Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Αυτοσχεδιασμός και σύνθεση στη Τζαζ-Φανκ, Σοουλ, Μπλουζ: Σεμινάριο με τον Γιάννη Κασέτα στο Ελληνικό Ωδείο Ν. Ψυχικού

Αυτοσχεδιασμός και σύνθεση στη Τζαζ-Φανκ, Σοουλ, Μπλουζ: Σεμινάριο με τον Γιάννη Κασέτα στο Ελληνικό Ωδείο Ν. Ψυχικού

Το διήμερο σεμινάριο ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΖΑΖ- ΦΑΝΚ, ΣΟΟΥΛ, ΜΠΛΟΥΖ από τον Γιάννη Κασέτα θα λάβει χώρα στο Ελληνικό Ωδείο Νέου Ψυχικού το Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και αφορά όλους τους μουσικούς (τζαζ, ροκ , μπλουζ, κλασσική κλπ.) που ενδιαφέρονται να αυτοσχεδιάσουν ανεξαρτήτως από το επίπεδο τους. Την  δεύτερη μέρα του σεμιναρίου θα αναλυθούν εξειδικευμένες μέθοδοι σύνθεσης που αφορούν όχι μόνο μαθητές αλλά και επαγγελματίες μουσικούς, όπως και προχωρημένους μαθητές τζαζ , ροκ και μπλουζ μουσικής.

 

Αναλυτικά:

 

Ημέρα 1η [αυτοσχεδιασμός]

1.Επιλογές κλιμάκων και αρμονική ανάλυση.

3.Aνάπτυξη μοτίβων και βασικοί κανόνες αυτοσχεδιασμού.

3. Αποτύπωση και στιλιστική απόδοση στα παραπάνω στυλ [phrasing , articulation, groove feel για πνευστά, πλήκτρα, πιάνο , κιθάρες].

4.Παραδείγματα αυτοσχεδιασμού με videos σε projector από ιστορικές μορφές της μουσικής ανά μουσικό είδος.

5.Στυλ συγγενικά με τα μπλουζ , όπως rock’n’roll , jive , boogie woogie , swing.

 

Ημέρα  2η [Σύνθεση , ενορχήστρωση]

6.Εξειδίκευση στον  τρόπο συνοδείας [comping] του αυτοσχεδιαστή -τραγουδιστή - σολίστα από τα αρμονικά όργανα [πιάνο - κιθάρα]. Ρυθμική και αρμονική απόδοση [voicings και η χρησιμότητα τους ανάλογα   με το στυλ μουσικής].

7.Σύνθεση και ενορχήστρωση [Μελωδικότητα , εναρμόνιση, αλλά και εύρεση του σωστού bass line στο walkin bass, στο funk και στο Boogie].

8.Jazz Fusion και μείξεις διαφορετικών μουσικών ειδών [χρησιμότητα ανατολίτικων κλιμάκων στο modal Funk , σύγχρονες εναρμονίσεις βασισμένες στο γνωστό, πρόσφατο project “Classics Mutated” του σαξοφωνίστα - σύνθετη].

9. Συναυλία - παρουσίαση με τους κορυφαίους μουσικούς της Αθηναϊκής σκηνής, Βασίλη Ποδαρά και Απόστολο Λεβεντόπουλο στα ντραμς και κιθάρα αντίστοιχα. Θα παρουσιαστούν παραδείγματα αυτοσχεδιασμού και στιγμιαίας σύνθεσης στα παραπάνω στυλ.

 

Θα δοθεί επίσημη βεβαίωση συμμετοχής στο σεμινάριο. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων με σειρά προτεραιότητας. Για να κλείσετε θέση στείλτε e-mail ή πάρτε τηλέφωνο.

Σχετικές ειδήσεις
Σεμινάριο με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο στο Χαλκηδόνιο Ωδείο
16.01.2017 12:36
Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, που έχει χαρακτηριστεί διεθνώς ως ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, θα πραγματοποιήσει τριήμερο Σεμινάριο πιάνου την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Μεταμόρφωσης (Σολωμού 56 ), που διοργανώνεται από το Χαλκηδόνιο Ωδείο και τη Metropolitan Symphony Orchestra of Athens.
Εκπαίδευση στην Εικόνα: Σεμινάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο
15.09.2016 13:28
Στα πλαίσια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς διοργανώνει ένα σεμινάριο εκπαίδευσης στην εικόνα. Το σεμινάριο σκοπεύει να συνεχίσει το εισαγωγικό μέρος που διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο 2015 για τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας, απευθυνόμενο φέτος στο ευρύ κοινό και πιο συγκεκριμένα στους επαγγελματίες αλλά και στους λάτρεις του σινεμά.
Σεμινάριο body music με τους KeKeÇa στο Playground for the arts
05.07.2016 11:14
Οι KeKeÇa έρχονται στο PLAYGROUND for the arts, για να πραγματοποιήσουν ένα διήμερο σεμινάριο που χωρίζεται σε δύο ενότητες, η πρώτη «KeKeÇa BASICS» στις 9 Ιουλίου, και η δεύτερη «SOUNDPAINTING» στις 10 Ιουλίου 2016.
Σεμινάριο χορογραφίας με την Αντιγόνη Γύρα στον Κινητήρα
23.06.2016 16:42
Ο Κινητήρας και η Αντιγόνη Γύρα διοργανώνουν ένα σεμινάριο χοοργραφίας με θέμα τη χορογραφική σύνθεση.
5ο Διεθνές Σεμινάριο Βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου με τον Λεωνίδα Καβάκο
24.02.2016 14:49
Το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες έχει την τιμή να διοργανώσει για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα στις 6, 7 & 8 Μαΐου 2016 το Σεμινάριο βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΒΑΚΟ.