Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Κρασί από Ξίδι του Μιχαήλ Άνθη στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

Κρασί από Ξίδι του Μιχαήλ Άνθη στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

Η δραματική κωμωδία «Κρασί από Ξίδι» του Μιχαήλ Άνθη είναι το τρίτο έργο που θα παρουσιάσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Μικρό της Μονής Λαζαριστών τη χειμερινή περίοδο.

 

Ο θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός , σκηνοθέτης και μουσικός συνθέτης Μιχαήλ Άνθης έχει βραβευτεί για έξι θεατρικά του έργα, κερδίζοντας για τα τρία από αυτά  και το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Υπουργείου Πολιτισμού τα έτη 2006, 2009, 20013. 

 

Το έργο

Ο Ορέστης, ένας 65χρονος αποτυχημένος πρώην οινοποιός που έφτιαχνε κρασί από ξίδι, έχει εγκαταλειφθεί προ εικοσαετίας από τη γυναίκα του Ευγενία και ζει με τη φροντίστριά του Σεμέλη στο κτήμα του χτυπημένος από το Αλτσχάϊμερ. Επειδή η Σεμέλη πρέπει να φύγει, καλεί του γιους του Διονύση και Μανώλη, να τον αναλάβουν. Ο Διονύσης, ειδοποιεί κρυφά την μητέρα του Ευγενία να έρθει και εκείνη. Η συνάντηση Ευγενίας και Ορέστη μετά από 20 χρόνια είναι επεισοδιακή. Ο Ορέστης της επιτίθεται φραστικά, αλλά όταν «χάνεται» λόγω της άνοιάς του, την ξαναερωτεύεται και τη φλερτάρει. Όλοι ψάχνουν – μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις – να βρουν τα θέση τους στα δύο παράλληλα σύμπαντα του Ορέστη, ενίοτε αναζητώντας την ισορροπία ανάμεσά τους, ψηλαφώντας ταυτόχρονα την υπόστασή τους και στον πραγματικό κόσμο. Η Ευγενία να ολοκληρώσει τη σχέση που άφησε στη μέση, ο Διονύσης να συμβιβαστεί με τον χρόνο που του απομένει, ο Μανώλης να καταφέρει να του γράψουν το κτήμα για να ξεπληρώσει τα χρέη του ή να ξαναμπεί φυλακή, η Σεμέλη να ανοίξει τα φτερά της προς μια απροσδιόριστη ακόμη ζωή.

Σχετικές ειδήσεις
«Σωτηρία με λένε» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
24.10.2016 14:35
Η Σωτηρία, η παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει το Νοέμβριο στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. «Σωτηρία με λένε», της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου με την καθηλωτική ερμηνεία της Έφης Σταμούλη στο ρόλο της Μπέλλου.
Το Παγκάκι, του Αλεξάντερ Γκέλμαν στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
27.04.2016 11:46
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος φιλοξενεί το έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν «Το Παγκάκι», μια παράσταση που έρχεται - μετά από δύο επιτυχημένες σαιζόν στο θέατρο Vault στην Αθήνα- στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών στις 5, 6, 7 και 8 Μαΐου 2016.
Το Παλάτι του Τέλους από τον ΘΟΚ στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
19.04.2016 17:04
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται τον Μάϊο τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου με την παράσταση «Το Παλάτι του Τέλους» της Judith Thompson, που θα φιλοξενηθεί στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, στις 11 & 12 Μαΐου 2016.
Chat του Gustavo Ott, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
28.03.2016 17:07
Το Μικρό Θέαρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το Θέατρο του Βορρά και το έργο Chat του Gustavo Ott, στο πλαίσιο του θεατρικού Τουρνουά 5Χ5 που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Απόψε στον Στράτφορντ, της Μάρας Γαβριηλίδου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
23.03.2016 11:44
Η πρώτη από τις πέντε θεατρικές παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στο πλαίσιο του Τουρνουά 5Χ5 είναι η παράσταση «Απόψε στο Στράτφορντ» από την ομάδα NόVAN Theatre Group.