Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Χορογραφία και ρεπερτόριο Modern Jazz: Σεμινάριο με τη Βάσια Βουγιουκλή στο Studio Cumana

Χορογραφία και ρεπερτόριο Modern Jazz: Σεμινάριο με τη Βάσια Βουγιουκλή στο Studio Cumana

Η NORFORSALE μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σεμιναρίου και τη γνωριμία με το στυλ χορού της musical jazz, παρουσιάζει τη Κυριακή 17 Μαΐου 2015 το επόμενο σεμινάριο με τη Βάσια Βουγιουκλή (χορεύτρια, μουσικός) και με θέμα χορογραφία και ρεπερτόριο modern jazz. Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την ευγενική συμμετοχή της Έβελυν Σδούκου (χορεύτρια, ηθοποιός).

 

Συγκεκριμένα εστιάζει στην εκτέλεση μιας χορογραφίας, όπου χορός, μουσική και ρυθμός συνδυάζονται αρμονικά. Η χορογραφία θα διδαχτεί  τμηματικά  και θα οργανωθεί στο χώρο (σχήματα, κατευθύνσεις) και σε ομάδες. Η εξοικείωση με τη μουσική της χορογραφίας   συνδέεται με το ύφος και την εκφραστικότητα της κίνησης, στοιχεία πολύ σημαντικά στο jazz χορό.  Μέσω της οργάνωσης και της ομαδικής δουλειάς, οι χορευτικοί συνδυασμοί θα πάρουν της θέση τους στο στήσιμο της τελικής μορφής της χορογραφίας. 

 

Το σεμινάριο αποτελείται από τα εξής στάδια

Χορευτικό ζέσταμα, βασικές τεχνικές και βηματολογία της jaz

Χορευτικοί συνδυασμοί που αξιοποιούν τον χώρο συνδυάζοντας τη γνώση του προηγούμενου σταδίου (cross floors)

Επαφή και μελέτη με τη μουσική της χορογραφίας

μελέτη ρυθμού - μέτρημα της μουσικής

ένταξη στυλ και ύφους κίνησης στη μουσική

Σύνθεση – χορογραφία

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που ασχολούνται με το σώμα τους με οποιαδήποτε μορφή κίνησης ή απλώς αγαπάνε τον χορό.

 

Βιογραφικό Βάσιας Βουγιουκλή (χορεύτρια, μουσικός)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης. Είναι αριστούχος του Τμήματος Παιδαγωγικής Μπαλέτου της Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας (1999) και απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2003). Έχει σπουδάσει τραγούδι με τους Μ. Σταματάκη, Μ. Μορελεόν και Α. Αρμάνι. Ως μουσικός και τραγουδίστρια δραστηριοποιείται απο το 2000 σε μουσικές σκηνές και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργαστεί ως χορεύτρια στην Εθνική Λυρική Σκηνή(2005). Επίσης ως καθηγήτρια χορού έχει διδάξει τα μαθήματα jazz και musical στο Θέατρο των Αλλαγών, στο L.A Theatre, στο Πυθαγόρειο Ωδείο , στη σχολή της Βάγιας Παιδιωτάκη, ενώ παράλληλα έχει υπαρξει ιδρυτικό μέλος του Armani Musical Theater Centre.;Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού, μεταξύ των οποίων αυτά του Jacob’s Pillow (jazz, στυλ Bob Fosse )και του διεθνή διαγωνισμού κλασικού χορού της Βάρνας. Από το 2006 διδάσκει κινησιολογία και personal staging σε επαγγελματίες τραγουδιστές και ηθοποιούς.

 

Φωτογραφία-Βίντεο: Το σεμινάριο καλύπτεται φωτογραφικά και βιντεοσκοπικά από επαγγελματία φωτογράφο της NORFORSALE. Η ομάδα τηρεί τους κανόνες περιορισμού δημοσιοποίησης φωτογραφικού υλικού και δεν επιτρέπει την ιδιωτική φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

Σχετικές ειδήσεις
Σεμινάριο ντοκιμαντέρ, με τον Χρήστο Καρακέπελη και τη Νατάσα Σέγκου στο ΚΕΤ
20.01.2017 10:51
Ο σκηνοθέτης Χρήστος Καρακέπελης και η σεναριογράφος Νατάσα Σέγκου πραγματοποιούν για τρίτη χρονιά στο ΚΕΤ ένα σεμινάριο για το δημιουργικό ντοκιμαντέρ.
Εκπαίδευση στην Εικόνα: Σεμινάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο
15.09.2016 13:28
Στα πλαίσια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς διοργανώνει ένα σεμινάριο εκπαίδευσης στην εικόνα. Το σεμινάριο σκοπεύει να συνεχίσει το εισαγωγικό μέρος που διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο 2015 για τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας, απευθυνόμενο φέτος στο ευρύ κοινό και πιο συγκεκριμένα στους επαγγελματίες αλλά και στους λάτρεις του σινεμά.
Θερινό σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής στον Κινηματογράφο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.06.2016 14:52
Το Σχολείο του Σινεμά παρουσιάζει το σεμινάριο Από την Θεατρική στην Κινηματογραφική Υποκριτική στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης από 11 έως 29 Ιουλίου 2016.
Σεμινάριο χορογραφίας με την Αντιγόνη Γύρα στον Κινητήρα
23.06.2016 16:42
Ο Κινητήρας και η Αντιγόνη Γύρα διοργανώνουν ένα σεμινάριο χοοργραφίας με θέμα τη χορογραφική σύνθεση.
5ο Διεθνές Σεμινάριο Βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου με τον Λεωνίδα Καβάκο
24.02.2016 14:49
Το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες έχει την τιμή να διοργανώσει για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα στις 6, 7 & 8 Μαΐου 2016 το Σεμινάριο βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΒΑΚΟ.