Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Preisner με εικόνες Kieslowski

Preisner με εικόνες Kieslowski
Ο Zbigniew Preisner, ο διάσημος συνθέτης που έντυσε μουσικά τις ταινίες-σταθμούς του Krzysztof Kieslowski,έρχεται στην Αθήνα στις 4 Σεπτεμβρίου για να εκπληρώσει ένα όνειρο.

Ο Zbigniew Preisner, ο διάσημος συνθέτης που έντυσε μουσικά τις ταινίες-σταθμούς του Krzysztof Kieslowski, έρχεται στην Αθήνα στις 4 Σεπτεμβρίου για να εκπληρώσει ένα όνειρο.

Ο Preisner με καινούρια δουλειά στις αποσκευές του, το Silence, Night and Dream, θα κάνει ι πραγματικότητα την κοινή επιθυμία που είχε με τον Kieslowski, έντεκα χρόνια μετά το θάνατο του διάσημου σκηνοθέτη, να πουν την ιστορία της ζωής τους με μουσική κάτω από το φως της Ακρόπολης.

Ο Zbigniew Preisner, θα δώσει στο Ηρώδειο μια μεγάλη συναυλία εφ όλης της ύλης, όπου θα ακουστούν φυσικά και αποσπάσματα από τις μελωδίες που έχει γράψει για τις ταινίες Η διπλή ζωή της Βερόνικα, Ο δεκάλογος, Μικρή ιστορία για ένα φόνο, Τα τρία χρώματα: Μπλε, Λευκό, Κόκκινο.

Στη συναυλία αυτή θα συμμετέχουν επίσης, η ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, η χορωδία της Εμπορικής τράπεζας και η τραγουδίστρια των Madredeus, Teresa Salgueiro.

Info

Zbigniew Preisner, Ηρώδειο, 4 Σεπτεμβρίου στις 21.00,www.preisner.com

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Ο Markus Stockhausen για μία μοναδική συναυλία στον Πύργο Μπαζαίου
22.07.2016 16:22
Ο διάσημος τρομπετίστας και συνθέτης Markus Stockhausen θα επισκεφθεί για τρίτη φορά τον Πύργο Μπαζαίου για να δώσει μία μοναδική συναυλία κάτω από «τα χίλια μάτια της νύχτας», την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Ακύρωση - Ο Michel Camilo live στο Gazarte
11.05.2016 15:55
H ενέργεια μιας... τροπικής καταιγίδας σε 88 πλήκτρα! Kάτοχος Grammy, Latin Grammy και Emmy, ο διάσημος πιανίστας, συνθέτης και παραγωγός Michel Camilo έρχεται στην Αθήνα το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, για μία συναυλία στο Gazarte! - Η συναυλία ακυρώνεται