Οι δύο πρώτες διεθνείς Τριενάλε Ex-Libris της Λευκάδας ενώνονται σε μία κοινή έκθεση, που θα εγκαινιαστεί στις 8 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Συγκρότημα Artower Agora στην Αθήνα.

Οι δύο πρώτες διεθνείς Τριενάλε Ex-Libris της Λευκάδας παρουσιάστηκαν το 2005 και το 2008, η πρώτη με θέμα το βιβλίο και η δεύτερη με θέμα τη μουσική.

Για τις πρώτες δύο Τριενάλε της Λευκάδας εργάστηκαν πεντακόσιοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, συνθέτοντας χαρακτικά Ex-Libris, συγκεντρώνοντας συνολικά περισσότερα από χίλια έργα.

Από το 2005 οι τριενάλε περιοδεύουν στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας και προγραμματίζεται να ταξιδέψουν και στις επτά αδελφοποιημένες με τη Λευκάδα πόλεις του εξωτερικού (Emmaboda-Σουηδία, Straznice-Τσεχία, Παραλίμνι-Κύπρος, Shinsuku-Ιαπωνία, Naxarigia-Ισραήλ, Ploesti-Ρουμανία, Leucat-Γαλλία).

Η οργανωτική επιτροπή της Τριενάλε είναι οι Βασίλης Θερμός, Πρόεδρος- Αντιπρόεδρος Πνευματικού Κέντρου, Γιάννης Γουρζής, Αντιπρόεδρος, Βασίλης Ζευγωλής, Σύμβουλος και Κωνσταντίνος Γλένης, Ιωάννα Φίλιππα, Θεοδώρα Γεωργάκη.