Η καλλιτεχνική ομάδα Kolektiva Balkana με τη θεατρική παράσταση «Don’t Forget To Go Home», βασισμένη στη παραλογή «Του Νεκρού Αδερφού» και μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων στο Βερολίνο (Τheater Verlängertes Wohnzimmer, Acker Stadt Palast & Ambulatorium Theaterraum) ταξιδεύει από τις 15 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου 2015, στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

1995, Γιουγκοσλαβία. Η Μίλιτσα, φυγαδεύεται από τον αδερφό της, με ένα φορτηγό στην Ελλάδα. Ο Γιόβαν μετά από κάποιο καιρό μεταναστεύει και ο ίδιος στην Γερμανία. 20 χρόνια μετά, ένα δυσάρεστο γεγονός θα τους φέρει πίσω στο σπίτι που μεγάλωσαν και ο χρόνος ξεκινά να γυρίζει ανάποδα, φέρνοντας στην επιφάνεια ό,τι είχε θαφτεί από τον χρόνο και την απόσταση.

Χρησιμοποιώντας την παραλογή «Του Νεκρού Αδερφού» ως αφετηρία, η παράσταση διαπραγματεύεται τη μετανάστευση και τις βίαιες συνθήκες τις οποίες οι μετανάστες βιώνουν καθημερινά στη σημερινή Ευρώπη.

Το «Don’t Forget To Go Home» είναι μία σύμπραξη Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που έχουν ως βάση το Βερολίνο.

Το έργο θα παρουσιαστεί, επίσης, τον Ιούνιο στην Πάτρα -στο Θέατρο Λιθογραφείο, και στη Θεσσαλονίκη -στο Θέατρο Σοφούλη.

Συντελεστές

Κείμενο – σκηνοθεσία: Δήμητρα Μητσάκη
Δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Μαρκουλιδάκης
Σκηνικά – κοστούμια: Ερμίνα Αποστολάκη
Μουσική σύνθεση: Πηνελόπη Γκίκα και Μαρία Κολτσίδα
Σχεδιασμός φωτισμών: Sylvain Faye
Διεύθυνση παραγωγής: Πάνος Υδραίος

Παίζουν: Δέσποινα Μπιμπίκα και Σπύρος Μακρόπουλος

Διάρκεια: 75΄