34 ομάδες, 2 πρεμιέρες, 4 work in progress, 15 επαναλήψεις, 1 σκυλάδικο και 2.100 θεατές είναι τα νούμερα του φετινού BoB Theatre Festival. Η ανταπόκριση του κοινού αλλά και των ίδιων των ομάδων ήταν εκπληκτική σε όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Bios και τους ανθρώπους του για την άψογη συνεργασία, τους εθελοντές μας που στηρίξανε το Φεστιβάλ με συνέπεια, ευθύνη και δημιουργικότητα, τους χορηγούς επικοινωνίας για την πολύτιμη υποστήριξή τους και όλους εσάς που δώσατε το παρών κάνοντας το BoB Theatre Festival το μεγαλύτερο νεανικό θεατρικό φεστιβάλ!

Οι 7 ημέρες του Φεστιβάλ κύλησαν κάπως έτσι….

Ημέρα πρώτη: Δευτέρα, 4 Μαΐου

Από νωρίς το πρωί το Bios ήταν στον πυρετό της τελικής ευθείας: γενικές, διορθώσεις τεχνικές, τελευταίες διορθώσεις. Κι ενώ η θερμοκρασία ανέβαινε σε βαθμούς καλοκαιριού, ο κόσμος συγκεντρωνόταν από νωρίς για να πάρει τα εισιτήρια για τις πρώτες παραστάσεις του Φεστιβάλ!

Με μία μικρή καθυστέρηση αλλά sold-out και λίστες αναμονής, ξεκίνησε ο πρώτος προκριματικός του Διαγωνισμού Scratch Night: Η ομάδα ρΟΟ με Το Όνειρο του Σολωμού, η ομάδα Gum Art με τον ΜΟΝΟ-ΛΟΓΟ, η ομάδα ΜάΣΚα με το Πηγαινέλα και η ομάδα Pic nic με το Snap, κέρδισαν χαμόγελα, γέλια και το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Η ομάδα που συγκέντρωσε το μεγαλύτετρο ποσοστό ψήφων η ομάδα ρΟΟ με το Scratch: Το Όνειρο του Σολωμού.

Εξίσου θερμή ήταν η υποδοχή του κοινού για τις υπόλοιπες παραστάσεις του Φεστιβάλ: Στο Main Stage, η ομάδα Patari Project ανέβηκε σε μία πλατφόρμα διαστάσεων 1 x 1,60 και 75cm από το έδαφος και -χωρίς σκηνικά και κοστούμια- μόνο με το σώμα και τη φωνή τους, ταξίδεψαν το κοινό στο μαγευτικό κόσμο της Οδύσσειας. Στο Basement, η ομάδα Repente παρουσίασε -σε πρεμιέρα-την παράσταση Δύο μεγάλες Rock Punk Μύτες κι έκανε το κοινό να γελάσει αλλά και να συγκινηθεί με τη γνωριμία και ιστορία ενός ζευγαριού. Ακολούθησε ο εκπληκτικός μονόλογος Μάρτυς μου ο Θεός, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη να μαγνητίζει το κοινό και να κερδίζει θερμό χειροκρότημα.
Η βραδιά συνεχίστηκε στην όμορφη ταράτσα του Bios με τους θεατές αλλά και με όσους δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήριο, με τους συντελεστές του Φεστιβάλ και φίλους: Το Full Flower Moon Party, υπό τη μουσική του Θεοδόση Κώνστα, ήταν το καλύτερο κλείσιμο της βραδιάς: με θέα την Ακρόπολη, ένα λαμπερό φεγγάρι αλλά και φρέσκα, χαρούμενα πρόσωπα, έχεις απλά την αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά!

Ημέρα 2η: Τρίτη, 5 Μαΐου

Η δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, με λιγότερες παραστάσεις στο… μενού της, ξεκίνησε δυναμικά με πρόβες από το πρωί αλλά και το πρώτο workshop των ηθοποιοών που θα λάβουν μέρος στο Celebrity Stand-up Comedy. Από τις 18.00 και μετά, το Bios μπήκε σε ρυθμούς παράστασης και υποδέχτηκε πλήθος θεατών, κάθε ηλικίας!

