Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Ο κόσμος της Σπείρας με μία ματιά

Ο κόσμος της Σπείρας με μία ματιά
Με έμπνευση τη σπείρα, το σήμα των Flocafé, η γνωστή αλυσίδα café δημιούργησε και παρουσιάζει μία πρωτότυπη ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας στη Gallery Σκουφά την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου.

Η Έκθεση θα φιλοξενήσει έργα των Γιώργου Καλφαμανώλη, Ολυμπίας Κρασαγάκη, Βαγγέλη Πατεράκη , Κώστα Πηγαδά καθώς και video art του Νίκου Χρυσικάκη.

Για πρώτη φορά, οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες-φωτογράφοι συγκεντρώνονται σε μία μεγάλη παραγωγή και παρουσιάζουν τα έργα τους, σε μια ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας με κοινή πηγή έμπνευσης το σύμβολο των Flocafé, τη σπείρα. Αρχέγονο σύμβολο που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος από την παλαιολιθική εποχή, παρουσιάζεται σε όλες τις μορφές τέχνης, σε διαφορετικά σημεία του κόσμου, ενώ τη συναντάμε στη φύση , στη ζωή στο ίδιο μας το DNA.

Στην Έκθεση των Flocafé η σπείρα παρουσιάζεται με διαφορετικούς τρόπους και μορφές, όπως και στον κόσμο γύρω μας: ανθρώπινα κορμιά, σώματα ελεύθερα, καθημερινά αντικείμενα αλλά και έργα τέχνης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, μετατρέπεται ακόμα και σε αθώο παιδικό παιχνίδι εκφράζοντας στο ακέραιο το όραμα των δημιουργών. Μέσα από την εκφραστική ματιά των καλλιτεχνών, η Σπείρα εξελίσσεται σε έναν κώδικα επικοινωνίας, ο οποίος εκφράζει τις αξίες, τα μηνύματα και τους συμβολισμούς που αντιπροσωπεύουν τα ίδια τα Flocafé: έναν κόσμο, όπου διαφορετικοί άνθρωποι συνυπάρχουν αρμονικά με κοινές αξίες την εξωστρέφεια, την κοινωνικότητα & την τελετουργία.

 

Σχετικές ειδήσεις
Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος: Ομαδική έκθεση στη Λέσβο
26.07.2016 12:55
Η K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει από τις 8 Αυγούστου 2016 την ομαδική έκθεση Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή σε μια νεοκλασική κατοικία στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου.
Ο μαγικός κόσμος της καλλιγραφίας: έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
13.04.2016 10:04
Το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος παρουσιάζει από τις 21 Απριλίου 2016 την έκθεση Ο μαγικός κόσμος της καλλιγραφίας, ένα ποιητικό διάλογο Ζωγραφικής & Καλλιγραφίας, από τον Νοτιοκορεάτη εικαστικό JEON, CHAN-DUK.
Τέχνη, ένας άλλος κόσμος: έκθεση στην Chili Art Gallery
14.01.2016 16:04
Η Chili Art Gallery και η ART WΑΥ παρουσιάζουν τα έργα 30 καλλιτεχνών σε μία ομαδική έκθεση με τίτλο Τέχνη, ένας άλλος κόσμος.
Με άλλη ματιά: Έκθεση της Ειρήνης Παπαδημητρίου στην γκαλερί 7
24.12.2015 12:22
Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 η γκαλερί « 7 » παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με τίτλο «Με άλλη ματιά».
Ο παραμυθένιος κόσμος του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: Ομαδική έκθεση στην IANOS Αίθουσα Τέχνης
01.12.2015 11:04
Στο πνεύμα των Χριστουγέννων, η IANOS Αίθουσα Τέχνης διοργανώνει την πρώτη μεγάλη ομαδική έκθεση της νέας περιόδου λειτουργίας της 2015-2016 αφιερωμένη στον αγαπημένο παραμυθά των παιδικών μας χρόνων, τον Δανό Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με αφορμή την επέτειο των 210 ετών από τη γέννησή του.