Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Chicago Mass Choir

Chicago Mass Choir
Το αυθεντικό gospel group από το Chicago  έρχεται στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για 2 μοναδικές παραστάσεις !Αφροαμερικάνικοι & χριστουγεννιάτικοι χορευτικοί ρυθμοί, φανταχτερά κοστούμια και μοναδικές ερμηνείες από το κορυφαίο gospel group της Αμερικής!

Η χορωδία αυτή αποτελείται από 25 ερμηνευτές που δίνουν ψυχή και παλμό πάνω στην σκηνή , προσφέροντας ένα θέαμα που αξίζει να απολαύσουμε. Δυναμικοί ήχοι, αφροαμερικάνικα χρώματα, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και εντυπωσιακή σκηνική παρουσία συνθέτουν το μωσαϊκό μιας γιορτινής ατμόσφαιρας.

Ο James C. Chambers ,σεε νεαρή ηλικία, έγινε διευθυντής του Radio Choir και αργότερα δημιούργησε την εφηβική χορωδία στην Rest M.B. εκκλησία του Haven. Το 1971, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου μουσικής στο CVS, δημιούργησε την Ecclesiastes Community Choir (Εκκλησιαστική Κοινοτική Χορωδία).

Η χορωδία αυτή λειτούργησε για πάνω από 20 χρόνια και αποτέλεσε μία από τις καλύτερες χορωδίες της χώρας. Το ταλέντο και οι ικανότητές του επέτρεψαν σε αυτόν και τη χορωδία Ecclesiastes Community Choir να εμφανιστούν με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες της gospel και της εξωεκκλησιαστικής μουσικής. Ταξίδεψε σε όλη τη χώρα κάνοντας σεμινάρια σχετικά με την Διοίκηση και Διεύθυνση Χορωδίας. 
 
Τον Ιούλιο του 1988, το μεγαλύτερο όραμα του James έγινε πραγματικότητα όταν ξεκίνησαν σεμινάρια του μουσικού εργαστηρίου της Ecclesiastes Community Choir (Εκκλησιαστική Κοινοτική Χορωδία) στο Τμήμα Μετεκπαίδευσης Ενηλίκων στο Kennedy King College. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων αυτών το 1988, ο James δημιούργησε και παρουσίασε για πρώτη φορά τους Chicago Mass Choir (Μαζική Χορωδία του Σικάγο). Το 1991 η Χορωδία ήταν υποψήφια σε 5 κατηγορίες στα Βραβεία Gospel Μουσικής Διάκρισης (Gospel Music Excellence Awards) και νικήτρια του Βραβείου Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη. Το 1992, η Chicago Mass κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού της Χρονιάς για το I Can Go to the Rock.

Σχετικές ειδήσεις
Κάθε ευχή και ένα τραγούδι, με την Χορωδία Rosarte στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
16.12.2016 12:39
Με αγαπημένα κάλαντα, γιορτινά τραγούδια και μουσικές ευχές από όλο τον κόσμο υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα η Παιδική και Νεανική Χορωδία ROSARTE την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Έργα πολυφωνικής μουσικής σε 1η πανελλήνια εκτέλεση από τη Χορωδία της ΕΡΤ στο Μέγαρο
01.12.2016 11:53
Ο νέος ετήσιος κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Η ανθρώπινη φωνή διευρύνεται με μια ακόμη συναυλία αφιερωμένη στην πολυφωνική μουσική. Έτσι, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται τη Χορωδία της ΕΡΤ που, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, προτείνει στο κοινό ένα πρόγραμμα με θρησκευτικά αλλά και κοσμικά έργα, ορισμένα από τα οποία παρουσιάζονται σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.
Η Ile-de-France Youth Choir στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη
23.08.2016 13:13
Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη κλείνει τον φετινό κύκλο εκδηλώσεων με th συναυλία της Ile-de-France Youth Choir, υπό τη διεύθυνση του Francis Bardot, στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή στη Σαντορίνη.
Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων στις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2016
10.05.2016 13:11
Στο πλαίσιο του 12ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στο θέατρο Παλλάς, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συμμετοχή εκλεκτών σολίστ, θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών.
Οι Blues Cargo live στο Oρφέας Café
27.04.2016 13:02
Μία blues βραδιά έρχεται στο Oρφέας Café το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 με τους BLUES CARGO, την πιο αυθεντική Chicago Blues Band της Αθηναϊκής σκηνής, με Chicago-Funky-Soul-Blues Standards αλλά και δικές τους συνθέσεις.