Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο, Το φως αναλύεται σε χρώματα του Γιάννη  Καμπουράκη.

Συνδετικός κρίκος σ’ αυτό το πολυεπίπεδο μυθιστόρημα είναι ένας νεαρός Έλληνας φοιτητής που ζει στο Παρίσι. Όπως το φως μέσα από το πρίσμα αναλύεται σε χρώματα, έτσι και ο βασικός χαρακτήρας αναλύεται στα συστατικά του στοιχεία.

Η καλειδοσκοπική αφήγηση του ήρωα μας μεταφέρει στη Ρωσία του 19ου αιώνα και στην αναζήτηση του μυστικού του μυστηριώδους Ιβάν. Στη συνέχεια, στην ταραγμένη Αθήνα, όπου η περσόνα της Δανάης ενσαρκώνει την ανάγκη για δικαιοσύνη σε μια κοινωνία φόβου και καταπίεσης. Τέλος, στον ηλιόλουστο γαλλικό νότο, όπου η ασυμβίβαστη Κατερίνα ξεκινά μια δύσκολη πορεία ενηλικίωσης, αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού.

Οι αφηγήσεις αυτές συνδέονται συνειρμικά και συνθέτουν μια νωπογραφία της εποχής μας: χαρτογραφούν τα αδιέξοδα της γενιάς που μοιάζει να συνθλίβεται ανάμεσα στο φόβο και στην έλλειψη ελπίδας. Ένα μυθιστόρημα που πειραματίζεται με τις έννοιες του χρόνου, της ιστορίας, του μοιραίου και του απραγματοποίητου.

Ο Γιάννης Καμπουράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Έχει καταγωγή από την Κρήτη και έχει ζήσει στην Ελλάδα, στο Βέλγιο και στη Γαλλία. Είναι απόφοιτος της Νομικής σχολής Αθηνών. Το φως αναλύεται σε χρώματα είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.