Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Πληροφορίες πτήσεων: διήμερο φεστιβάλ αυτοσχεδιασμού στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Πληροφορίες πτήσεων: διήμερο φεστιβάλ αυτοσχεδιασμού στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Ο μουσικός Βασίλης Τζαβάρας και το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων διοργανώνουν το φεστιβάλ Πληροφορίες πτήσεων, ένα διήμερο φεστιβάλ γεμάτο οπτικοακουστικά live projects που εξερευνούν το μουσικό αυτοσχεδιασμό και την οπτική προσέγγιση σε αυτόν, από τη jazz μέχρι τον θόρυβο και την πειραματική μουσική , από το live painting μέχρι το σύγχρονο χορό.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Σάββατο 16 Μαΐου

1) Γιώργος Μπουλντής (μουσική) + Μαργαρίτα Τρίκκα (χορός)

Η νέα χορογράφος και χορεύτρια, που ερμήνευσε πρόσφατα το σόλο Beauty and the Beast, συναντά τον μπασίστα Γιώργο Μπουλντή για έναν αυτοσχεδιασμό στο χώρο και το χρόνο. Μαζί θα πορευτούν στο σύνορο του σύγχρονου χορού και της πειραματικής μουσικής με βάση τις χαμηλές συχνότητες και θα ψάξουν απάντηση στο αμείλικτο ερώτημα: «H φόρμα γεννά το περιεχόμενο ή το περιεχόμενο τη φόρμα;»

Γιώργος Μπουλντής: μπάσο , Loops | Μαργαρίτα Τρίκκα: χορός

2) project3 (μουσική) + Γιάννης Μηλιαρέσης (visuals)

Το project3 είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2013. Το ηχητικό αποτέλεσμα βασίζεται στον ακουστικό ήχο των οργάνων, αλλά πολύ συχνά συνδυάζεται, μέσω της χρήσης εφέ, με τον ηλεκτρονικό. Τα εφέ άλλοτε παρεμβαίνουν κατευθείαν στο φυσικό ήχο και άλλοτε χρησιμοποιούνται δημιουργώντας ένα παράλληλο ηχητικό περιβάλλον που συμπληρώνει τον ακουστικό ήχο. Οι τρεις μουσικοί, έχοντας συμπράξει σε διάφορα μουσικά σχήματα στο παρελθόν, δημιουργούν τώρα ένα νέο σχήμα και εκτελούν δικές τους κυρίως συνθέσεις, αλλά και διασκευές έργων της σύγχρονης jazz σκηνής.

Μάριος Βαληνάκης: σαξόφωνο, electronics | Γιώργος Ντάνης: κοντραμπάσο | Γιάννης Νοταράς: τύμπανα | Γιάννης Μηλιαρέσης: visuals

3) Γιάννης Αναστασάκης (μουσική) + Ντενίζ Αγγελάκη (live painting)

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα "επιτρεπτά" όρια.

Γιάννης Αναστασάκης: κιθάρα, effects, loops | Ντενίζ Αγγελάκη: visuals & live-painting

Κυριακή 17 Μαΐου

1) Γιώργος Κατσάνος (μουσική) + Αθηνά Χανιώτη (visuals)

Ήχος – Κενό

Επηρεασμένος από τη μινιμαλιστική αισθητική της ιαπωνικής ποιητικής φόρμας του χαϊκού, ο Γιώργος Κατσάνος θα δημιουργήσει ηχητικά τοπία που, έχοντας σαν αφετηρία την ηχητική τυχαιότητα, εξελίσσονται και διαμορφώνονται ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής και τη ροή τόσο του ήχου, όσο και της παύσης του…

Γιώργος Κατσάνος: Vibradoneon, music-boxes, objects, loops | Αθηνά Χανιώτη: Visuals

2) Μιχάλης Μοσχούτης (μουσική)

A Free Ride (1915)

Χρησιμοποιώντας μια κλασική κιθάρα και έχοντας έντονη διάθεση πειραματισμού και αναζήτησης του “νέου”, ο Μιχάλης Μοσχούτης θα εξερευνήσει το συνολικό ηχητικό φάσμα που μπορεί να παράγει μια κλασική κιθάρα χωρίς καμία ηλεκτρονική επεξεργασία. Ένα ενδόμυχο ακουστικό σετ που στόχο έχει να τιμήσει τα εκτόν χρόνια από την παραγωγή της ταινίας-σταθμός του Αμερικάνικου κινηματογράφου A Free Ride (1915)

Μιχάλης Μοσχούτης: κιθάρα

3) Silent Move (μουσική) + Ερατώ Τζαβάρα (visuals)

Lament

Οι Silent Move (Γιάννης Παξεβάνης, Βασίλης Τζαβάρας) συνομιλούν με τις κινούμενες εικόνες της video artist Ερατώ Τζαβάρα σ’ ένα project με τίτλο Lament (Θρήνος). Με όχημα το θόρυβο αλλά και αποσπασματικές μελωδίες προσεγγίζουν ηχητικά τις έννοιες της απώλειας και του θρήνου.

Γιάννης Παξεβάνης: κιθάρα, ραδιόφωνο, loops | Βασίλης Τζαβάρας: κιθάρα, πικάπ, loops| Ερατώ Τζαβάρα: video, live feed

Σχετικές ειδήσεις
ΨΧ 2016:  φεστιβάλ νέας ελληνικής ψυχεδελικής μουσικής στο Ρομάντσο
06.09.2016 16:27
Το ΨΧ, το φεστιβάλ νέας ελληνικής ψυχεδελικής μουσικής επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Ρομάντσο! Το φετινό ΨΧ είναι μια ειδική εμπλουτισμένη έκδοση του φεστιβάλ με συμπαραγωγούς την ομάδα του Take Over και ένα έξτρα πρόγραμμα εκδηλώσεων να πλαισιώνει το κεντρικό διήμερο μουσικό event.
Brass Band Fest: Συνάντηση Φιλαρμονικών  στη Μονή Λαζαριστών
25.08.2016 16:31
Μια γιορτή μουσικής έκφρασης, αλλά κι ένα ολοζώντανο διήμερο πανηγύρι μουσικής συμμετοχής αποτελεί το πρώτο Brass Band Fest , την ξεχωριστή αυτή συνάντηση φιλαρμονικών που διοργανώνει το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών την Τετάρτη 31 Αυγούστου και την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
22.06.2016 12:31
Ακόμη ένα υπέροχο μουσικό καλοκαίρι υπόσχεται να προσφέρει το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού που διοργανώνεται για έκτη χρονιά, από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου 2016, με οκτώ συναυλίες υψηλής ποιότητας, τις οποίες θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό δέκα διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί.
Φεστιβάλ Sound Acts 2016 στο ΚΕΤ
29.03.2016 13:06
Το Sound Acts πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στην Αθήνα στις 5 - 8 Μαΐου 2016, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
RPT Meets Athens: η 2η βραδιά του φεστιβάλ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
15.03.2016 17:13
Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, στο hard listening, στην performance, στο θόρυβο και σε άλλες μη κατηγοριοποιήσιμες live actions. Η δεύτερη βραδιά του τριήμερου φεστιβάλ φιλοξενείται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.