Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Puta Volcano @ Ρομάντσο: Live review

Puta Volcano @ Ρομάντσο: Live review

Το βράδυ της Πέμπτης είχε κάτι από την αύρα του λαιβ που θα παρακολουθούσαμε. Μια ζεστή μέρα σε όλη την διάρκεια της, με μια έντονη βροχή για μερικά λεπτά, την στιγμή που έπεφτε ο ήλιος. Όπως καταλαβαίνετε όλα τα παραπάνω έχουν κάτι από το χαρακτήρα της μουσικής των Puta Volcano.

 

Από τον Μιχάλη Χρυσό

 

Ο κόσμος που βρέθηκε στο στενό της Aναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας, ήταν αρκετός και από νωρίς είχε κατακλύσει τον χώρο, κυρίως στα εξωτερικά πεζοδρόμια.

 

Η επίσημη παρουσίαση του δίσκου της αθηναϊκής μπάντας είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετού κόσμου, που ήθελε να ακούσει από πρώτο χέρι το ύλικό που έχουν καταγράψει οι Αθηναίοι desert rockers.

 

Η αρχή έγινε όπως αναμέναμε απόλυτα δυναμικά, χωρίς καμία διάθεση υπομονής και «χτισίματος» ατμόσφαιρας. Τα παιδιά έδειξαν την «ηφαιστειακή» πλευρά τους αρκετά νωρίς και σε καμία περίπτωση δεν άφησαν τα μάτια μας και τα αυτιά μας να ηρεμήσουν.

 

Εντυπωσίαστηκαμε από το δέσιμο τους που είναι πλέον εμφανέστατο. Οι αρκετές ώρες στο στούντιο αλλά και πάνω στη σκηνή έχουν περάσει στο dna της μπάντας. Την προσοχή μας τράβηξαν από αρκετά νωρίς τα εκκωφαντικά και περίτεχνα ντράμς του Στέφανου Στεφανίδη. Άξιζει ένα μεγάλο μπράβο στον υπεύθυνο για αυτό, τον κύριο που κάθεται πίσω τους και δεν ντρέπεται να τα ματώσει.

 

Οι επιρροές απο Kyuss, Queens of the stone age καθώς και από αρκετά συγκροτήματα της grunge σκηνής ήταν εμφανείς στις συνθέσεις του γρούπ. Ιδιαίτερη χροιά στο χρώμα της μπάντας δίνει η κυρία που βρίσκεται μπροστά στο μικρόφωνο.  Δεν σε αφήνει λεπτό να πάρεις τα μάτια σου αλλα και τα αυτιά σου από αυτά που συμβαίνουν επί σκηνής.

 

Πρώτη όμορφη εντύπωση από το υλικό μας έκανε το Indri, ένας αργόσυρτος ροκ δυναμίτης, που σε βυθίζει βήμα βήμα στην υπνωτιστική του μελωδία.

 

Ξεχωρίσαμε το Raindance ένα κομμάτι που η μελωδία του μας έκανε να πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη στιγμή της βραδιάς και η καλύτερη στιγμή του δίσκου συνθετικά. Φυσικά ήταν το κύκνειο άσμα του συγκροτήματος, με τα sing along του κοινού και το χτύπημα στην μπροστινή σειρά να είναι ατελείωτα.

 

Εμείς θα κρατήσουμε σαν εικόνα το γεμάτο χώρο του Ρομάντσο. Την αξιοσημείωτη αναλογία σε άντρες και γυναίκες που ήταν σε ισότητα, πράγμα σπάνιο για συναυλίες του είδους. Επίσης την ορμή, την όρεξη και το πάθος της μπάντας, που γουστάρουν με  χίλια αυτό που κάνουν και το αποδεικνύουν με εντυπωσιακά λάιβ.

 

Σχετικές ειδήσεις
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 3)
30.09.2016 14:34
Η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου στην Τεχνόπολη μας πλημμύρισε συναισθήματα και μας ταξίδεψε νοερά μιας και είχε έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις μουσικές που ακούσαμε!
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 1)
28.09.2016 17:11
Το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου έφτασε! Και αν ακολουθήσουμε την λαϊκή ρήση "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" τότε όλοι θα φύγουμε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, τουλάχιστον με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας.
Calexico – Moa Bones @ Fuzz Live Music Club: Live review
17.11.2015 10:14
Μια ιδιαίτερη μέρα, αυτή του Σαββάτου, ήταν ικανή να συνειδητοποιήσουμε την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ανάμικτα συναισθήματα είχαν βρεί χώρο στην σκέψη μας και η πρώτη ματιά στην είσοδο του Fuzz μας έκανε να απορήσουμε για την αφοσίωση των Αθηναίων στους Calexico. Ο κόσμος αρκετός, απο πολύ νωρίς να περιμένει υπομονετικά για την είσοδο. Η εμφάνιση ήταν πολυ πρίν sold out!
Chinese Basement & Στάθης Ντόβας @ Ρομάντσο: Live review
30.10.2015 17:21
Μπαίνοντας στο στενό της Αναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας, η πρώτη εντύπωση ήταν άκρως θετική. Νεαρός κόσμος περίμενε υπομονετικά στα σκαλιά του παλιού τυπογραφείου, μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες, για την ζωντανή εμφάνιση των Chinese Basement και του μουσικού συνοδοιπόρου τους για το συγκεκριμένο λαιβ, Στάθη Ντόβα.
Ο Theodore @ Fuzz Live Music Club: Live review
29.10.2015 11:15
Το βράδυ της Παρασκευής ήταν το πρώτο που ο χειμώνας μας καλωσόριζε με δυνατή βροχή και αισθητό κρύο. Στην ιδέα του επικείμενου λάιβ φάνταζε ιδανική μια τέτοια ατμόσφαιρα. Με τις παραπάνω σκέψεις στο μυαλό μας βρεθήκαμε στο Fuzz της Πειραιώς. Ο κόσμος αρκετός παρά την ταλαιπωρία της βροχής. Πρόσωπα που περίμεναν με προσμονή την έναρξη και που απαρτίζονταν από όλο το ηλικιακό φάσμα.