Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Yeah!!! La Mode της Atopos cvc στο Art Rock Festival

Yeah!!! La Mode της Atopos cvc στο Art Rock Festival

Η ATOPOS cvc με χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή της στo Art Rock Festival στο Saint-Brieuc της Γαλλίας, με ένα capsule installation της έκθεσης ARRRGH! Monsters in Fashion.

Η έκθεση θα γίνει στο Musée d'Art et d'Histoire de Saint-Brieuc και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Μαΐου 2015. Το project ARRRGH! της ATOPOS cvc βασίζεται στην πρωτότυπη ιδέα του Βασίλη Ζηδιανάκη και έχει πάρει τη μορφή εκθέσεων, εκδόσεων και performances.

Μετά τις επιτυχημένες εκθέσεις στην Gallery Int. Fashion Fair Cph με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης (2014), στο Centraal Museum στην Ουτρέχτη (2014), στη La Gaîté Lyrique στο Παρίσι (2013) και στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα (2011), τα Τέρατα της ARRRGH! θα ταξιδέψουν στη Βρετάνη για να μοιραστούν τη δική τους οπτική σχετικά με το τι είναι Μόδα και τι Ομορφιά.

Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 20 κοστούμια 15 σχεδιαστών υπογραμμίζοντας το κατά πόσο είναι εφικτό να συλλάβουμε την εσωτερική ομορφιά του πιο αποκρουστικού, άσχημου ή και προκλητικού Τέρατος. Αν και προερχόμενες από τον χώρο της μόδας οι δημιουργίες στην έκθεση αυτή καταδεικνύονται ως σύγχρονα έργα τέχνης που θέτουν υπό αμφισβήτηση έννοιες όπως η ομορφιά ή η ταυτότητα του ανθρώπινου σώματος.

Το Art Rock Festival πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1983 ενώ κάθε άνοιξη προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στην περιοχή Côtes-d'Armor στη Βρετάνη. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια η διοργάνωση έχει επιτύχει να αναπτύξει τις σχέσεις μεταξύ σύγχρονων μορφών τέχνης όπως είναι τα εικαστικά , οι πλαστικές τέχνες, ο χορός, η performance, η μόδα και η μουσική .

Συμμετέχοντες σχεδιαστές και καλλιτέχνες:
Alexis Themistocleous (CY), Cassette Playa & Gary Card (UK), Chi He (UK), Craig Green (UK), Digitaria (GR), Filep Motwary (CY) & Maria Mastori (GR), Jean-Charles De Castelbajac (FR), Henrik Vibskov (DK), HEYNIEK (NL) / Comme Des Garçons (FR), Mareunrol’s (LV), Nasir Mazhar (UK), Rick Owens (US), Walter Van Beirendonck (BE)

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηδιανάκης

Φωτό: Digitaria, AW 2012, ‘Mind Over Matter collection’, curated by HOPE, © photo Maxime Dufour Photographies

Σχετικές ειδήσεις
Η Lydia Kamitsis στην Atopos cvc
10.02.2017 12:55
Με αφορμή την επικείμενη συλλεκτική έκδοση για τη συμπλήρωση 15 ετών από τη δημιουργία της Atopos cvc, o καλλιτεχνικός διευθυντής Βασίλης Ζηδιανάκης προσκαλεί τη fashion curator Lydia Kamitsis στην Αθήνα και στην Atopos cvc.
Με την Bouchra Khalili ξεκίνησε η συνεργασία της Atopos cvc με την documenta 14
21.11.2016 16:47
Η Atopos cvc ανακοινώνει τη συνεργασία της με την documenta 14 στο πλαίσιο του artist-in-residence προγράμματός της από το φθινόπωρο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Κατά τη διάρκειά της συνεργασίας αυτής μια σειρά από καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην documenta 14 θα πάρουν μέρος στο Occupy Atopos Residency κάνοντας την παραγωγή του έργου τους για την επερχόμενη documenta 14. Η σημαντική αυτή συνεργασία ξεκινά με την καλλιτέχνιδα Bouchra Khalili της οποίας η παραμονή στην Atopos άρχισε στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2016.
Οccupy Atopos #Τhe_Dreamer: Παράταση και Finissage party στην Atopos
30.06.2016 11:43
Η επιτυχημένη έκθεση Occupy Atopos #The_Dreamer της Atopos cvc παρατείνεται μέχρι και την Πέμπτη 14 Ιουλίου. Σας περιμένουμε την ίδια μέρα στις 20:00 για να γιορτάσουμε την ολοκλήρωσή της με ένα finissage party που θα διοργανωθεί στην αυλή της Atopos. 
Atopos cvc και Andrey Bogush στο Sterna Art Project
01.06.2016 14:56
Η Atopos cvc με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία με τον οργανισμό Sterna Art Project από το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα.
Οccupy Atopos: έκθεση του #Τhe_Dreamer στην Atopos cvc
26.04.2016 11:32
Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνoύς Ημέρας Μουσείων η Atopos cvc εγκαινιάζει την έκθεση Οccupy Atopos #The_Dreamer την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016.