Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το Beton7 στο Open House Athens 2015

Το Beton7 στο Open House Athens 2015

Το ΒΕΤΟΝ7 συμμετέχει στο OPEN HOUSE ATHENS 2015 από τις 15 έως 17 Μαΐου 2015.

 

...30 πόλεις, χιλιάδες επισκέπτες, μία ιδέα, ένας θεσμός... Open House Athens 2015: 70 σημεία στην πόλη, ένα σαββατοκύριακο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων που σε προσκαλεί να εξερευνήσεις την Aθήνα.

 

Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Open House Greece, που ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide,  διοργανώνει το πέμπτο κατά σειρά Open House στην Ελλάδα, το δεύτερο στην πόλη της Αθήνας.

 

Το Open House αποτελεί ένα σημαντικό διεθνή θεσμό ανάδειξης και προώθησης της αρχιτεκτονικής, ο οποίος ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 30 πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

 

Την Παρασκευή 15 Μαΐου, “οι πόρτες ανοίγουν” (μια μέρα νωρίτερα) αποκλειστικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα , όπου μαθητές και σπουδαστές έχουν ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν την αρχιτεκτονική της πόλης στην οποία κατοικούν. Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου, τα κτίρια θα ανοίξουν για το ευρύ κοινό, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να χαράξει τη δική του πορεία μέσα στην πόλη και να επιλέξει τα κτίρια που θέλει να γνωρίσει. Οι επισκέπτες ξεναγούνται κατά ομάδες, με τη βοήθεια των εθελοντών της δράσης, ενώ οι ξεναγήσεις ξεκινούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν απαιτείται προκράτηση, καθώς τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης στο χώρο, εντός του ωραρίου επίσκεψης.

 

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7

Το Beton7 δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2009 με στόχο να αποτελέσει χώρο έλξης για νέες ιδέες και τάσεις στη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό. Συνδυάζει με πρωτοποριακό τρόπο τις τέχνες μεταξύ τους, προβάλλει νέους καλλιτέχνες , δημιουργώντας μια ιδιαίτερη έκφραση που περιλαμβάνει στοιχεία από όλες τις τέχνες και ενισχύει το δημιουργικό πειραματισμό. Καθημερινός χώρος συνάντησης καλλιτεχνών, ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν με επίκαιρα θέματα σύγχρονης τέχνης.

 

Γιατί αξίζει να το επισκεφτώ:

To Beton7 αξιοποιώντας τα βασικά και λιτά στοιχεία του κτιρίου, αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόταση πολιτισμού δημιουργώντας νέες χρήσεις και τρόπους προσέγγισης και προοπτικής της καλλιτεχνικής πρακτικής συμβάλλοντας στο στοχασμό και στη δημιουργία νέου χώρου συλλογικής συνεργασίας, δίνοντας τη δυνατότητα, η σχέση με τις τέχνες να γίνει προσωπική τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τους φιλότεχνους.

 

Πρόγραμμα BΕΤΟΝ7 (15-17/05/2015)

•CNI Architects: Προβολή φωτογραφιών από τα αρχιτεκτονικά έργα του γραφείου (μακέτες-live 3D Printing)

•Προβολή έργων video art με έργα από το Φεστιβάλ V_ideas, performances

•Ξενάγηση στην έκθεση “The curse of apathy” σε επιμέλεια Zara Audiello

•Προβολές με αποσπάσματα από θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, ομιλίες , όπερα

•Προβολές ταινιών μικρού μήκους

•Live εκπομπές από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Beton7artradiο

•Έκθεση θεατρικών βιβλίων, καταλόγων, βινυλίων

 

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος την Παρασκευή 15 Μαΐου και ώρα 18:00, ο Michel Collet (Fr), θα παρουσιάσει το περιοδικό τέχνης MOBILE και θα συζητήσει με το κοινό.

 

Εκτός από τις δράσεις του OPEN HOUSE 2015, το ΒΕΤΟΝ7 φιλοξενεί στις 16 Μαΐου την παράστασηΤο Μάθημα” από το θίασο “Μοντέρνοι Καιροί” και στις 17 Μαΐου τη συναυλία Ρεσιτάλ Πιάνου με τη Μάγδα Νικολαΐδου”.

Σχετικές ειδήσεις
Odyssia Festival 2016: Open Siren’s Call Project
20.07.2016 12:00
Το φεστιβάλ Οδύσσεια προσκαλεί, ανερχόμενους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, χειροτέχνες, ηθοποιούς, χορευτές, ζωγράφους, εικαστικούς, κάθε λογής ανθρώπους που απολαμβάνουν την στιγμή της δημιουργίας, να συμμετάσχουν στη φετινή εναρκτήρια έκδοσή του.
1ο Faliro House | Sundance Institute Mediterranean Screenwriters Workshop: Απολογισμός
14.07.2016 14:53
Η Faliro House του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου (The Founder, Ο Αστακός, Chevalier) και το Sundance Institute διοργάνωσαν το πρώτο Faliro House | Sundance Institute Mediterranean Screenwriters Workshop, με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
Open September 5 στο Vault: Πρόσκληση συμμετοχής
07.07.2016 09:52
Ο Πολυχώρος VAULT διοργανώνει το 5ο OPEN SEPTEMBER και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενουν να στείλουν την συμμετοχή τους και να γίνουν μέρος αυτού του πολυδιάστατου Φεστιβάλ Τεχνών!
Ο ανανεωμένος κήπος του αιθρίου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
16.06.2016 10:41
Από την Παρασκευή 17 Ιουνίου οι επισκέπτες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ανανεωμένο κήπο του αιθρίου του. Η μεταμόρφωση του κήπου που είναι εμπνευσμένη από τις περίστυλες αυλές της αρχαιότητας, έγινε με αφορμή τους εορτασμούς του Μουσείου για τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του και υλοποιήθηκε χάρη στην ευγενική χορηγία της JT International Hellas σε συνεργασία με την εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου, Ecoscapes.
Το Open House Athens 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.04.2016 16:39
100 κτίρια, 450 εθελοντές, τρίτη χρονιά! Οι συντελεστές, οι αρχιτέκτονες, οι ιδιοκτήτες, οι εθελοντές, οι επισκέπτες και όλοι όσοι συμμετέχουν με τον τρόπο τους σε αυτή τη γιορτή αρχιτεκτονικής για την πόλη, στο Open House Athens 2016, είναι μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας!