Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Καραγκιόζης των Παιδιών και των Μεγάλων στον Χώρο Τέχνης ART 63

Ο Καραγκιόζης των Παιδιών και των Μεγάλων στον Χώρο Τέχνης ART 63

Ο Θίασος Ηλία Καρελλά εγκαινιάζει τη συνεργασία του με έναν νέο χώρο τέχνης και πολιτισμού, που θα λειτουργήσει από τον Ιούνιο του 2015 στην καρδιά της Αθήνας με δυο τριήμερα Θεάτρου Σκιών για παιδικό και ενήλικο κοινό, αντίστοιχα.

Πρόκειται για τον φιλόξενο Χώρο Τέχνης Art 63, που στεγάζεται στο πέτρινο νεοκλασικό κτίριο της δραματικής σχολής Γ. Θεοδοσιάδη.

Έτσι, το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

«Ένα σπίτι σκιές» – για παιδικό κοινό (26, 27, 28/6)

Στην αυλή του νεοκλασικού, ο Θίασος Ηλία Καρελλά θα παρουσιάσει για τρεις μόνο παραστάσεις το αγαπημένο έργο των μικρών του φίλων, «Ένα σπίτι σκιές» την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου στις 20.15. Το «Ένα σπίτι σκιές» είναι μια παράσταση θεάτρου σκιών αλλιώτικη από τις άλλες καθώς συνδυάζει τον παραδοσιακό Καραγκιόζη, το τραγούδι, την αφήγηση και τα διαδραστικά παιχνίδια με ένα σκηνικό έκπληξη!

Παίζουν: Ηλίας Καρελλάς , Κωνσταντίνα Γκόρου

Έναρξη: Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015
Παραστάσεις:  26, 27 & 28 Ιουνίου 2015
Ώρα έναρξης: 20.15
Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

«Καραγκιόζης, 2 πακέτα τσιγάρα» με ζωντανή ορχήστρα , τους Kompanía –αυστηρά για ενήλικο κοινό (3, 4, 5/7)

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Ηλίας Καρελλάς και οι Kompanía συναντιούνται στην αυλή του ART υπό το φως των κεριών και τους ήχους της ζωντανής ορχήστρας. Ο Καραγκιόζης επιστρέφει με μια παράσταση θεάτρου σκιών αποκλειστικά για ενήλικο κοινό. Στην παράσταση, ο γνωστός λαϊκός φιλόσοφος , πίσω από το λευκό πανί, προβάλλει τη σκιά του καλού και κακού μας εαυτού, σατιρίζοντας τα πάντα έξω απ’ τα δόντια!

 …οι μουσικοί κουρδίζουν κι ο Καραγκιοζοπαίκτης με το βοηθό του ετοιμάζουν το χάρτινο θίασο. Στις καρέκλες μόνο μεγάλοι, τα παιδιά για ύπνο, να τα πει ο μάστορας, όπως πρέπει…

Οι Kompanía αποτελούνται από τους:
Κατερίνα Τσιρίδου: τραγούδι, μπαγλαμάς, κρουστά
Δημήτρης Κρανίδας: τραγούδι, μπουζούκι, ούτι
Σωτήρης Παπατραγιάννης: τραγούδι, μπαγλαμάς, κρουστά
Νίκος Πρωτόπαππας: κιθάρα, φωνητικά
Δημήτρης Γκίνης: ακορντεόν

Παίζουν: Ηλίας Καρελλά, Kompanía

Έναρξη: Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015
Παραστάσεις: 3, 4, 5 Ιουλίου 2015
Ώρα έναρξης: 21.15
Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Μικρό Βιογραφικό Θιάσου

Ο Θίασος Ηλία Καρελλά από το 1996 ως και σήμερα δίνει μια ανανεωτική πνοή στο θέατρο για παιδιά και νέους δημιουργώντας πρωτοποριακές παραστάσεις. Μέσα από πολλές παραγωγές σε γνωστά θέατρα της Αθήνας αλλά και περιοδείες ανά την Ελλάδα, έχει αποκτήσει πλέον μια μοναδική ταυτότητα στο χώρο του παιδικού θεάματος. Τη φετινή θεατρική περίοδο, εκτός από την περιοδεία της παράστασης «Ένα Σπίτι Σκιές» και τον «Ερωτόκριτο» στο θέατρο Κάππα, συνεργάστηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζοντας το έργο «Ο Καραγκιόζης και το Θαύμα των Χριστουγέννων» σε δώδεκα sold out παραστάσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Καραγκιόζης στο εργαστήρι του Αϊ Βασίλη, από τον Θίασο Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο
13.12.2016 14:49
Oι String Demons φέρνουν τη μουσική τους τρέλα στην παράσταση «Ο Καραγκιόζης στο εργαστήρι του Αϊ Βασίλη» του Θίασου Σκιών του Ηλία Καρελλά στο ρόλο των ''Stringdemoνικών'' Ξωτικών! Τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!
Οι Κυνικοί στον Άδη επιστρέφουν στο Εργαστήρι Μαιρηβή
15.11.2016 15:46
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας «Έλληνες κουκλοπαίκτες», παρουσιάζεται φέτος η παράσταση θεάτρου σκιών «Οι Κυνικοί στον Άδη» του Δημήτρη Μικιού, που απευθύνεται σε εφηβικό και ενήλικο κοινό, διασκευή από τους «Νεκρικούς Διαλόγους» του Λουκιανού.
Καραγκιόζης με τον Άθω Δανέλλη στον πολυχώρο Άγκυρα
22.09.2016 13:14
Ο Καραγκιόζης «ξαναχτυπά» από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στο Παιδικό Στέκι του Πολυχώρου ΑΓΚΥΡΑ.
Ο Καραγκιόζης και οι περιπέτειες του στο Τσάι στη Σαχάρα
08.09.2016 14:26
Το ''Τσάι στη Σαχάρα'' παρουσιάζει από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου την παράσταση θεάτρου Σκιών Ο Καραγκιόζης και οι περιπέτειες του.
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.