Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015, ο Άλαν Σαντίν θα εμφανιστεί στην ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, σε ένα μελωδικό αλλά και ρυθμικό μουσικό  ταξίδι που θα μας παρασύρει στον χορό, στο πάθος στον έρωτα και στην ξεγνοιασιά, με πάντα λάτιν διάθεση.

Ο Alan Santin γεννήθηκε στην Ισπανία (Ponferrada) από μητέρα Κουβανή και πατέρα Ισπανό.

Από 10 ετών ζούσε στο Παρίσι όπου έμεινε μέχρι το 2004.Τότε ήρθε  για πρώτη φορά  στην Ελλάδα, την αγάπησε  πολύ, εγκαταστάθηκε εδώ  και μέχρι σήμερα μοιράζει την καθημερινότητα του ανάμεσα σε Γαλλία και Ελλάδα.

Λατρεύει τη γλώσσα και τη μουσική μας, την μαθαίνει  αλλά δεν παύει να παραμένει πάντα λατίνος.

Ακολουθεί έναν δικό του μαγευτικό τρόπο ερμηνείας , όπου η υπέροχη φωνή  του σε συνδυασμό με μια άψογη σκηνική παρουσία δένουν αρμονικά, μεταφέροντας στο κοινό όλη την ενέργεια, την ένταση,  την εξωστρέφεια, την αμεσότητα, αλλά όλα αυτά συνδυασμένα  με τον άψογο  επαγγελματισμό του καλλιτέχνη. 

Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία, κάνοντας σπουδές. Η καριέρα του ξεκινά στο Παρίσι το 1976. 

Με ενεργή δισκογραφία, αλλά και πολλές live εμφανίσεις στο ενεργητικό του, ο Αlan Santin, φτάνει στο απόγειο της καριέρας του, και της καλλιτεχνικής του εμπειρίας, όταν συνεργάζεται για μια επταετία με τους  GIPSY KINGS.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε διεθνώς το άλμπουμ του Todo Pasion από την ΕΜΙ-Universal) με κομμάτια που ερμηνεύει ο ίδιος και έχει επίσης γράψει τους στίχους και τη μουσική (ανάμεσά τους το Elviento, Notecreas, κλπ)

Έχει κάνει ζωντανές εμφανίσεις στο Καλλιμάρμαρο, στο θέατρο Απόλλων, και σε πολλούς άλλους  χώρους  αποδίδοντας με αυτήν την τόσο ιδιαίτερη χροιά φωνής,  κομμάτια που ερμηνεύουν οι σημαντικότεροι καλλιτέχνες  στο χώρο του λάτιν, όπως ο Paco de Lucia και άλλα μεγάλα ονόματα του ισπανικού flamenco, με προτίμηση στα μουσικά είδη flamenco,  salsa fusion, new flamenco, blues, jazz.

Η UNESCO στηρίζει το όλο εγχείρημα, γιατί πιστεύω της είναι ότι ‘’η μουσική και η τέχνη γενικότερα προάγουν τον πολιτισμό, συνδέοντας μεταξύ τους διαφορετικές κουλτούρες και δημιουργούν γέφυρες συμφιλίωσης και  επικοινωνίας μεταξύ των λαών, συνεισφέροντας έτσι στην εδραίωση της ειρήνης’’, στόχος που αποτελεί εξάλλου τον άξονα ΤΗΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ της UNESCO.

Μαζί του οι μουσικοί

Άλκης Κουκουλίδης-πλήκτρα

Αποστόλης Κατσανός– set κρουστά

Σίμος Κουσκούνης-κιθάρες