Το BIOS και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος παρουσιάζουν για 5η συνεχόμενη χρονιά, το μοναδικό πρότζεκτ των Sssh! Silent Movies, μια σειρά από προβολές και μουσική στην ταράτσα του bios με την πλατφόρμα των ακουστικών Sssh! Silent Show.

Η πρώτη θεματική ενότητα έχει τον τίτλο French new new wave και ξεκίνησε την Πέμπτη 7 Μαΐου.

Οι προβολές συνεχίζονται την Πέμπτη 14 Μαΐου με την ταινία Subway του Luc Besson.


O Fred, έχοντας παραβιάσει το χρηματοκιβώτιο ενός διάσημου γκάνγκστερ σε ένα πάρτι, ξεφεύγει από την αστυνομία και βρίσκει καταφύγιο στις υπόγειες εγκαταστάσεις του μετρό του Παρισιού, όπου ζουν κι άλλοι καταζητούμενοι. Ενώ ο παντοδύναμος γκάνγκστερ πιέζει την αστυνομία να βρει και να συλλάβει τον Fred, ο δεύτερος αναπτύσσει δεσμό με τη Helena, τη σύζυγο του επιχειρηματία- γκάνγκστερ, η οποία ψάχνει λίγο δράση στη βαρετή ζωή της. Στο μεταξύ ο Fred δημιουργεί ένα ποπ συγκρότημα με μερικούς από τους φίλους του στο μετρό όπως τον Drummer και τον Rollerskater.

Οι θεατές που θα βρεθούν στην ταράτσα του bios, μπορούν να προμηθευτούν τα ειδικά ασύρματα ακουστικά από τους ανθρώπους του Sssh! Silent Show, επιλέγοντας κάθε φορά αν θέλουν να ακούνε τον ήχο της ταινίας ή το live DJ set που παίζει ζωντανά στο δεύτερο κανάλι των ακουστικών στη διάρκεια της ταινίας. 


Μια σινεφίλ συμμετοχική εμπειρία πρόσληψης αγαπημένων ταινιών από το 1965 μέχρι το 1997 που επικεντρώνεται στη διαφορετικότητα της συνθήκης προβολής της. Τις ταινίες και τη μουσική επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.