Τα Public,  ο νούμερο 1 προορισμός για το βιβλίο, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Discover Greek Culture, την πρώτη εταιρεία πολιτιστικού τουρισμού στην Ελλάδα, συνεχίζοντας και τον Μάιο τους «Λογοτεχνικούς Περιπάτους»! Αυτή τη φορά η περιήγηση στην Αθήνα, στα μονοπάτια της διανόησης και των Γραμμάτων, αφορά το έργο και τη ζωή του Θανάση Βαλτινού.

 

Το νήμα θα αρχίσει να ξετυλίγεται στην οδό Ξενοκράτους 19 στο Κολωνάκι στο Εστιατόριο Φιλίππου. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας το οποίο ο Θανάσης Βαλτινός επισκέπτεται τακτικά. Εκεί δίνει συνεντεύξεις και συναντά γνωστούς και φίλους.

Η επόμενη στάση θα είναι στην Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι και στο καφενεδάκι του μπάρμπα-Γιάννη όπου σύχναζαν οι σημαντικότεροι Έλληνες λογοτέχνες, ανάμεσά τους ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο Κώστας Βάρναλης και ο Νίκος Καζαντζάκης. Λίγα χρόνια αργότερα, στο ίδιο σημείο ο Θανάσης Βαλτινός συναντούσε, μεταξύ άλλων, τον Στρατή Τσίρκα και τον Νίκο Καββαδία στην ίδια πλατεία και το ίδιο καφενείο.

Η τρίτη στάση είναι προγραμματισμένη για το Παλαιό Βιβλιοπωλείο της Εστίας στην οδό Σόλωνος στο Κολωνάκι. Το παλαιό βιβλιοπωλείο και οι εκδόσεις της Εστίας μετρούν περισσότερα από 130 έτη λειτουργίας. Η Εστία έχει εκδώσει σημαντικούς Έλληνες ποιητές και πεζογράφους, ανάμεσά τους και ο Θανάσης Βαλτινός ενώ στο βιβλιοπωλείο ο ίδιος επισκεπτόταν συχνά τη φίλη και εκδότριά του Μαρίνα Καραϊτίδη. Το γραφείο της στο πατάρι του βιβλιοπωλείου υπήρξε ένα σύγχρονο λογοτεχνικό σαλόνι, όπου σύχναζαν συγγραφείς και αναγνώστες.

Η επόμενη στάση θα γίνει στο νέο Βιβλιοπωλείο της Εστίας στην οδό Διδότου στο Κολωνάκι όπου θα μας υποδεχτεί η διευθύντρια του εκδοτικού οίκου Εύα Καραϊτίδη, η οποία θα μιλήσει για το ιστορικό βιβλιοπωλείο και τη σχέση του εκδοτικού οίκου με τον Θανάση Βαλτινό.

Ο περίπατος θα κλείσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος

όπου θα συνομιλήσουμε με τον ίδιο τον Θανάση Βαλτινό και τη δημοσιογράφο και μεταφράστρια Κατερίνα Σχινά.

Η Discover Greek Culture είναι μια εταιρεία στο χώρο παροχής υπηρεσιών ενημέρωσης επισκεπτών, η οποία εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών πολιτιστικού τουρισμού στην Ελλάδα.