Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωστοποιούμε το πρόγραμμα συναυλιών του φετινού φεστιβάλ «Αναιρέσεις» που θα πραγματοποιηθεί στις 12 – 14 Ιουνίου 2015 στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Μια πλούσια συναυλιακή πρόταση για τη νεολαία και τους εργαζόμενους.

Ξεχωρίζει δίχως άλλο η εμφάνιση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα των The Last Internationale από τις ΗΠΑ, μιας από τις πιο υποσχόμενες νέες μπάντες του σύγχρονου πολιτικού ροκ και όχι μόνο. Βέβαια το ροκ των Αναιρέσεων δεν πρόκειται να περιοριστεί στους The Last Internationale. Ιστορικά ονόματα της  εγχώριας σκηνής, όπως οι Last Drive, ο Ντίνος Σαδίκης και οι Magic de Spell με τον Γιάννη Παλαμίδα, καθώς και νέα ελπιδοφόρα γκρουπ όπως οι Bazooka και οι NightKnight, διαμορφώνουν τη φετινή ροκ πρόταση των Αναιρέσεων που θα καταλάβει για 2 νύχτες την μία από τις 2 σκηνές του φεστιβάλ.

Από τις Αναιρέσεις δεν θα μπορούσε να λείψει το Hip Hop. Μετά τη περσινή εμπειρία των Ψυχόδραμα και των Rebel Diaz, ήρθε η σειρά των Στίχοιμα και του Βέβηλου να πιάσουν τα μικρόφωνα των Αναιρέσεων. Μαζί τους οι Φράξια και ο Infinik, σε ένα μεγάλο ραντεβού διαφορετικών πολιτικών τάσεων της εγχώριας hip hop σκηνής…

Και οι Αναιρέσεις δεν σταματούν εδώ, αλλά προσφέρουν ένα συναυλιακό δίδυμο που θα λατρέψετε… Τους μοναδικούς Χatzifrageta με τον αγαπημένο Φοίβο Δεληβοριά πάνω στην ίδια σκηνή. Μια πραγματικά απολαυστική συνεύρεση.

Ιδιαίτερη στιγμή του φετινού φεστιβάλ θα αποτελέσει το αφιέρωμα μας στα 40 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ταξιδευτή ποιητή Νίκου Καββαδία.  Ο πλέον κατάλληλος για αυτό,  Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα με τίτλο “Λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται“, έχοντας πλάι του τις φωνές της  Αφροδίτη Μάνου, της Άννα Λιγνάδη και του Κώστα Θωμαΐδη.  

Αναιρέσεις χωρίς λαϊκό γλέντι δεν εννοούνται. Φέτος ένας από τους μεγαλύτερους και πιο ουσιαστικούς σύγχρονους λαϊκούς δημιουργούς, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, θα μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που συνδυάζει το κέφι και το γλέντι με την ιστορία του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού καθώς και δικά του τραγούδια.

Μία από τις σημαντικότερες συνεργασίες της περασμένης χρονιάς θα φιλοξενήσουν οι Αναιρέσεις, αυτή της Γιώτα Νέγκα με το Θέμη Καραμουρατίδη.  H πρώτη είναι ομολογουμένως μία από τις μεγαλύτερες γυναικείες φωνές που διαθέτουμε. Ο δεύτερος από τους πιο σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς της νέας γενιάς. Οι δύο τους σε ένα πρόγραμμα που παρουσιάζει  τόσο τη δισκογραφική τους δουλειά «Καινούργιο Φιλί» όσο και τραγούδια που με μοναδικό τρόπο ερμηνεύει η Νέγκα. Από την άλλη μεριά ένα από τα must των Αναιρέσεων οι ΧΑΙΝΗΔΕΣ θα είναι για μία ακόμη φορά μαζί μας. Η παρέα του Δημήτρη Αποστολάκη σε μια παράσταση που απαγορεύεται ρητά η είσοδος σε όσους ενήλικες δεν συνοδεύονται από τα παιδιά που κρύβουν μέσα τους.

Το πλήρες πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ:

Παρασκευή 12 Ιούνη

Σκηνή 1

ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ & ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ           

ΧΑΙΝΗΔΕΣ

Σκηνή 2

INFINIK & RENEGADE INSTRUMENTS           

ΦΡΑΞΙΑ

ΒΕΒΗΛΟΣ

ΣΤΙΧΟΙΜΑ

Σάββατο 13 Ιούνη

Σκηνή 1

 “Λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται” Αφιέρωμα Θάνου Μικρούτσικου στο Νίκο Καββαδία

Τραγουδούν: Αφροδίτη Μάνου, Άννα Λινάρδου και Κώστας Θωμαϊδης

Λαϊκό Γλέντι με το ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΑΝΔΡΕΑΤΟ

Σκηνή 2

BΑΖΟΟΚΑ

ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ ELECTRIC LIVE

THE LAST DRIVE

Κυριακή 14 Ιούνη

Σκηνή 1

XATZIFRAGETA

ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ

Σκηνή 2

NightKnight

THE LAST INTERNATIONALE (ΗΠΑ)

MAGIC DE SPELL & Γ.ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ (21th Century Darkness)

Επίσης στο χώρο του φεστιβάλ θα γίνονται θεατρικές παραστάσεις, προβολές και Stand  Up Comedy. To πλήρες πρόγραμμα των παραστάσεων θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.