Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Σεμιναρίου Σύγχρονου Χορού με τον Αθανάσιο Ζερβόπουλο στο Studio Cumana

Σεμιναρίου Σύγχρονου Χορού με τον Αθανάσιο Ζερβόπουλο στο Studio Cumana

Η NORFORSALE στο πλαίσιο της ετήσιας Κυριακάτικης δραστηριότητας « Σεμινάρια Χορού-Θεάτρου» διοργανώνει το επόμενο σεμινάριο την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 με εισηγητή τον Αθανάσιο Ζερβόπουλο (χορευτή).  Πρόκειται για ένα σεμινάριο σύγχρονου χορού, το οποίο  απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπάνε το χορό, που τους αρέσει το παιχνίδι, να εξερευνούν νέους κόσμους κι όλα αυτά με τα μάτια ενός παιδιού! Σαν να μπαίνεις σε μια roller coaster διαδρομή, όπου ξεκινάς από τη Γή και καταλήγεις σε μια κατάσταση, όπου Ουρανός και Γή είναι ένα. Επιρροές από  yoga, Wudang Kung Fu, Free Running Parkur.

 

Βιογραφικό Αθανάσιος Ζερβόπουλος (χορευτής):

 

Ο Αθανάσιος Ζερβόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1981. Σπούδασε μουσική μέχρι το 1999 φτάνοντας στο πτυχίο. Το 2007 αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχ. Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά, με θέμα διπλωματικής ‘Computer-aided Music Learning’. Κατά το διάστημα 2003-2009 ήταν ενεργό μέλος της ερασιτεχνικής ομάδας χορού του Πολυτεχνείου Κρήτης (T.U.C Dance Company) - που φιλοξενείται από την σχολής της Ήβης Χαϊδεμενάκη στα Χανιά - συμμετέχοντας σε πολλές παραστάσεις σε Χανιά, Αθήνα, Αγ. Πετρούπολη (Ρωσίας). Συνέχισε τις σπουδές του στον χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ) από το 2010 ως 2013 που αποφοιτά.

 

Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στο Badminton Theater, “Τραγούδι του Νεκρού Αδερφού” 2015, χορογραφία Αποστολία Παπαδαμάκη, σκηνοθεσία Θ. Παπαγεωργίου, στο Μέγαρο Μουσικής, “Άλκηστης – Όπερα” 2015, χορογραφία Paul Blackman-Χριστίνα Γουζέλη, σκηνοθεσία Έρση Πήττα, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, αφιέρωμα στον Κ. Καβάφη 2013, χορογραφία Χριστίνα Γουζέλη-Paul Blackman, σκηνοθεσία Έρση Πήττα και με την Hellenic Dance Company, "Νιζίνσκυ - Είμαι μια μαριονέτα του Θεού" 2010, χορογραφία Κ. Ρήγος, σκηνοθεσία Σ. Τσακίρης . Στο Open Studio #9 σε demo χορογραφία της Κων/νας Ευθυμιάδου και ρεπερτόριο Graham "Tempatation Of The Moon".  Έχει μαθητεύσει κοντά στους Λίντα Καπετανέα, Jozef Frucek, Χριστίνα Γουζέλη, Paul Blackman, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Akram Khan’s Technique (Jose Agudo, Andrej Petrovic), David Zambrano (Flying Low, Improvisation), Peter Jasko, Eulalia Aygade Farro, Kitt Johnson, Tono Lachky, Samuel Lefeuvre, Valere Eleonore, Damien Jaliet, Martin Kilvady, Laura Aris Alvarez, Αθανασία Κανελλοπούλου, Χριστίνα Μερτζάνη, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Νίκο Καλογεράκη, Όλια Τορναρίτου, Πέννυ Διαμαντοπούλου, Ίρις Κάραγιαν, Μιχάλη Ναλμπάντη, Αποστολία Παπαδαμάκη.

