Τη Πέμπτη 14 και τη Παρασκευή 15 Μαΐου 2015, οι Flotsam and Jetsam θα περάσουν από Αθήνα στο An Club και Θεσσαλονίκη στο Eightball αντίστοιχα, για να κάνουν το σβέρκο σας να πονέσει από το headbanging και τα σωθικά σας να ταρακουνηθούν από το groove σε δύο συναυλίες ορόσημα για το 2015.

Πολλοί γνωρίζουν τους Flotsam and Jetsam ως την πρώτη μπάντα του Jason Newsted των Metallica. Αυτό όμως αποτελεί μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι της μεγάλης ιστορίας και της ακόμη μεγαλύτερης κληρονομιάς αυτού του φονικού thrash metal κουιντέτο από το Phoenix της Arizona των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι Flotsam and Jetsam γρήγορα απέδειξαν πως δεν φοβούνται τον πειραματισμό κι έτσι δεν δίστασαν από τις υπερηχητικές επιθέσεις των thrash/ speed metal διαμαντιών “Doomsday for the Deceiver”, “No place for Disgrace” και “When the Storm Comes Down”, να περάσουν σε πιο ιδιαίτερα ηχοτόπια, αυτά του groove metal ήχου που πρόσταζαν οι τάσεις των mid ‘90s.

Τα “Drift”, “High” και “Unnatural Selection” έδωσαν μία νέα πνοή στον ήχο, όπως και την πορεία των Flotsam and Jetsam, προερχόμενα από διαρκείς αλλαγές μελών που άφησαν τελικά τον Eric A. Knutson μοναδικό εναπομείναντα της αρχικής σύνθεσης του σχήματος. Αυτό το κύμα αλλαγών φέρνει τελικά την μπάντα στα ‘00s, όπου έχοντας περιοδεύσει ασταμάτητα στην πορεία των ετών, πραγματοποιεί τελικά την απόλυτη στροφή στον ήχο της, εμπλουτίζοντάς τον με πολλά κιλά μελωδίας και σύγχρονων στοιχείων αποδεικνύοντας μια για πάντα πως οι Flotsam and Jetsam είναι ένα σχήμα που δεν σταματά ποτέ να αποζητά το καινούριο και το διαφορετικό.

Τα πιο πρόσφατα “The Cold” και “Ugly Noise”, όχι μόνο δεν απογοητεύουν, αλλά καταφέρνουν να ακουστούν φρέσκα και ανανεωμένα, όντας εμπλουτισμένα με προοδευτικά (στην οριογραμμή του progressive metal) στοιχεία, που μας γνωστοποιούν μια κι έξω πως οι Flotsam and Jetsam είναι εδώ, με την ίδια φούρια, το ίδιο groove, την ίδια τεχνική κατάρτιση αλλά και αυτή την εμμονή στην αποστασιοποίηση από τα στεγανά του είδους που τους χαρακτήρισε από τις πρώτες μέρες ύπαρξής τους.

Opening acts: Memorain / Speedblow / SPIDER KICKERS (Αθήνα)

Μη λείψει κανείς!