Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Don’t Forget To Go Home από τους Kolektiva Balkana στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Don’t Forget To Go Home από τους Kolektiva Balkana στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η καλλιτεχνική ομάδα Kolektiva Balkana με τη θεατρική παράσταση «Don’t Forget To Go Home», βασισμένη στη παραλογή «Του Νεκρού Αδερφού» και μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων στο Βερολίνο (Τheater Verlängertes Wohnzimmer, Acker Stadt Palast & Ambulatorium Theaterraum) ταξιδεύει από τις 15 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου 2015, στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης .

1995, Γιουγκοσλαβία. Η Μίλιτσα, φυγαδεύεται από τον αδερφό της, με ένα φορτηγό στην Ελλάδα. Ο Γιόβαν μετά από κάποιο καιρό μεταναστεύει και ο ίδιος στην Γερμανία. 20 χρόνια μετά, ένα δυσάρεστο γεγονός θα τους φέρει πίσω στο σπίτι που μεγάλωσαν και ο χρόνος ξεκινά να γυρίζει ανάποδα, φέρνοντας στην επιφάνεια ό,τι είχε θαφτεί από τον χρόνο και την απόσταση.

Χρησιμοποιώντας την παραλογή «Του Νεκρού Αδερφού» ως αφετηρία, η παράσταση διαπραγματεύεται τη μετανάστευση και τις βίαιες συνθήκες τις οποίες οι μετανάστες βιώνουν καθημερινά στη σημερινή Ευρώπη.   

Το «Don’t Forget To Go Home» είναι μία σύμπραξη Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που έχουν ως βάση το Βερολίνο.

Το έργο θα παρουσιαστεί, επίσης, τον Ιούνιο στην Πάτρα -στο Θέατρο Λιθογραφείο, και στη Θεσσαλονίκη -στο Θέατρο Σοφούλη.


Συντελεστές

Κείμενο - σκηνοθεσία: Δήμητρα Μητσάκη
Δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Μαρκουλιδάκης
Σκηνικά - κοστούμια: Ερμίνα Αποστολάκη
Μουσική σύνθεση: Πηνελόπη Γκίκα και Μαρία Κολτσίδα
Σχεδιασμός φωτισμών: Sylvain Faye
Διεύθυνση παραγωγής: Πάνος Υδραίος

Παίζουν: Δέσποινα Μπιμπίκα και Σπύρος Μακρόπουλος

Διάρκεια: 75΄

Σχετικές ειδήσεις
Humanismus στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.02.2017 12:55
Ο Εμμανουήλ Κουτσουρέλης σκηνοθετεί την μαύρη κωμωδία Humanismus, η οποία βασίζεται σε έργα των Βασίλη Ζιώγα και Τζόναθαν Σουίφτ. Η παράσταση ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 3 Μαρτίου 2017.
The Comedians, με τους Ήρα Κατσούδα και Ανδρέα Πασπάτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.11.2016 13:51
Το πρώτο stand up comedy talk show, “The Comedians”, είναι γεγονός! Πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5, 12, 19, 26 Δεκεμβρίου 2016 και 2 Ιανουαρίου 2017 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ο Αδαής και ο Παράφρων του Τόμας Μπέρνχαρντ: νέες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.09.2016 11:47
Το θεατρικό έργο "Ο Αδαής και ο Παράφρων" σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα παίρνει παράσταση παραστάσεων έως και τις 24 Σεπτεμβρίου, λόγω μεγάλης προσέλευσης από την πρώτη ημέρα των παραστάσεων.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Μαρμαρωμένες Τρωάδες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
11.05.2016 10:52
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει μία ιδιαίτερη παράσταση-ένα οπτικό-ηχητικό τοπίο με τρεις ξεχωριστούς περφόρμερς που μας μεταφέρουν τον τραγικό αποχαιρετισμό των γυναικών της Τροίας στην πατρίδα και τους νεκρούς τους, όταν νικημένες από τον πόλεμο, ακολουθούν τη μοίρα τους, τον δρόμο της σκλαβιάς στη χώρα των Ελλήνων νικητών.