Το scratch night συνέχισε με τον ίδιο δυναμικό φανατικών θαμώνων: πληρότητα θέσεων, λίστες αναμονής και 5 ομάδες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο Β’ Προκριματικό, παρουσιάζοντας τις παραστάσεις: Οιστρογόνο 2 Οξυγόνο (ομάδα Λμδ), Καημένοι στο διάστημα (ομάδα Maravillas), Το άγριο δείπνο των γονιών μου (ομάδα Οίστρος), Από Έρωτα (ομάδα megazolabes) και De.Ca.Ta. (Dead Can Talk)(ομάδαβNebula): το Scratch που ήρθε πρώτη στις προτιμήσεις των θεατών ήταν το Οιστρογόνο 2 Οξυγόνο από την ομάδα Λμδ, το οποίο άρεσε στο 60% του κοινού!

Με τη λήξη του Διαγωνισμού κι ενώ το Main stage, προετοιμαζόταν με γοργούς ρυθμούς για το στήσιμο του σκηνικού της επόμενης παράστασης, μία ευχάριστη έκπληξη βρήκε τους θεατές που περίμεναν στο Tesla: ο Απόστολος Φράγκος, η Αθηνά Αλεξοπούλου και ο Δημήτρης Κερεστετζής μας έδωσαν τη δική τους οπτική γωνία για τις σχέσεις και τη μοναξιά σε μία performance ανάμεσα στον κόσμο! Τρεις ηθοποιοί, ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς, μουσική… και το κοινό απόλαυσε το preview μίας παράσταση για όλα και τίποτα βασισμένη στο βιβλίο: Η φιλοσοφία του Andy Warhol/  Από το Α στο Β και πάλι από την αρχή.

Λίγο μετά τις 21.15 το Main μετατράπηκε… σε σπίτι-πισίνα- Ρωμαϊκό Λουτρό: η κωμωδία του Σ.Στρατίεβ με θέμα τον άνθρωπο και τη θέση του στη σύγχρονη κοινωνία, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου, χάρισε γέλιο και.. τροφή για σκέψη, κερδιζοντας ιδαιτέρως θερμό χειροκρότημα από το κοινό!

Την ίδια περίπου ώρα στο Basement, δύο φίλοι παρουσίασαν το δικό τους Friends Manifest κάνοντας την κατάμεστη αίθουσα να θυμηθεί, να νοσταλγήσει, να συγκινηθεί αλλά και να γελάσει μέχρι δακρύων!

Η βραδιά συνέχισε με το  καθιερωμένο ποτάκι στην πιο όμορφη ταράτσα της Αθήνας. Πιο έντονα από ποτέ μυρίζει Καλοκαίρι!

Ημέρα 3η: Τετάρτη, 6 Μαΐου

Μπορεί ο υδράγυρος να ανέβηκε πολύ, στο Bios όμως συνέχιζε να φυσάει δυνατά αέρας νεανικής δημιουργίας και συνεχούς έμπνευσης: ο τρίτος προκριματικός του scratch night φιλοξένησε τις ακόλουθες παραστάσεις: Stringless (ομάδα Jinx), Σοφοκλής / Τραχίνιες unplugged (ομάδα Svoradov Theatre Group), H ιστορία θα είναι πάντα η ίδια, τίποτα δε θα την απογοητεύσει (ομάδα Από τον πέμπτο στίχο κίολας Φάλτσοι), Γ+Ρ= L.F.E ?  (ομάδα Γ+Ρ) και S-chorus  (ομάδα Μηδέν Θετικό), η οποία και συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους.

Ύστερα, λοιπόν, από 3 sold-out προκριματικούς, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού, με δέκα ομάδες να περνάνε στους δύο ημι-τελικούς: Svoradov Theatre Group, Από τον πέμπτο στίχο κίολας φάλτσοι, Jinx, Gum Art, ΜάΣΚα και ρΟΟ, Pic Nic, Μηδέν Θετικό, Λμδ και Οίστρος. Τα αποτελέσμα της ψηφοφορίας μπορείτε να τα βρείτε αναλυτικά στο bobfestival.gr!

