Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Η Κωνσταντινούπολη του Δημήτριου Καντεμίρ: Συναυλία με το σύνολο «Τερπνόν» στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου

Η Κωνσταντινούπολη του Δημήτριου Καντεμίρ: Συναυλία με το σύνολο «Τερπνόν» στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου

Το Μουσικό Σύνολο «Τερπνόν» βυθίζεται στον πλούτο του μουσικού έργου του Δημητρίου Καντεμίρ. Στη συναυλία στις 22 Μαΐου 2015 στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου ερμηνεύει  συνθέσεις του ιδίου, του δασκάλου του Ταμπουρί Αγγελή και άλλων συγχρόνων συνθετών και ψαλτών.

 

Ο Δημήτριος Καντεμίρ ήταν πρίγκηπας της Μολδοβλαχίας, γιος του βοεβόδα της περιοχής. Σε ηλικία 14 ετών στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο παλάτι του Σουλτάνου ως όμηρος ευγενικής καταγωγής. Σπούδασε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή και εκπόνησε συγγράμματα σε διάφορες επιστήμες όπως ιστορία, γεωγραφία και αστρονομία. Έμελλε να γίνει περισσότερο γνωστός για το θεωρητικό και το συνθετικό του έργο πάνω στην οθωμανική μουσική . Κατέγραψε και συνέθεσε πάνω από 200 μελωδίες, πραγματικά μουσικά αριστουργήματα της πρώιμης οθωμανικής περιόδου.

 

Το σύνολο αποτελείται από τους μουσικούς:

Δρ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης- ψάλτης

Αχιλλέας-Απόστολος Τίγκας – Ney

Θεοδώρα Αθανασίου- Lavta (πολίτικο λαούτο)

Δημήτρης Τίγκας- Κοντραμπάσσο

Σχετικές ειδήσεις
Within Project: ένα World Jazz project της Ιωάννας Τσάγκαρη στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
08.09.2016 15:25
H διεθνούς εμβέλειας τζαζ ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Ιωάννα Tσάγκαρη, γνωστή και ως Black Cotton Doll, θα παρουσιάσει το νέο της World Jazz project με τίτλο "Within", στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.
Οι Trio Sentimento στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου
30.05.2016 14:57
Μια έντονα συναισθηματική συναυλία θα δώσει το «Trio Sentimento» στην Αγγλικανική Εκκλησία, το Σάββατο 11 Ιουνίου, στο πλαίσιο της σειράς "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο".
Το Κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima live στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
23.05.2016 13:20
Με το Κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima και τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη, θα κλείσει η σειρά συναυλιών "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο" τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου.
13oς Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου 2016 στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου
18.02.2016 09:58
Η Άνοιξη στην Αθήνα ξυπνά και ανθίζει μέσα από τους αυλούς του οργάνου της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου!
Concertos Virtuoses et Airs d' Opéra στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
17.11.2015 15:13
Οι “Brussels Virtuosi”, ένα μοναδικής δεξιοτεχνίας μουσικό σύνολο που ιδρύθηκε από τον διεθνώς βραβευμένο Βέλγο φλαουτίστα Marc Grauwels, σε μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα, στο πλαίσιο περιοδείας τους ανά την Ελλάδα, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα Mozart, Vivaldi, Cimarosa, Doppler, Rachmaninoff και Delibes, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:30, στην ατμοσφαιρική εκκλησία του Αγίου Παύλου.