Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Puta Volcano @ Ρομάντσο: Live review

Puta Volcano @ Ρομάντσο: Live review

Το βράδυ της Πέμπτης είχε κάτι από την αύρα του λαιβ που θα παρακολουθούσαμε. Μια ζεστή μέρα σε όλη την διάρκεια της, με μια έντονη βροχή για μερικά λεπτά, την στιγμή που έπεφτε ο ήλιος. Όπως καταλαβαίνετε όλα τα παραπάνω έχουν κάτι από το χαρακτήρα της μουσικής των Puta Volcano.

 

Από τον Μιχάλη Χρυσό

 

Ο κόσμος που βρέθηκε στο στενό της Aναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας, ήταν αρκετός και από νωρίς είχε κατακλύσει τον χώρο, κυρίως στα εξωτερικά πεζοδρόμια.

 

Η επίσημη παρουσίαση του δίσκου της αθηναϊκής μπάντας είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετού κόσμου, που ήθελε να ακούσει από πρώτο χέρι το ύλικό που έχουν καταγράψει οι Αθηναίοι desert rockers.

 

Η αρχή έγινε όπως αναμέναμε απόλυτα δυναμικά, χωρίς καμία διάθεση υπομονής και «χτισίματος» ατμόσφαιρας. Τα παιδιά έδειξαν την «ηφαιστειακή» πλευρά τους αρκετά νωρίς και σε καμία περίπτωση δεν άφησαν τα μάτια μας και τα αυτιά μας να ηρεμήσουν.

 

Εντυπωσίαστηκαμε από το δέσιμο τους που είναι πλέον εμφανέστατο. Οι αρκετές ώρες στο στούντιο αλλά και πάνω στη σκηνή έχουν περάσει στο dna της μπάντας. Την προσοχή μας τράβηξαν από αρκετά νωρίς τα εκκωφαντικά και περίτεχνα ντράμς του Στέφανου Στεφανίδη. Άξιζει ένα μεγάλο μπράβο στον υπεύθυνο για αυτό, τον κύριο που κάθεται πίσω τους και δεν ντρέπεται να τα ματώσει.

 

Οι επιρροές απο Kyuss, Queens of the stone age καθώς και από αρκετά συγκροτήματα της grunge σκηνής ήταν εμφανείς στις συνθέσεις του γρούπ. Ιδιαίτερη χροιά στο χρώμα της μπάντας δίνει η κυρία που βρίσκεται μπροστά στο μικρόφωνο.  Δεν σε αφήνει λεπτό να πάρεις τα μάτια σου αλλα και τα αυτιά σου από αυτά που συμβαίνουν επί σκηνής.

 

Πρώτη όμορφη εντύπωση από το υλικό μας έκανε το Indri, ένας αργόσυρτος ροκ δυναμίτης, που σε βυθίζει βήμα βήμα στην υπνωτιστική του μελωδία.

 

Ξεχωρίσαμε το Raindance ένα κομμάτι που η μελωδία του μας έκανε να πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη στιγμή της βραδιάς και η καλύτερη στιγμή του δίσκου συνθετικά. Φυσικά ήταν το κύκνειο άσμα του συγκροτήματος, με τα sing along του κοινού και το χτύπημα στην μπροστινή σειρά να είναι ατελείωτα.

 

Εμείς θα κρατήσουμε σαν εικόνα το γεμάτο χώρο του Ρομάντσο. Την αξιοσημείωτη αναλογία σε άντρες και γυναίκες που ήταν σε ισότητα, πράγμα σπάνιο για συναυλίες του είδους. Επίσης την ορμή, την όρεξη και το πάθος της μπάντας, που γουστάρουν με  χίλια αυτό που κάνουν και το αποδεικνύουν με εντυπωσιακά λάιβ.

 

Σχετικές ειδήσεις
Ανταπόκριση: Δάφνη Ζουρνατζή live @ GiocondArt
30.11.2016 12:24
Η Δάφνη Ζουρνατζή με ένα μαντολίνο και ο Κυριάκος Ορθοδόξου στο πιάνο, ξεκινούν την μουσική βραδιά με το «Βαλς των ματιών» του Σ. Λάντσια. Στο διάρκειας 2μιση ωρών live, θα αναμετρηθεί με τις μεγαλύτερες στιγμές της μουσικής μας κληρονομιάς και θα κρατήσει καθηλωμένο και σιωπηλό το κοινό του GiocondArt (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Ζωγράφου).
Ανταπόκριση: Πέννυ Μπαλτατζή με τους “Σταρς του Παναμά” στο Faust
03.11.2016 17:44
Ο Βαγγέλης Γκρέκο βρέθηκε στο Faust, παρακολούθησε την τελευταία εμφάνιση της Πέννυς Μπαλτατζή με τους “Σταρς του Παναμά” και μας μεταφέρει εντυπώσεις!
Ανταπόκριση: Παυλίνα Βουλγαράκη και Μιρέλα Πάχου στο Σταυρό του Νότου Club
01.11.2016 15:27
Με ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι που δεν ήθελες να τελειώσει, βλέποντας γύρω σου τα χαρούμενα πρόσωπα που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο, ολοκληρώθηκαν οι κοινές εμφανίσεις της Παυλίνας Βουλγαράκη με τη Μιρέλα Πάχου στο Σταυρό του Νότου Club! Γράφει ο Βαγγέλης Γκρέκο.
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 3)
30.09.2016 14:34
Η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου στην Τεχνόπολη μας πλημμύρισε συναισθήματα και μας ταξίδεψε νοερά μιας και είχε έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις μουσικές που ακούσαμε!
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 1)
28.09.2016 17:11
Το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου έφτασε! Και αν ακολουθήσουμε την λαϊκή ρήση "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" τότε όλοι θα φύγουμε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, τουλάχιστον με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας.