Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Βιβιάννα Γιαννάκη: TANGO CRUDO σημαίνει ωμό tango

Βιβιάννα Γιαννάκη: TANGO CRUDO σημαίνει ωμό tango

" TANGO CRUDO" σημαίνει ωμό tango.

Η αίσθηση της γεύσης ενεργοποιείται.

Μαζί με τις άλλες τέσσερεις αισθήσεις, απολαμβάνει αυτός που συμμετέχει παρακολουθώντας το δρώμενο, την ηδονή που προσφέρει το είδος.

Βλέπει ό, τι διαδραματίζεται πάνω στη σκηνή .

Μυρίζει τον αέρα που μεταφέρει το άρωμα του Αργεντίνικου πάθους.

Αισθάνεται στο δέρμα του τον ηλεκτρισμό της διέγερσης που δημιουργεί η μουσική και ο χορός.

Ακούει  τον παλμό της ζωής μέσα απ’ όλα τα στοιχεία.

Το Αργεντίνικο Τango, γεννήθηκε από τους άντρες, στις γειτονιές του Montevideo και του Buenos Aires  την εποχή του 1890. Προετοιμάζονταν, χορεύοντας μεταξύ τους, πριν συναντήσουν τα βράδια, τις γυναίκες με τις οποίες θα χόρευαν.

Προσμονή για το Άγγιγμα.

Επιθυμία για τη σύνδεση με την άλλη Ανθρώπινη Ύπαρξη.

Πόθος για την απελευθέρωση του Πρωτόγονου μαζί με το Θεϊκό.

Το πρωτόγονο, καθαρό υλικό του αυθεντικού Αργεντίνικου Tango , ενώνεται με τον έρωτα και το πάθος.

Η παράσταση προσκαλεί τους συμμετέχοντες, καλλιτέχνες και θεατές να αφεθούν στη Δίνη, στο Duende αυτής της τέχνης.

Στην ουσία της ζωής.

Η ομάδα SANGRE Y AGUA / VIVIANNA GIANNAKI

Πήρε το όνομά της από τα δύο στοιχεία που συνθέτουν την υγρή ζωή, το αίμα. 

 

 

Info: H Υψίφωνος Βιβιάννα Γιαννάκη, υπότροφος του Ιδρύματος Α. Ωνάσης και νικήτρια των διεθνών Διαγωνισμών "Giuseppe Di Stefano" στη Σικελία και "Giuseppe e Stanislao Giacomantonio" στο Reggio Calabria, έχει εμφανιστεί σαν σολίστ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην Εθνική Λυρική Σκηνή .

Δημιούργησε την ομάδα "Sangre y Agua"/Vivianna Giannaki με σκοπό την υλοποίηση παραστάσεων που αφορούν αποκλειστικά το Αργεντίνικο Tango.

Η πρώτη παράσταση της ομάδας, με τίτλο"Bailando Espero" παρουσιάστηκε Υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Αθήνα.

 

Η παράσταση"Tango Crudo" θα παρουσιαστεί στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015, στις 21.00.

 

Σχετικές ειδήσεις
Λία Τσολάκη: FLUX
08.07.2016 10:57
Εξερευνώντας τον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ σωμάτων και αρχιτεκτονικής, θεατών και performer, θηλυκού και αρσενικού, διακρίνει κανείς επόπτες και εποπτευόμενους. Ο επόπτης. Αυτός που κοιτάει. Θα μπορούσε να είναι το κοινό, οι θεατές. Θα μπορούσε να είναι και ο καλλιτέχνης. Στην προκειμένη περίπτωση, οι θεατές γίνονται performer, οι performer σχήματα, ο άνδρας γυναίκα, η γυναίκα άντρας και η αρχιτεκτονική πρώτη ύλη. Η παράσταση FLUX εντοπίζεται σε αυτές τις ρωγμές. Στον ενδιάμεσο χώρο δηλαδή.
Κατερίνα Φώτη: Για εκείνη την μικρή στιγμή ακινητοποίησης του χρόνου...
27.04.2016 16:18
Πριν από μερικά χρόνια, βρέθηκα να συλλέγω πληροφορίες από πολλαπλές πηγές για το χορό του μηχανικού, παραδοσιακό χορό της Καλύμνου. Το νησί αυτό ζει με τον τρόπο ζωής των σφουγγαράδων, αποκαλούμενων εκεί μηχανικών. Παλιότερα, η αναχώρηση και η επιστροφή τους είχε μια σχεδόν θρησκευτική τελετουργία. Οι γυναίκες, όταν αναχωρούσαν τα καΐκια, φορούσαν όλες λευκά τσεμπέρια στα μαλλιά για να είναι τυχερό το ταξίδι των οικείων τους.
Εύη Σούλη: Αστικές ουτοπίες σε κατάρρευση
20.04.2016 17:30
Μη τόποι, άχρονοι, φανταστικοί, ιδανικές κοινωνίες με τέλειο κοινωνικό, πολιτικό και νομικό σύστημα. Χαμένες Ατλαντίδες στα βάθη των θαλασσών. Ιδεολογίες για το καλό και το δίκαιο, το ηθικό και το ορθό. Κριτικές και αναλύσεις και θεωρίες. Προσπάθειες και απογοητεύσεις. Το τείχος του μίσους και ο Cave στα φτερά του Έρωτα. Μητέρες με όνειρα και εφηβικά παιχνίδια. Έρωτες και καταρρεύσεις και ξανά έρωτες. Ώρα μηδέν, κενό.
Inner Movers: Ανακαλύπτοντας το μυστήριο της ανθρώπινης μετακίνησης…
13.04.2016 11:27
Νέοι προβληματίζονται, επικοινωνούν, εκφράζονται, δημιουργούν, κινούνται και μετακινούνται από τη θέση τους για να ανακαλύψουν το μυστήριο της ανθρώπινης μετακίνησης. Το project Inner Movers είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους με θέμα τις παραστατικές και ψηφιακές τέχνες και συγκεκριμένα την τέχνη του videodance και της site-specific performance.
Μαριάννα Βαρβιάνη: Η ιδέα πίσω από το ‘Vortex’
15.03.2016 13:47
Πριν από δυο χρόνια περίπου καθόμουν σε ένα πεζούλι ενός πανηγυριού στην Ικαρία και παρακολουθούσα τον κόσμο να χορεύει. Χόρευαν, ακολουθώντας ένα σπειροειδές σχήμα, χωρίς να συγκρούονται μεταξύ τους και το σχήμα που ακολουθούσαν έδινε την εντύπωση ότι δεν είχε αρχή και τέλος, ότι θα μπορούσε να κινείται έτσι για πάντα.