Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Δύο γενιές Βαμβακάρηδες… στον Ρυθμός Stage

Δύο γενιές Βαμβακάρηδες… στον Ρυθμός Stage

Τη Παρασκευή 22 και 29 Μαΐου 2015 ο Στέλιος Βαμβακάρης έρχεται με τον Χρήστο Δάντη και την Εβελίνα Αγγέλου στον Ρυθμός Stage με τη παράσταση «Δύο γενιές Βαμβακάρηδες…».

 

Εν αρχή ην ο Μάρκος. Ο θεμέλιος λίθος του σύγχρονου Λαϊκού Τραγουδιού. Ο «Άγιος μάγκας» του πολιτισμού μας, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Κυρίως την πρώτη, όσο και καθοριστική συγκρότηση και εμπέδωση στην πράξη, της κλασσικής ορχήστρας το Λαϊκού Τραγουδιού, με πρωταγωνιστικό όργανο το μπουζούκι.

Κορυφαία πολιτισμική προσφορά! Σεμνά και ταπεινά.

 

Αργότερα ήρθε ο Στέλιος. Στους δρόμους του Μάρκου, στις επιλογές, στις συνήθειες, στην κατεύθυνση.

Δημιουργικός στο έπακρο, ανανεωτής και στη χρήση νεωτερικών στοιχείων, δύο βασικών μουσικών ειδών του Παγκόσμιου μουσικού πολιτισμού: του ρεμπέτικου και του blues, τα οποία συνενώνει δημιουργικά.

 

Δύο γενιές Βαμβακάρηδες, με ανεξίτηλο αποτύπωμα, στο σώμα ελληνικού λαϊκού πολιτισμού. Χθες, σήμερα, πάντοτε…

 

Και εδώ κάπου προκύπτει μια αναπάντεχη συνεργασία – έκπληξη, ουσιαστική και πρωτοπόρα: Ο Χρήστος Δάντης, ένας σημαντικός σύγχρονος τραγουδιστής και δημιουργός, εμβληματικός και καθιερωμένος με Rock, blues και soul αναφορές, με κορυφαία ερμηνευτική πιστότητα και ποιότητα , ανοιχτός σε νέες ιδέες και, χωρίς προκατάληψη στις επιλογές του.

 

Το σχήμα ολοκληρώνεται με μια σπουδαία ερμηνεύτρια, την ξεχωριστή Εβελίνα Αγγέλου που κουβαλά την ευθύνη ερμηνειών, από μυθικές ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού.

 

Αυτό το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει επιλογές από ρεμπέτικα του Μάρκου, δημιουργίες του Στέλιου με τραγούδια του, αλλά και αυτά που συνηθίσαμε να λέμε ρεμπέτικα – blues, καραντουζένια, ταξίμια και λαϊκούς αυτοσχεδιασμούς.

 

Τα τραγούδια, θα ερμηνεύσουν ο συνθέτης Στέλιος Βαμβακάρης, ενώ σε επιλεγμένα τραγούδια του Μάρκου και του Στέλιου, ερμηνεύει ο Χρήστος Δάντης και η Εβελίνα Αγγέλου.

 

Η ορχήστρα αποτελείται από τους Στέλιο Βαμβακάρη στο μπουζούκι, Μιχάλη Δήμα στο μπουζούκι και Στέφανο Μαγουλά στο μπάσο .

Σχετικές ειδήσεις
Η Ευρυδίκη live στο Ρυθμός Stage
16.05.2016 16:01
Η Ευρυδίκη μετά από έναν πολύ δημιουργικό χειμώνα, επιστρέφει για μία και μόνο εμφάνιση στον "Ρυθμός Stage" στην Ηλιούπολη την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.
εν τη ρύμη των ήχων: Το ΚουARTέτο live στο Ρυθμός Stage
31.03.2016 14:29
Το ΚουARTέτο έρχεται live στο "Ρυθμός Stage" την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016.
Ο Δημήτρης Μπάσης με τη Σοφία Κουρτίδου στο
18.03.2016 12:37
Ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Κουρτίδου συμπράττουν σε μια μουσική παράσταση με ήχους μοντέρνους, έντεχνους αλλά και λαϊκούς, για δύο παραστάσεις στον "Ρυθμός Stage" τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου.
Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης για δύο εμφανίσεις στο
05.11.2015 14:58
Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης έρχεται στην Αθήνα για δύο ακόμη συναντήσεις με το αγαπημένο του κοινό. Τα Σάββατα 28 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στη μουσική σκηνή του "Ρυθμός Stage".
Οι Χαΐνηδες για τρία live στο Ρυθμός Stage
29.10.2015 14:53
Οι Χαΐνηδες επιστρέφουν στο Ρυθμός Stage για τα τρία πρώτα Σάββατα του Νοεμβρίου (7, 14 και 21), παρουσιάζοντας μία μουσική παράσταση όπως μόνο οι Χαΐνηδες ξέρουν.