 

Έχει μοιραστεί τις εμπειρίες του σεμιναριακά, στη σχολή της Ήβης Χαϊδεμενάκη (Χανιά, καλοκαίρι 2012, 2013) και διδάσκει σε στούντιο και σχολές της Αθήνας.  Εξασκείται στην Ashtanga Yoga από το 2005 και στο Wudang Kung Fu. Ασχολείται επίσης με video editing: (demo trailer Open Studio #7, Open Studio #8 για το BlackBox της Κ.Σ.Ο.Τ, Woyzeck Released της Μαρκέλλας Δεμερτζή για το AVDP2015).

 

Δ ύ ο  λ ό γ ι α ...

 

για τα Σεμινάρια Χορού-Θεάτρου

είναι μία σταθερή δραστηριότητα της NORFORSALE που αφορά τρίωρα αυτοτελή βιωματικά σεμινάρια που συνδυάζουν όλες τις παραστατικές τέχνες σωματοποιώντας ξεχωριστές μορφές έκφρασης. Συντονίζονται από διαφορετικούς κάθε Κυριακή, εμπνευσμένους καλλιτέχνες – εισηγητές που επιλέγονται βάσει υψηλών καλλιτεχνικών κριτηρίων από την ομάδα,

 

για την NORFORSALE

προσθέτουμε θέατρο, χορό, μουσική στην ζωή όλων... Πιστεύουμε πως η τέχνη αποτελεί τον σημαντικότερο μοχλό εξέλιξης, επικοινωνίας, δημιουργικότητας και κοινωνικής συσπείρωσης και βλέπουμε τον άνθρωπο ως εν δυνάμει καλλιτέχνη.

Πρόκειται για μία νέα καλλιτεχνική συσπείρωση ανθρώπων που με τις δραστηριότητες τους φροντίζουν να προσφέρουν σε κάθε ενδιαφερόμενο συνεχή βιωματική σύνδεση και επαφή με την Τέχνη.

Σχετικές ειδήσεις
Από άκρη σε άκρη: σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Πέρσα Σταματοπούλου στον Κινητήρα
01.11.2016 10:23
Η Πέρσα Σταματοπούλου παρουσιάζει στον Κινητήρα το σεμινάριο σύγχρονου χορού, με τίτλο Από άκρη σε άκρη.
Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Η φυσιογνωμία του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα εντός και εκτός των θεσμών
18.07.2016 16:50
Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στην Αίθουσα Διδακτική της Τέχνης της Α.Σ.Κ.Τ. θα λάβει χώρα συζήτηση με τίτλο «Η φυσιογνωμία του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα εντός και εκτός των θεσμών», στο πλαίσιο των Παράλληλων Δράσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ.
Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Ανθή Θεοφιλίδου στον Κινητήρα
27.06.2016 12:27
Ο Κινητήρας διοργανώνει ένα σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Ανθή Θεοφιλίδου από τις 11 έως τις 15 Ιουλίου 2016.
Η ελιά μου: Σεμινάριο Σύγχρονου Ψηφιδωτού με την Όλγα Γουλανδρή στη Μεσσηνία
15.06.2016 14:42
Η ελιά, το εμβληματικό σύμβολο της Ελλάδας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή και την ιστορία της Μεσσηνίας, είναι το θέμα του σεμιναρίου που διοργανώνει η διεθνής εικαστικός ψηφιδωτού Όλγα Γουλανδρή, στον Άγιο Ανδρέα Μεσσηνίας, από τις 18 έως και τις 20 Ιουνίου 2016.
Το Θεατρικό Παιχνίδι στην Ειδική Εκπαίδευση: σεμινάριο στο Θέατρο της Ημέρας
09.03.2016 14:23
Το Θέατρο της Ημέρας διοργανώνει ταχύρυθμο σεμινάριο με θέμα «Το Θεατρικό Παιχνίδι στην Ειδική Εκπαίδευση», με Εισηγητή τον Παναή Κασσιανό.