Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιάννης Κότσιρας στο Ηρώδειο

Ο Γιάννης Κότσιρας στο Ηρώδειο

20 χρόνια στη δισκογραφία είναι η καλύτερη αφορμή για μια μεγάλη γιορτή και ακριβώς αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, όταν ο Γιάννης Κότσιρας συναντηθεί στο Ηρώδειο με σπουδαίους μουσικούς για να περιπλανηθούν μαζί στα χνάρια μιας μουσικής διαδρομής που συνεχίζεται.

Μιας διαδρομής που ξεκίνησε δισκογραφικά στα τέλη του 1995, αποτυπώθηκε σε 14 προσωπικούς δίσκους, οι περισσότεροι από τους οποίους έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι ξεπερνώντας το 1 εκατομμύριο σε πωλήσεις, και ξεδιπλώθηκε σε περισσότερες από 1.000 συναυλίες στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η συναυλία , που δανείζεται τον τίτλο της από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Κότσιρα, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους Οδυσσέα Ιωάννου, “Ό,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει”, θα είναι μια βραδιά αναμνήσεων, αλλά και εκπλήξεων. 


Με την πολύτιμη συνδρομή της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου, τον Γιάννη Κότσιρα θα συντροφεύσουν στη σκηνή του Ηρωδείου δύο εξαιρετικοί και αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό τραγουδοποιοί, η Ισραηλινή Yasmin Levy και ο Σέρβος Zeljko Joksimovic. Σε αυτή τη βραδιά που θα ενώσει μουσικά, μεταξύ άλλων, τη Μέση Ανατολή με τα Βαλκάνια, τον μαγικό ρόλο του ενορχηστρωτή έχει αναλάβει ο Vassilikos.

Έτσι θα γιορτάσει τα 20 χρόνια του στη δισκογραφία ο Γιάννης Κότσιρας. Με λαμπρούς συνεργάτες να δίνουν ηχηρά το παρών, παίζοντας μουσική και τραγούδια από μια πορεία ενηλικίωσης.


Γιατί αγαπάς ό,τι θυμάσαι και «Ό,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει».

Ενορχήστρωση Vassilikos

Σκηνοθετική επιμέλεια Αργυρώ Χιώτη
Φωτισμοί Γιώργος Τέλλος
Ηχοληψία Λάμπρος Μπούνας, Στρατής Καραδημητράκης
Επιμέλεια παραγωγής: MENTA ART EVENTS

Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής
Μουσική διεύθυνση Γιώργος Πέτρου

Συμμετέχουν οι ερμηνευτές: 
Yasmin Levy & Željko Joksimović και η Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Μουσικοί: Άκης Γαβαλάς τύμπανα, Κυριάκος Γκουβέντας βιολί , Γιάννης Γρυπαίος μπάσο , Bαγγέλης Καρίπης κρουστά, Άκης Κατσουπάκης πιάνο , πλήκτρα, Άρης Κούκος μπουζούκι, Κώστας Μιχαλός κιθάρες, Βαγγέλης Μαχαίρας μπουζούκι, νυκτά έγχορδα

 

Είδαμε την συναυλία του Γιάννη Κότσιρα στο Ηρώδειο!

Σχετικές ειδήσεις
Εδώ στο Νότο: Νταλάρας, Μαχαιρίτσας, Κότσιρας μαζί στην Ακτή Πειραιώς
02.11.2016 11:37
Στη σκηνή της Ακτής της οδού Πειραιώς, από τις 4 Νοεμβρίου, ανεβαίνουν μαζί ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, με τη συμμετοχή του Γιάννη Ζουγανέλη, σε ένα πρόγραμμα με εξαιρετικούς μουσικούς, ωραίες μουσικές και τα καλύτερα τραγούδια τους.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας με την «Παραγγελιά» στο Σχηματάρι
18.08.2016 11:26
Δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, ταξιδεύουν με τα καλύτερα τραγούδια της "Παραγγελιάς" και στις 10 Σεπτεμβρίου 2016 θα βρίσκονται στο Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας με την «Παραγγελιά» στην Καλαμάτα
29.07.2016 14:40
Δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, ταξιδεύουν στην Καλαμάτα με τα καλύτερα τραγούδια της "Παραγγελιάς" για δύο μοναδικές συναυλίες στο Θέατρο Κάστρου, στις 8 & 9 Αυγούστου 2016.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας live στο Θέατρο Δάσους
25.05.2016 17:08
Οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Δάσους, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.