Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Επίκαιρα: Ατομική έκθεση της Λένας Αθανασοπούλου στη Ζήνα Αθανασιάδου Gallery

Επίκαιρα: Ατομική έκθεση της Λένας Αθανασοπούλου στη Ζήνα Αθανασιάδου Gallery

Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου εγκαινιάζει τη Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 την ατομική έκθεση της Λένας Αθανασοπούλου με τίτλο “Επίκαιρα”.

 

Πως διαμορφώνεται η βαρύτητα και η αξία ενός γεγονότος σε σχέση με τον χρόνο; Τι καθιστά το επίκαιρο, σημαντικό; Ποιός ο ρόλος της φωτογραφικής εικόνας και του λόγου σε αυτή τη μάχη για την σημαντικότητα; Η μανία για την άμεση ενημέρωση από όλα τα μέσα (περιοδικός τύπος, τηλεόραση , διαδίκτυο) δημιουργεί μια αγωνία που μετασχηματίζεται σε νεύρωση, απόδειξη του ότι ανήκουμε και εμείς στο Δυτικό κόσμο αυτόν που υπόσχεται ότι πρεσβεύει την επιτυχία, την εξέλιξη και την κοινωνική καταξίωση.

 

Η Λένα Αθανασοπούλου με απλά εργαλεία κοπής χαρτιού ‘καταστρέφει’ τα τεκμήρια της επικαιρότητας του περιοδικού τύπου για να δημιουργήσει ένα νέο λεξιλόγιο μορφών, κειμένων, σωμάτων, τοπίων, χώρων, τόπων ακόμη και αίσθησης του χρόνου. Η πράξη αυτή είναι μια μορφή ακύρωσης των προτύπων των ισχυρών και των αδύναμων, στερεότυπα που κυριαρχούν σε κάθε είδος είδησης.

 

Μέσα από τις συνθέσεις που δημιουργεί προσπαθεί να εισάγει μια νέα μέτρηση ά-χρονη στην οποία βιώνουμε ένα συνεχές παρόν. Αυτό που μας φέρνει πιο κοντά στο καθαρό καθρέφτισμα του εαυτού μας, χωρίς φόβο και με φόντο ένα και μόνο προβληματισμό, να διαχωρίσουμε και να ερμηνεύσουμε τον πραγματικό κόσμο από την άρτια κατασκευασμένη εικόνα του.

 

Τα κείμενα του καταλόγου έχουν γράψει η ιστορ. τέχνης – μουσειολόγος Μαρίνα Αθανασιάδου και ο επιμελητής Αλέξιος Παπαζαχαρίας.

Σχετικές ειδήσεις
Νίκος Κρυωνίδης 1990-2016: έκθεση στη Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
12.01.2017 17:23
Η Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 20:30 το βράδυ την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Νίκου Κρυωνίδη.
In Art 2017 στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
20.12.2016 17:00
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει και φέτος την έκθεση - θεσμό πλέον της γκαλερί - In Art 2017.
What is the matter: έκθεση του Αλέξανδρου Τουλιόπουλου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
10.10.2016 15:45
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάθου παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Τουλιόπουλου με τίτλο “What is the matter”.
Crossing Borders: έκθεση του Ingo Dünnebier στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
11.04.2016 15:32
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει την Πέμπτη 12 Μαΐου την ατομική έκθεση του Ingo Dunnebier με τίτλο Crossing Borders.
Nuketown?: έκθεση της Γεωργίας Δαμοπούλου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
26.02.2016 12:15
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 8.30 το βράδυ την τρίτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Γεωργίας Δαμοπούλου με τίτλο Nuketown?.