Κι ενώ το Main stage κατακλυζόταν από τις νέες ομάδες και τους οπαδούς-κριτές τους, το Basement είχε μετατραπεί σε αεροπλάνο: κομψές αεροσυνοδοί υποδέχονταν χαμογελαστές το κοινό, προσφέροντάς τους καραμέλες και βγάζοντάς τους φωτογραφία «για να έχουν να τους θυμούνται»: κάπως έτσι, το πιο ευφάνταστο, χιουμοριστικό work in progress ξεκίνησε με τους ΡαKούν! Αξίζει δε να σημειωθεί ότι και αυτή η πτήση… ήταν όχι μόνο sold-out αλλά με λίστα αναμονής!

Στις βραδινές παραστάσεις του Φεστιβάλ, ο Έρωτας ήταν το κυρίαρχο στοιχείο και των δύο σκηνών: ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα για 2, η παράσταση που τόσο πολύ αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς τις προηγούμενες θεατρικές σαιζόν, απέδειξε ότι αντέχει στο χρόνο! Κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς για να βρει εισιτήρια για την παράσταση που ήταν σχεδόν sold-out από τις πρωινές κιόλας ώρες: γέλια αλλά και συγκίνηση άνευ ορίων στην παράσταση της Ομάδας Θεάτρου Ιδέα, την οποία αγκάλιασε ζεστά το κοινό που τους χάρισε το πιο ζεστό του χειροκρότημα μετά τη συγκινητική αφιέρωση του Κώστα Γάκη στην υπόκλιση.

Την ίδια θερμή υποδοχή, όμως, είχε και η πρεμιέρα που παρουσιαζόταν στο Basement : Μια μέρα όταν ήμασταν νέοι, σε σκηνοθεσία Μάριου Μεττή: μία παράσταση άρτι αφιχθείσα από την Κύπρο, και η οποία –αν λάβουμε υπόψη το θερμό χειροκρότημα στο τέλος- είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί!

Στο τέλος, όλοι –συντελεστές, διοργανωτές, θεατές, άτυχοι θεατές που δε βρήκαν εισιτήριο και όσοι απλά ήθελαν ένα ποτό, συγκεντρώθηκαν στην πιο όμορφη ταράτασα της Αθήνας. Χαρούμενα πρόσωπα, ανακουφισμένοι καλλιτέχνες, ανήσυχοι δημιουργοί, χαλαροί και ευχαριστημένοι άνθρωποι… ευτυχία: To Bob Theatre Festival είναι –και πάλι- εδώ!

Ημέρα 4η: Πέμπτη, 7 Μαΐου

Η σημερινή ημέρα του BoB Theatre Festival κύλησε σε ρυθμούς ήσυχους, χωρίς λίστες αναμονής σε όλες τις παραστάσεις, αλλά  με τη συγκίνηση και την αισιοδοξία στο έπακρο: Το απόγευμα,οι ομάδες ΜάΣΚα, Gum Art, Jinx, Από τον πέμπτο στίχο κίολας Φάλτσοι και Svoradov Theatre Group συμμετείχαν στον Α’ Ημιτελικό.Το κοινό επιβράβευσε ως καλύτερη την Μάσκα με την παράσταση «Πήγαινελα».

Τη σκυτάλη διαδέχθηκε η νέα γενιά του ελληνικού θεάτρου: στο Main, οι απόφοιτοι της Σχολής Θεάτρου Δήλος, παρουσίασαν το μιούζικαλ Τα Μάγια της Πεταλούδας σε μία ολοκληρωμένη παραγωγή που εντυπωσίασε και συγκίνησε το κοινό, δίνοντας ελπίδες όχι μόνο για το ότι υπάρχει συνέχεια στο ελληνικό θεάτρο, αλλά ότι είναι και πολλά υποσχόμενη.

Ταυτόχρονα, στο Basement, η ομάδα Ρακούν που πέρυσι είχε πάρει την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Scratch Night, παρουσίασε το έργο Honeymoon, ταρακουνώντας το κοινό με τη φρέσκια ματιά, την οξυδέρκεια του κειμένου και την ένταση των σκηνών τους.

Το βράδυ, ζεστό όσο κανένα, όλοι ανέβηκαν στην ταράτσα με μία αισιοδοξία και ιδιαίτερη χαρά: το μέλλον είναι ευοίωνο! Αγαλλίαση: To Bob Theatre Festival είναι –και πάλι- εδώ!

