Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Art 2 Rue - Street Art fest στη Θεσσαλονίκη

Art 2 Rue - Street Art fest στη Θεσσαλονίκη

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και της Mission Laïque Française, και η ομάδα Ce Soir! διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο Art 2 Rue - Street Art fest! Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαΐου 2015, στον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού WE και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, στήνεται μια μεγάλη διήμερη γιορτή για τη σύγχρονη γαλλική τέχνη του δρόμου με μουσικές, αθλήματα, χορό και γεύσεις!

 

Η τέχνη του δρόμου [street art], εκλαμβάνοντας την πόλη ως μια απέραντη γκαλερί , αναπτύσσεται σε δημόσιους χώρους, και περιλαμβάνει μια ποικιλία μορφών και τεχνικών. Οι δημιουργοί επιλέγουν να εξασκούν την τέχνη τους στους δρόμους, έξω από τους στενούς τοίχους μιας γκαλερί ή ενός μουσείου, μακριά από όρια και νόρμες. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες οι “καλλιτέχνες του δρόμου” [street artists] πληθαίνουν, λαμβάνοντας όλα και συχνότερα μια πιο περίοπτη θέση ανάμεσα στους κλασσικούς του είδους. Τα παραδείγματα χιλιάδες, ενώ χρησιμοποιώντας τις κλασσικές τεχνικές ή επινοώντας καινούργιες στοχεύουν στη μαζική επικοινωνία με το κοινό.

 

Η Γαλλία, με τη θεαματική πρόοδο τα τελευταία χρόνια στη σύγχρονη urban κουλτούρα και αισθητική, κατατάσσεται αναμφίβολα ανάμεσα στους πρωτοπόρους του είδους! Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την παρουσίαση της τέχνης του δρόμου και την ανάδειξη της ποικιλομορφίας της, στήνεται ένα μεγάλο διήμερο φεστιβάλ. Δυο μέρες όπου παρουσιάζεται και φιλοξενείται στην πόλη μας ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει στη συγκεκριμένη σκηνή στη Γαλλία. Δυο μέρες, όπου Γάλλοι και Έλληνες μουσικοί, καλλιτέχνες και αθλητές συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια, επιδείξεις, διαγωνισμούς, ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες, γνωρίζονται και συναντιούνται με το κοινό της πόλης.

 

Το Σάββατο 23 Μαΐου στο WE οι A State of Mind Soundsystem και ο 12ος Πίθηκος, υπόσχονται να μας ξεσηκώσουν και να μας χαρίσουν μια βραδιά γεμάτη ένταση, μουσική και χορό! Οι πόρτες του πολυχώρου θα ανοίξουν από τις 19:00, για να φιλοξενήσουν επιδείξεις και διαγωνισμούς skateboard, bmx, breakdance, graffiti από Έλληνες και Γάλλους αναγνωρισμένους επαγγελματίες του είδους.

 

Την Κυριακή 24 Μαΐου από τις 11.00 το πρωί μια ολοήμερη γιορτή για μικρούς και μεγάλους θα στηθεί στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου! Εργαστήρια και επιδείξεις skateboard, BMX, longboard, graffiti, breakdance, dj, γαλλικής κουζίνας με καλλιτέχνες και αθλητές από τις δυο χώρες, θα εντυπωσιάσουν και θα συναρπάσουν τους επισκέπτες. Παράλληλα, τα Παιδιά Εν Δράσει θα πραγματοποιήσουν δημιουργικά και μουσικοκινητικά εργαστήρια και θα παρουσιάσουν μια μεγάλη Circus Street Performance με ζογκλέρ, κλόουν και ξυλοπόδαρους.

 

Art 2 Rue, μια γιορτή σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης! Ένα ξεχωριστό διήμερο γεμάτο γαλλική street art, ένταση, μουσική και χορό! Alors on danse...!

Σχετικές ειδήσεις
8th Street Mode Festival στη Θεσσαλονίκη
12.08.2016 14:54
Το Street Mode Festival, επιστρέφει πιο δυνατό από πότε! Alpha Blondy, Sugar Hill Gang, και άλλα 15 κορυφαία ονόματα! Το μεγαλύτερο open-air-festival της Θεσσαλονίκης επιστρέφει για 8η συνεχόμενη χρονιά!
4ο Street Art Festival στη Θεσσαλονίκη
07.06.2016 14:26
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Helexpo- ΔΕΘ συνδιοργανώνουν το 4ο Street Art Festival (SAF), την Πέμπτη 9, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, στον υπαίθριο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
1ο Street Music Fest 2016
05.05.2016 12:47
Την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 η πλατεία της Νέας Σμύρνης υποδέχεται και φιλοξενεί το 1ο Street Music Fest.
Το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη
11.04.2016 15:16
Η επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και φέτος στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, το οποίο μετά την Αθήνα (7 έως 13 Απριλίου 2016) «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 20 Απριλίου 2016, στην αίθουσα Ολύμπιον.
Athens Print Fest/ Third Edition: η 3η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων
23.02.2016 11:02
Το Athens Print Fest/ Third Edition, η 3η Έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων, διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, με γενικό τίτλο Abracadabra από 1 έως 31 Μαρτίου 2016.