Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Εύθραυστο τίποτα από την ομάδα Syndram στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα

Εύθραυστο τίποτα από την ομάδα Syndram στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα

Η ομάδα χορού SYNDRAM της Χρυσηίδας Λιατζιβίρη παρουσιάζει την παράσταση Εύθραυστο τίποτα, στον Χώρο Τέχνης «14η Μέρα» για 5 μόνο παραστάσεις 29, 30, 31 Μαΐου & 1, 2 Ιουνίου.

Το αδιέξοδο της χώρας και ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνεται στην ανθρώπινη ψυχή. Αυτή είναι η αφετηρία έμπνευσης για τη χορογράφο Χρυσηίδα Λιατζιβίρη και την ομάδα της SYNDRAM.  Στην παράσταση που παρουσιάζουν στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα, υπό τον τίτλο «Εύθραυστο Τίποτα», επιχειρούν ένα χορευτικό πέρασμα από το «εγώ» στο «εμείς» θυμίζοντάς μας ότι δεν είναι το φορτίο που σε συνθλίβει, αλλά ο τρόπος που επιλέγεις να το «κουβαλάς». Αυτό το υπόκωφο ερώτημα -που πλανάται γύρω από τον σύγχρονο «εύθραυστο» άνθρωπο και μέσα στη χορευτική αυτή performance- είναι η μετακόμιση. Η μετακόμιση από τη σκοτεινή μονάδα, στη φωτεινή αλληλεγγύη .

Τέσσερα πρόσωπα-χορευτές τελούν στην κυριολεξία υπό μετακόμιση. Ένα σπίτι υπό μετακόμιση και οι ψυχές όσων κατοίκησαν σε αυτό μετέωρες. Το φορτίο της ζωής στοιβαγμένο σε κούτες που πρέπει να κουβαληθούν, ίσως με διαφορετικό προορισμό η κάθε μία.

Τέσσερις άνθρωποι σε ένα «τώρα» που όλα μοιάζουν υπό αίρεση και αυτοί σε μια κατάσταση επαναπροσδιορισμού, αλλαγής, απορίας, νέων αποφάσεων. Τέσσερις άνθρωποι σε ένα σκονισμένο τώρα, γεμάτο από φθαρτά υλικά προσδιορίζονται, αλλάζουν, αποφασίζουν, μικραίνουν, μακραίνουν και αναζητούν φως, αγκαλιά και βοήθεια ο καθένας για μια μικρή προσωπική έξοδο. Ίσως και για τη μεγάλη φυγή. Αλλά η συνήθεια; Μήπως είναι ισχυρότερη και από την ίδια τη ζωή;

Το «Εύθραυστο τίποτα» αναδεικνύει την παρανοϊκή καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα με μπερδεμένα αιτήματα και άπειρες εκκλήσεις. Μια καθημερινότητα χωρίς διερώτηση. Τα σώματα και οι ψυχές ψάχνουν τη ζωή, έτσι όπως αυτή παραπαίει στα όρια της συνήθειας, αναζητώντας μικρές χαραμάδες για να περάσει το ελάχιστο φως.  Κάποιες φορές το φως αυτό τυφλώνει, κάποιες άλλες λυτρώνει. Και πάντα στα σκαριά, ένα μεγάλος επαναπροσδιορισμός.

Η Χρυσηίς Λιατζιβίρη και οι χορευτές της πλάθουν εύθραυστα το τίποτα, υπογραμμίζοντας το μετέωρο της ζωής μας, σε ένα χορευτικό σύνολο που επιθυμεί να συνομιλήσει μέσα από τη μοναδική γλώσσα του χορού με τις ανησυχίες του σύγχρονου ανθρώπου.

Σύλληψη-Χορογραφία: Χρυσηίς Λιατζιβίρη
Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθετική επιμέλεια: Κλεάνθης Kόκκορης
Σκηνικά- Κοστούμια: SYNDRAM dance co.
Μουσική επιμέλεια: Κ aL
Μουσική διαμόρφωση: Κ aL, Παναγιώτης Κλίμης
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Προωθητικά βίντεο: Διονύσης Τσαφταρίδης
Φωτογραφίες: Ελπίδα Τέμπου

Χορεύουν: Χρυσηίς Λιατζιβίρη, Σοφία Κυριαζίδου, Ελένη Λαγκαδινού, Κωνσταντίνος Ρίζος

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ερωτόκριτος από την ομάδα Κι όμως κινείται ξανά στο Θέατρο Τέχνης
03.10.2016 12:47
Ο Ερωτόκριτος επιστρέφει στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης, από την ομάδα ακροβατών «Κι όμως κινείται» και τους Χαϊνηδες μόνο για 3 παραστάσεις: 7, 8 & 9 Οκτωβρίου.
Intimate από την Ομάδα Πλεύσις για 3 μόνο παραστάσεις στο BlackBox
20.09.2016 11:44
Η ομάδα Πλεύσις, συμπληρώνοντας 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, παρουσιάζει τη νέα της δημιουργία «Ιntimate» για τρεις παραστάσεις στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016 στο Blackbox.
Noir, από τους Κι όμΩς Κινείται στο Θέατρο Τέχνης
21.04.2016 12:38
Η ομάδα χορού Κι όμΩς Κινείται παρουσιάζει στο Θέατρο Τέχνης τη νέα της παράσταση με τίτλο Noir, από τις 9 Μαΐου 2016.
H ζωή αυτή βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, από την ομάδα Syndram στο Θέατρο 104
14.04.2016 11:52
Η ομάδα SYNDRAM της Χρυσηίδας Λιατζιβίρη παρουσιάζει στο Θέατρο 104 την παράσταση H ζωή αυτή βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.
Intimate από την Ομάδα Πλεύσις: Παράταση παραστάσεων στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα
28.03.2016 17:03
Η ομάδα Πλεύσις, που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, συνεχίζει την επιτυχημένη παρουσίαση της τελευταίας της δημιουργίας «Ιntimate» στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα, από 2 έως 17 Απριλίου 2016, ύστερα από παράταση που δόθηκε λόγω αυξημένης προσέλευσης.