Ημέρα 5η: Παρασκευή, 7 Μαΐου

Από νωρίς συγκεντρώθηκε στο Bios κόσμος πολύς για να παρακολουθήσει το Β’ ημιτελικό του Scratch και να στηρίξει τις ομάδες που διακρίθηκαν από τους προκριματικούς!Λίστες αναμονής, θεατές που δεν κατάφεραν να περάσουν, λίγη γκρίνια από όσους μείνανε έξω αλλά πολύ θερμό χειροκρότημα, χαρά και θετική ενέργεια από όσους κατάφεραν να μπουν!

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανακοινώθηκαν το βράδυ:από τις πέντε ομάδες του Β’ Ημιτελικού- ρΟΟ (Το Όνειρο του Σολωμού), Pic Nic (Snap), Μηδέν Θετικό (S-chorus), Λμδ (Οιστρογόνο 2 Οξυγόνο) και Οίστρος (Tο άγριο δείπνο των γονιών μου)-  το υψηλότερο ποσοστό συγκέντρωσε η ομάδα Ροο. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μπορείτε να τα βρείτε αναλυτικά στο bobfestival.gr!

Στις 19.30, ξεκίνησε στο Basement , το In Progress Στροφορμή: 20 λεπτά παράστασης με θέμα την περιφορά, περιστροφή (και πάλη) του ανθρώπου γύρω από τον εαυτό του και 20 λεπτά δημιουργικού διαλόγου με την ομάδα SoMMΑ!

Λίγο μετά τις 21.15,οι θεατές του Main stage μαγεύτηκαν από τη μοναδική… μεταμόρφωση της Μεταμόρφωσης του Κάφκα: με στοιχεία βωβού κινηματογράφου, ο που έκαναν οι δεξιοτέχνες του είδους Splish-Splash παρουσίασαν τη MetamMorfosis χαρίζοντας στους θεατές μία εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη!

Στις 21.30, το Λογοχανείο του Γιάννη Ζευγώλη, μεταφέρθηκε επί σκηνής με τρόπο άκρως ανατρεπτικό, καταφέροντας να πείσουν –με αρκετή δόση σουρεαλισμού, χιούμορ και συγκίνησης- ότι.. ναι, υπάρχει λόγος για ένα ταξίδι στο χάος!

Κι ενώ στο Tesla υπήρχαν μαγεμένοι επισκέπτες της MetamMorfosis και του Λογοχανείου  που συζητούσαν για οτι είδανε, καθώς επίσης και κάποιες ομάδες που περίμεναν με αγωνία τα αποτελέσματα του διαγωνισμού scratch, ξεκίνησε εντελώς ξαφνικά το performance που μας μυεί στον κόσμου του Άντι Γουόρχολ: Vote for Andy/ Δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο να πει!

Και όμως μας είπε πολλά! Όπως και αυτή η γεμάτη ημέρα του BoB Theatre Festival, λίγο πριν την λήξη του! Χαμόγελα ικανοποίησης, ένταση που φεύγει και μεταλάσσεται σε αλλόκοτη χαρά, αγωνία για τον τελικό του διαγωνισμού, προβληματισμοί και σκέψεις με αφορμή τις παραστάσεις, συγ-κίνηση που δε σταματά ποτέ. Ζωή: το Bob Theatre Festival είναι –και πάλι- εδώ!

Ημέρα 6η: Σάββατο, 9 Μαΐου

Η προτελευταία ημέρα του Φεστιβάλ  ξεκίνησε πολύ νωρίς! Στις 18.30, η Κατερίνα Μαυρογεώργη και η Δανάη Επιθυμιάδη υποδέχθηκαν το κοινό τους στο Basement όπου και τους σύστησαν το in progress έργο τους Σερβίς με θέμα την ιστορία δύο κοριτσιών που κυνηγούν τα όνειρά τους!

