Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο κόσμος της Σπείρας με μία ματιά

Ο κόσμος της Σπείρας με μία ματιά
Με έμπνευση τη σπείρα, το σήμα των Flocafé, η γνωστή αλυσίδα café δημιούργησε και παρουσιάζει μία πρωτότυπη ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας στη Gallery Σκουφά την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου.

Η Έκθεση θα φιλοξενήσει έργα των Γιώργου Καλφαμανώλη, Ολυμπίας Κρασαγάκη, Βαγγέλη Πατεράκη , Κώστα Πηγαδά καθώς και video art του Νίκου Χρυσικάκη.

Για πρώτη φορά, οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες-φωτογράφοι συγκεντρώνονται σε μία μεγάλη παραγωγή και παρουσιάζουν τα έργα τους, σε μια ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας με κοινή πηγή έμπνευσης το σύμβολο των Flocafé, τη σπείρα. Αρχέγονο σύμβολο που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος από την παλαιολιθική εποχή, παρουσιάζεται σε όλες τις μορφές τέχνης, σε διαφορετικά σημεία του κόσμου, ενώ τη συναντάμε στη φύση , στη ζωή στο ίδιο μας το DNA.

Στην Έκθεση των Flocafé η σπείρα παρουσιάζεται με διαφορετικούς τρόπους και μορφές, όπως και στον κόσμο γύρω μας: ανθρώπινα κορμιά, σώματα ελεύθερα, καθημερινά αντικείμενα αλλά και έργα τέχνης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, μετατρέπεται ακόμα και σε αθώο παιδικό παιχνίδι εκφράζοντας στο ακέραιο το όραμα των δημιουργών. Μέσα από την εκφραστική ματιά των καλλιτεχνών, η Σπείρα εξελίσσεται σε έναν κώδικα επικοινωνίας, ο οποίος εκφράζει τις αξίες, τα μηνύματα και τους συμβολισμούς που αντιπροσωπεύουν τα ίδια τα Flocafé: έναν κόσμο, όπου διαφορετικοί άνθρωποι συνυπάρχουν αρμονικά με κοινές αξίες την εξωστρέφεια, την κοινωνικότητα & την τελετουργία.

 

Σχετικές ειδήσεις
Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ
07.11.2016 17:09
Πώς μια συλλογή μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για νέους καλλιτέχνες; Πώς καλλιτέχνες επικοινωνούν μεταξύ τους, ακόμη και αν μεσολαβούν πολλές δεκαετίες; Πώς ορίζεται η έμπνευση και πώς φιλοξενείται και μετουσιώνεται σε έργο τέχνης στη….σοφίτα ενός μουσείου; Αυτό το άκρως δημιουργικό πλαίσιο έρχεται να αναδείξει η νέα έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ», στη Μονή Λαζαριστών, από τις 9 Νοεμβρίου 2016 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2017.
Αθέατος Κόσμος: έκθεση ζωγραφικής της Έρσης Δρίνη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.09.2016 13:46
Ταξίδι σε ένα χρόνο μυθικό και σε τόπους που δεν χωρούν σε κανένα ταξιδιωτικό οδηγό είναι η έκθεση «Αθέατος Κόσμος» της γνωστής σκηνογράφου και ενδυματολόγου Έρσης Δρίνη.
Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος: Ομαδική έκθεση στη Λέσβο
26.07.2016 12:55
Η K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει από τις 8 Αυγούστου 2016 την ομαδική έκθεση Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή σε μια νεοκλασική κατοικία στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου.
Ο μαγικός κόσμος της καλλιγραφίας: έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
13.04.2016 10:04
Το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος παρουσιάζει από τις 21 Απριλίου 2016 την έκθεση Ο μαγικός κόσμος της καλλιγραφίας, ένα ποιητικό διάλογο Ζωγραφικής & Καλλιγραφίας, από τον Νοτιοκορεάτη εικαστικό JEON, CHAN-DUK.
Παιδί και Κόσμος: έκθεση φωτογραφίας στο Ρομάντσο
30.03.2016 10:10
H firefly, μια ομάδα δράσης που έχει ως στόχο την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας «Παιδί και Κόσμος», στηρίζοντας έμπρακτα εκείνους που βρίσκονται δίπλα στους πρόσφυγες.