Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι One Note Stand live στο Τρένο στο Ρουφ

Οι One Note Stand live στο Τρένο στο Ρουφ

Οι One Note Stand έρχονται τη Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 στο ΑΝΤΙΣΚΗΝΟ της Αμαξοστοιχίας με μια μουσική παράσταση με τίτλο “Story of a dream”.

 

Οι One Note Stand είναι ένα μουσικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2005 με συνεχή παρουσία έως σήμερα στην Αθηναϊκή και όχι μόνο σκηνή . Το ρεπερτόριό τους καλύπτει αγαπημένα τραγούδια από την pop, τη rock και τα blues με διάθεση funky και jazz.

 

Το σχήμα αποτελείται από τους:

Πέγκυ Ζάρρου (τραγούδι)

Νίκο Τερζάκη (κιθάρα/φωνητικά)

και Δημήτρη Μονν (κιθάρα/φωνητικά)

 

H Πέγκυ Ζάρρου ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές μελετώντας κλασική κιθάρα. Συνέχισε με κατεύθυνση το κλασικό και σύγχρονο τραγούδι. Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και σχήματα, όπως οι The Beatles Live Tribute Band, Maurice Melin, Monika κ.ά. σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Μέλος των One Note Stand Quartet από το 2005 και των The Blues Project από το 2013, πραγματοποιεί πολύ συχνά εμφανίσεις. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει την πρώτη της ελληνόφωνη δισκογραφική δουλειά σε δικούς της στίχους και μουσική. Μερικές από τις δισκογραφικές της συνεργασίες είναι με τους Petite Renne, Zac F, Missing, Till the end of Time, Danger Angel, Angelo Mio, Your Loving Arms, Sunset Derek & Roomates, Τango des Nuages.

 

Ο Νίκος Τερζάκης είναι πτυχιούχος Αρμονίας και Φούγκας. Σπούδασε κλασική κιθάρα με την Έλενα Παπανδρέου και jazz αρμονία και κιθάρα στην C.I.M. Ecole De Jazz De Paris. Έχει συνεργαστεί ως session μουσικός στις ορχήστρες του Μάριου Τόκα και του Κώστα Χατζή, καθώς και σε πολλές τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές. Το 2005 δημιούργησε το συγκρότημα One Note Stand, διασκευάζοντας πολλές pop και rock επιτυχίες σε jazz φόρμουλες. Συνιδρυτής επίσης και του σχήματος Jazz On T.A.P., έχει κάνει με τα δύο γκρουπ έως τώρα πολυάριθμες εμφανίσεις στην Αθήνα και στην επαρχία. Το 2012 παρουσιάστηκε στο Half Note η δισκογραφική δουλειά του γκρουπ με εννέα δικές του συνθέσεις. Το 2010 συνδημιούργησε και το Yeah Trio σ’ ένα πιο ροκ ύφος. Από το 2011 συμμετέχει επίσης στο παραδοσιακό μουσικό σχήμα Τζίτζικες, παίζοντας λαούτο. Παράλληλα έχει συνθέσει αρκετές ethnic μελωδίες, με έμπνευση από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

 

Ο Δημήτρης Μονν μελέτησε αρχικά κλασική κιθάρα με τον Γεράσσιμο Μηλιαρέσση και Jazz κιθάρα με τους Τάκη Μπαρμπέρη και Βασίλη Ρακόπουλο. Πτυχιούχος Αρμονίας από το Ορφείο Ωδείο Αθηνών, το 1999 ολοκληρώνει τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή για τις Τέχνες της Ουτρέχτης, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει την ευκαιρία να μελετήσει μαζί με κορυφαίους μουσικούς της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, όπως οι Eef Albers, Wim Owergaauw, Theo de Jong, Jesse van Ruller, κ.α. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια , μεταξύ άλλων και με τους John Abercrombie και Scott Henderson. Aπό το 1993 εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα, παίζοντας funk, pop, rock, jazz και latin σε συνεργασία με άξιους μουσικούς της αθηναϊκής σκηνής. Το 2001 δημιουργεί το James Monn Music Adventures Quartet, με το οποίο παρουσιάζει δικές του συνθέσεις. Το 2012 κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό του cd DM Trio – Western Syphilization. Παράλληλα με τις ζωντανές εμφανίσεις του εργάζεται ως μουσικός studio και διδάσκει ως καθηγητής κιθάρας στο ωδείο Μουσική Πράξη.

Σχετικές ειδήσεις
29.12.2016 13:33
Η Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ υποδέχεται φέτος στα βαγόνια της τον μαγικό κόσμο της όπερας και του κλασικού τραγουδιού παρουσιάζοντας κάθε μήνα μία διαφορετική θεματική μουσική ενότητα με σημαντικούς καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής.
Dream songs: Μια μουσική απόδραση από το Τρένο στο Ρουφ
30.11.2016 14:30
Μια μουσική απόδραση από την πραγματικότητα προτείνει η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ στο Θεατρικό Βαγόνι, κάθε Παρασκευή από τις 25 Νοεμβρίου.
Η Pavlina Styl στο Τρένο στο Ρουφ
07.11.2016 16:15
Η περφόρμερ Pavlina Styl με τους μουσικούς της παρουσιάζουν την παράσταση «Sidewalks de la rue Pigalle» στο Μουσικό Βαγόνι Οrient Express του Τρένου στο Ρουφ την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.
Η Καμεράτα πάει με… Τρένο στο Ρουφ
04.11.2016 13:03
Η Καμεράτα-ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής επιβιβάζεται για πρώτη φορά στο Τρένο στο Ρουφ και καλεί τους φίλους της σε μία απολαυστική μουσική αλλά και γευστική διαδρομή
Απ’ το «Μοναστηράκι»… στο Ρουφ: Οι Rebeletiko στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express
07.04.2016 13:31
Οι Rebeletiko επιβιβάζονται στο Τρένο στο Ρουφ τις Τρίτες 12 & 19 Απριλίου 2016 με ήχους και μουσικές που ακούγονται για πρώτη φορά στα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας και μας ταξιδεύουν απευθείας στην καρδιά της ανατολικής μας παράδοσης.