 10ης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της ζωγράφου Βέρας Κοτσίκου-Καρπούζη, ώρα 19:00, στην πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά.
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία: 26 εικαστικοί + 1 ποιητής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
07.03.2016 13:06
«Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία», τίτλος εμπνευσμένος από τον γνωστό στίχο του Ν. Καββαδία ο τίτλος της έκθεσης 26 εικαστικών + 1 ποιητή που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, και εγκαινιάζεται την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 ώρα 19:00, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ποίησης.