Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, ο Ιάπωνας πολυταξιδεμένος δάσκαλος του Αikido, μελετητής του Ζεν, performer και εικαστικός Sai Kijima έρχεται από την Ελβετία για να παρουσιάσει (για πρώτη φορά) στη Θεσσαλονίκη στο Αβγό, την παράσταση “Nani Nani Concert“. Mε αφορμή μία σειρά από αυθεντικά γιαπωνέζικα νανουρίσματα που θα τραγουδήσει ο Sai, το κοινό θα γνωρίσει μία “άλλη” ακρόαση, αυτήν που εκτυλίσσεται στα λεπτά σύνορα που χωρίζουν την νοητική εγρήγορση από τη φάση του ύπνου και της βιωμένης αίσθησης του ονείρου.

Πάρτε μαζί σας ένα sleeping bug και άνετα ρούχα. Στρωματάκια και κουβερτούλες έχουμε και εμείς!

Bio

O Sai Kijima γεννήθηκε στην Ιαπωνία όπου σπούδασε και δούλεψε ως ηθοποιός θεάτρου. Σε ηλικία 23 ετών έρχεται στην Ευρώπη και εγκαθίσταται στο Παρίσι. Εκεί αρχίζει να πειραματίζεται με το θέατρο δρόμου. Τα τελευταία 30 χρόνια μαθητεύει στην τέχνη του Aikido, μελετά την φιλοσοφία του zen και ερευνά τις κινησιολογικές και φωνολογικές δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος μέσα από την τέχνη του αυτοσχεδιασμού.

Κατοικεί στην Ελβετία αλλά ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο δίνοντας παραστάσεις, συναυλίες και σεμινάρια.

Παράλληλα δημιουργεί κούκλες από ξύλο και ανακυκλώσιμα υλικά. Έργα του έχουν εκτεθεί σε πολλές ευρωπαϊκές γκαλερί καθώς και τη γνωστή P-House στο Τόκυο.

Έχει συνεργαστεί με ψυχοθεραπευτές και ανθρώπους που δουλεύουν με παιδιά με σύνδρομο dawn, ενώ εξασκεί από μικρή ηλικία το παραδοσιακό θεραπευτικό Ιαπωνικό μασάζ. Στην Ελλάδα έρχεται τα τελευταία 20 χρόνια. Μέσα από αυτές τις ασχολίες γεννιέται το KALADO ως παραφθορά της λέξης KARADA (που σημαίνει στα Ιαπωνικά “το Σώμα”).