Εκείνη την ώρα, άρχισε να συγκεντρώνεται κοινό κάθε ηλικίας: παιδάκια, έφηβοι, γονείς, νέοι αλλά… και πιο μεγάλοι: οι 20 εξ αυτών ανεβήκαν στο χώρο πάνω από το Bios για να συζητήσουν και απενεχοποιήσουν τη Γαμωστιγμή τους, απολαμβάνοντας μία ώρα τους Χάρη Αττώνη και Γιούλα Μπούνταλη στο The Oh Fuck Moment.

Οι υπόλοιποι ακολούθησαν.. τη φασαρία που κάνει η φαντασία και απόλαυσαν την παράσταση Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης με τη Συντεχνία του Γέλιου.. και το Φοίβο Δεληβοριά, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και με την κιθάρα του τραγούδησε live τα τραγούδια της παράστασης μαζί με κοινό και ηθοποιούς.

Στις 20.00, νέοι και κυρίως.. νέες έκαναν μπλουμ στα νερά της γυναικείας ενηλικίωσης με την χιουμοριστική και συγκινητική παράσταση Bloom των Cheek Bones. Μετά τις 21.00, και οι τρεις σκηνές του Bios υποδέχονταν θεατές στις sold out παραστάσεις τους: «Όλα τα μανιτάρια τρώγονται [αν και ορισμένα μία φορά] στην κεντρική σκηνή: οι 4frontal μάγεψαν τους θεατές, σε μία παράσταση που έβριθε χιούμορ, συγκίνηση, φαντασία και πολλές πολλές απαντήσεις στο ερώτημα «τί σκέφτεσαι;». Το υπόγειο κινήθηκε στους ρυθμούς της τρυφερής ιστορίας που μας αφηγούνται Δύο μεγάλες Punk Rock Μύτες. Το τραπέζι στο χώρο πάνω από το Bios, γέμισε με θεατές που αφέθηκαν να τους παρασύρει το The Oh Fuck Moment και απόλαυσαν –χωρίς ενοχές- έντονα συναισθήματα.

Στις 23.30, ο χώρος ήταν ήδη ασφυκτικά γεμάτος καθώς όλοι περιμένανε την έναρξη του celebrity stand up comedy: οι Μάγια Ανδρέου, Εύη Δόβελου, Ελένη Κουτσιούμπα, Μάρκος Μπούγιας, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αρετή Πασχάλη, Αλεξάνδρα Ούστα, Γιάννης Σαρακατσάνης, Έλενα Τριανταφύλλου –ύστερα από ένα 10ωρο workshop με τον Λάμπρο Φισφή- παρουσίασαν το δικό τους πεντάλεπτο show! Ο ταξιθέτης που έρχεται αντιμέτωπος με τις γιαγιάδες, η αγχωμένη ηθοποιός που κατουριέται, το επίθετο που δημιουργεί προβλήματα, το πλούσιο ντεκολτέ και τα ευτράπελά του, ο γιος της Φιλαρέτης Κομνηνού και το Σκυλάδικο, το σεξ και τα γύρω από το σεξ, το χρήμα και ο τρόπος για να το αντικαταστήσουμε, αυτά και άλλα πολλά ευφάνταστα χάρισαν στους θεατές άφθονο γέλιο μέχρι τις 02.00, και σε εκείνους το πιο θερμό χειροκρότημα.

Η ένταση ήταν τόσο όμορφη που οι περισσότεροι μείνανε και για ένα ακόμη ποτάκι… στο Tesla αυτή τη φορά: και ανάμεσα σε όλα αυτά τα χαρούμενα πρόσωπα, κάπου κάπου, έβλεπες και μία νύφη να περιφέρεται με τα κουφέτα, η οποία επέλεξε να γιορτάσει την πιο χαρούμενη στιγμή της στην πιο όμορφη ταράτσα της Αθήνας: σουρεαλισμός, χαμόγελα, διάχυτη χαρά και άπλετη αγάπη: ναι, το BoB Theatre festival είναι και πάλι εδώ!

Ημέρα 7η: Κυριακή, 10 Μαΐου

Τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, και τα συναισθήματα ανάμεικτα: το πρόγραμμα ξεκίνησε νωρίς, στις 18.00, με το Basement να  υποδέχεται αυτούς –ουκ ολίγους- που προτίμησαν να κάνουν μπλουμ (Bloom) στο Φεστιβάλ και όχι σε κάποια παραλία!

