Η ATOPOS cvc με χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή της στo Art Rock Festival στο Saint-Brieuc της Γαλλίας, με ένα capsule installation της έκθεσης ARRRGH! Monsters in Fashion.

Η έκθεση θα γίνει στο Musée d’Art et d’Histoire de Saint-Brieuc και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Μαΐου 2015. Το project ARRRGH! της ATOPOS cvc βασίζεται στην πρωτότυπη ιδέα του Βασίλη Ζηδιανάκη και έχει πάρει τη μορφή εκθέσεων, εκδόσεων και performances.

Μετά τις επιτυχημένες εκθέσεις στην Gallery Int. Fashion Fair Cph με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης (2014), στο Centraal Museum στην Ουτρέχτη (2014), στη La Gaîté Lyrique στο Παρίσι (2013) και στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα (2011), τα Τέρατα της ARRRGH! θα ταξιδέψουν στη Βρετάνη για να μοιραστούν τη δική τους οπτική σχετικά με το τι είναι Μόδα και τι Ομορφιά.

Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 20 κοστούμια 15 σχεδιαστών υπογραμμίζοντας το κατά πόσο είναι εφικτό να συλλάβουμε την εσωτερική ομορφιά του πιο αποκρουστικού, άσχημου ή και προκλητικού Τέρατος. Αν και προερχόμενες από τον χώρο της μόδας οι δημιουργίες στην έκθεση αυτή καταδεικνύονται ως σύγχρονα έργα τέχνης που θέτουν υπό αμφισβήτηση έννοιες όπως η ομορφιά ή η ταυτότητα του ανθρώπινου σώματος.

Το Art Rock Festival πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1983 ενώ κάθε άνοιξη προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στην περιοχή Côtes-d’Armor στη Βρετάνη. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια η διοργάνωση έχει επιτύχει να αναπτύξει τις σχέσεις μεταξύ σύγχρονων μορφών τέχνης όπως είναι τα εικαστικά, οι πλαστικές τέχνες, ο χορός, η performance, η μόδα και η μουσική.

Συμμετέχοντες σχεδιαστές και καλλιτέχνες:
Alexis Themistocleous (CY), Cassette Playa & Gary Card (UK), Chi He (UK), Craig Green (UK), Digitaria (GR), Filep Motwary (CY) & Maria Mastori (GR), Jean-Charles De Castelbajac (FR), Henrik Vibskov (DK), HEYNIEK (NL) / Comme Des Garçons (FR), Mareunrol’s (LV), Nasir Mazhar (UK), Rick Owens (US), Walter Van Beirendonck (BE)

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηδιανάκης

Φωτό: Digitaria, AW 2012, ‘Mind Over Matter collection’, curated by HOPE, © photo Maxime Dufour Photographies