Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Οι Melos Brass συναντούν τον Μαρίνο Τρανουδάκη στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών

Οι Melos Brass συναντούν τον Μαρίνο Τρανουδάκη στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών

Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00 στην Γερμανική Εκκλησία Αθηνών (Christuskirche), στο κέντρο της Αθήνας, οι Melos Brass συναντούν τον Μαρίνο Τρανουδάκη σε ένα πρόγραμμα με έργα Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Samuel Scheidt και την πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του Κοντσέρτου (Sinfonia) για 8 τύμπανα του Γερμανού συνθέτη Johann Carl Christian Fischer σε μεταγραφή έκπληξη.

 

Κουιντέτο χάλκινων πνευστών ''Melos Brass"

Τρομπέτες : Σπύρος Αρκουδης, Σοφία Σιωρά

Κόρνο : Αντώνης Λαγός

Τρομπόνι : Γιώργος Κρίμπερης

Τούμπα : Σάκης Μυρώνης

 

Μαρίνος Τρανουδάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης και σπούδασε κρουστά με καθηγητές τους Κ. Βορίση και Κ. Θεοδωράκο στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου, απ' όπου αποφοίτησε με διακρίσεις. Συνέχισε τις σπουδές του (Bachelor of Music) στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία Μουσικής του  Detmold (Γερμανία) με υποτροφία του Gesellschaft der Freunde und Förderer der Hochschule für Musik Detmold E.V με καθηγητή τον Peter Prommel .Ταυτόχρονα μελέτησε τύμπανα ορχήστρας με τον Wieland Welzel (Berliner Philharmoniker) και τον Arend Weitzel (Bochumer Symphoniker). Από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2013 ήταν βοηθός καθηγητή στο Hochschule für Musik Detmold με τομέα ευθύνης τη διδασκαλία των τυμπάνων και το Ρεπερτόριο Ορχήστρας για τύμπανα. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως η NordWestDeutsche Philharmonie, Bielefelder Philharmoniker, Radio Kammerfilarmonie Netherlands, και μετειχε σε παραγωγες του LandesTheater Detmold, καθώς και σε σύνολα μουσικής Μπαρόκ στη Γερμανία όπως η Baroque Academy of Hochschule für Musik Detmold (Gerhard Weinberger), Orchestre “La Réjouissance“(Gregor Van den Boom). Είναι τακτικός συνεργάτης και σολίστ με την Detmolder Kammerorchester. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με όλες τις Ορχήστρες  που εδρεύουν στην Αθήνα, την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και υπήρξε μέλος του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής. Ηχογράφησε για την εταιρεία Naxos και από τον 2014 είναι μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Σχετικές ειδήσεις
Η Έκτη Συμφωνία του Μάλερ από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.02.2017 13:48
Το μεγαλόπνοο σχέδιο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του διευθυντή της Στέφανου Τσιαλή για την εκτέλεση όλων των Συμφωνιών του Γκούσταβ Μάλερ ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος με την Έκτη Συμφωνία: Σ΄αυτή την ακαταμάχητη μουσική περιήγηση στις μύχιες πτυχές της ανθρώπινης Ψυχής είναι αφιερωμένη η συναυλία που θα δώσει η Ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.01.2017 13:49
«Μουσική με ταμπεραμέντο» είναι ο εύγλωττος τίτλος της συναυλίας που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου-για τις ερμηνείες καθώς και για την πλούσια δισκογραφία του- Γερμανού αρχιμουσικού Φρανκ Μπέερμαν (και όχι του Τζανκάρλο Αντρέττα που για προσωπικούς λόγους ανέβαλε την παρουσία του στο πόντιουμ της Ορχήστρας).
Ο Τηλέμαχος Μούσας, η Νάσια Γκόφα και ο Νίκος Γιούσεφ στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών
30.12.2016 12:25
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, ώρα 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, εγκαινιάζεται για το 2017, η επιτυχημένη σειρά συναυλιών Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο, η οποία διέτρεξε όλο το 2016 με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, αγκαλιάζοντας όλα τα είδη της μουσικής.
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.