Μία ώρα μετά, το κοινό διεκδίκησε τη θέση του στην παράσταση που όλοι μιλάνε για «εκείνη που σε ρουφάει για μία ώρα και που νιώθεις τόσο ωραία παρά τα «γαμώτο» που έχεις πει»: ναι, το The oh Fuck Moment, ήταν sold out και στις δύο… θεατρικές του συνεδρίες! Την ίδια περίπου ώρα, στην κεντρική σκηνή οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες κατακτούσαν το κοινό με τις περιπέτειες, τις φιγούρες και τη δράση της Τελικής Αναμέτρησης, κερδίζοντας χειροκροτήματα και μπράβο!

Με μία μικρή καθυστέρηση, ξεκίνησε στο basement η  Στροφορμή, σε μία αίθουσα γεμάτη με κόσμο που είχε ακούσει τα καλύτερα από την πρώτη παρουσίαση του work in progress.Ο τελικός του Scratch, sold out ήδη από το πρωί, ξεκίνησε στις 21.30 με πολλούς θεατές να μένουν απέξω.. αλλά να περιμένουν εναγωνίως το πάρτι λήξης! Λίγο μετά τις 21.30, η γεμάτη αίθουσα του υπογείου παρακολουθούσε το Exit: συγκίνηση, χιούμορ, αφοπλιστική ειλικρίνεια σε μία παράσταση που σε ακολουθεί και μετά την έξοδο από την αίθουσα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ξεκίνησε η μεταμόρφωση: τα αγόρια και τα κορίτσια του BoB έβγαλαν τα μπλουζάκια του φεστιβάλ και φόρεσαν τις τουαλέτες και τα μαύρα τους κοστούμια. Οι θεατές κατέκλυσαν την αίθουσα- κάποιοι όρθιοι, κάποιοι σε μαξιλαράκια, κάποιοι οκλαδόν- όλοι εξοπλίστηκαν με γαρύφαλλα, πιάτα και χρήματα για να πετάξουν, και  το Σκυλάδικο ξεκίνησε δυναμικά με το Σίμο Κακάλα και τον Γιώργο Παπαγεωργίου να κλέβουν πραγματικά την παράσταση. Το πρόγραμμα διακόπηκε για να ανακοινωθούν τα αποτελέσμα του Scratch Night: η ομάδα  από τη Θεσσαλονίκη «Από τον 5ο στίχο κίολας φάλτσοι» κέρδισε με το έργο τους Η ιστορία θα είναι πάντα η ίδια, τίποτα δεν θα την απογοητεύει, την πρώτη θέση: δηλαδή 500 ευρώ έπαθλο, ένα σεμινάριο παραγωγής από τους AboVo και παρουσίαση της παράστασης στο Bios την επόμενη σαιζόν. Μία ευχάριστη έκπληξη, όμως, περίμενε και την ομάδα που ήρθε δεύτερη: οι Gum Art, με τον ΜΟΝΟ-ΛΟΓΟ, κέρδισαν τις εντυπώσεις του Δημήτρη Μακαλιά, μέλους της κριτικής επιτροπής, ο οποίος και τους προσκάλεσε στο θέατρο Άβατον.

Την ανακοίνωση ακολούθησαν πανηγυρισμοί, αγκαλιές πολλές, ζεστές, μεγάλες και φυσικά το δεύτερο μέρος του προγράμματος: από τα Καγκέλια έως το Δηλητήριο,ο Σίμος Κακάλας και ο Γιώργος Παπαγεωργίου ξεσήκωσαν το κοινό μετατρέποντας την κεντρική σκηνή σε μία πίστα γεμάτη γαρύφαλλα αλλά και νέους που χορεύουν: άλλοι σοβαρά, άλλοι αστειευόμενοι, όλοι όμως με τα χέρια ψηλά και διασκεδάζοντας. Άφθονο γέλιο, χορός, τραγούδι και η ευχή που ακούστηκε από όλους στο τέλος… «Και του χρόνου».

Γιατί, ναι, το BoB Theatre Festival είναι μία γιορτή. Η μεγαλύτερη γιορτή του νεανικού ελληνικού θεάτρου! Και του χρόνου, λοιπόν!