Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Happy Birthday Keith! – Αφιέρωμα στον Keith Jarrett στο café του Ιανού

Happy Birthday Keith! – Αφιέρωμα στον Keith Jarrett στο café του Ιανού

Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, η προσωπικότητα που άλλαξε τη φυσιογνωμία της σύγχρονης τζαζ, ο ΚEITH JARRETT, γίνεται 70 χρονών και η παγκόσμια μουσική κοινότητα γιορτάζει  την επέτειο αυτή με αφιερώματα και εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο, την ίδια στιγμή που η δισκογραφική του εταιρεία ECM συμπληρώνει 40 και πλέον χρόνια ηχογραφήσεων  της γιγάντιας αυτής μουσικής προσωπικότητας.

 

Ο Μουσικός IANOS , από την Παρασκευή 8 Μαΐου εξασφάλισε και διαθέτει 30 ιστορικούς τίτλους από τη δισκογραφία του Keith Jarrett με έκπτωση 30%. Μια προσφορά που ισχύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα καταστήματα του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα (Μουσικός ΙΑΝΟS, Σταδίου 24) και στην Θεσσαλονίκη (Κεντρικό, Αριστοτέλους 7) και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

 

Ειδικά για την ημέρα των γενεθλίων του, το IANOS RADIO εκπέμπει ζωντανά από το CAFE του ΙΑΝΟΥ με ζωντανές εκπομπές αναγνωρισμένων και σημαντικών ραδιοφωνικών παραγωγών. Ένα σπάνιο ραδιοφωνικό αφιέρωμα στη ζωή και την μουσική του Keith Jarrett, που θα αναμεταδίδεται ζωντανά, από το ECM RADIO, κατά τη διάρκεια του οποίου θα μεταδοθούν χαιρετισμοί, ευχές και εμπειρίες σημαντικών Ελλήνων  καλλιτεχνών για τον σπουδαίο Keith Jarrett και την παγκόσμια επιρροή του στη σύγχρονη τζαζ μουσική.

 

Το κοινό θα μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με τους παραγωγούς, να στείλει τις ευχές του ή ακόμα και να μοιραστεί μαζί τους δικές του μνήμες και εμπειρίες στο email: happybirthdaykeithjarrett@gmail.com

 

Το ζωντανό ραδιοφωνικό πρόγραμμα θα κλείσει με live Ελλήνων μουσικών απευθείας από το CAFE του ΙΑΝΟΥ, ενώ μετά το τέλος της ημέρας το βιβλίο ευχών στο οποίο παραγωγοί, καλλιτέχνες και κοινό μπορούν να γράψουν την ευχή τους στον Keith Jarrett, θα παραδοθεί στον ίδιο.

 

Ένα δώρο γενεθλίων από τους Έλληνες λάτρεις της μουσικής και του έργου του Keith στον ίδιο.

Σχετικές ειδήσεις
Μπετόβεν - Τσαλαχούρης: Ένας συναρπαστικός μουσικός διάλογος στο Μέγαρο Μουσικής
17.01.2017 14:26
Ένας μουσικός διάλογος ανάμεσα στο χτες και το σήμερα με τους μουσικούς της διάσημης πλέον Καμεράτα-ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη.
Η Lydia Plain live στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον
24.08.2016 12:48
H Lydia Plain, μουσικός, δημιουργός και καλλιτέχνης, παρουσιάζει την μουσική της ζωντανά στο Εργοτάξιον την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016.
Ποιητές με hangover: Ο Αντώνης Σουσάμογλου ζωντανά στον Ιανό
02.06.2016 10:45
Ο Αντώνης Σουσάμογλου παρουσιάζει την νέα του δισκογραφική δουλειά Ποιητές με hangover και προσκαλεί το κοινό στην μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ στις 13 Ιουνίου 2016 σε μια ατμοσφαιρική μουσική παράσταση.
Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ: Η Μάνια Βλαχογιάννη στον Ιανό
12.04.2016 11:44
Μετά την πρώτη μουσικοθεατρική παρουσίαση του βιβλίου-CD Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ, η μουσικός, ερμηνεύτρια και συγγραφέας Μάνια Βλαχογιάννη, ο συνθέτης Balsam7teen και οι εκδόσεις Νόηση επιστρέφουν στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ στις 16 Απριλίου 2016.
Συναντήσεις Με Μουσικούς: Η Γιώτα Νέγκα στο Café του Ιανού
06.04.2016 11:28
Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, στις 20:30, η αγαπημένη ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα θα αφηγηθεί στη δημοσιογράφο Τασούλα Επτακοίλη τη δικής της διαδρομή, στο πλαίσιο των Συναντήσεων με Μουσικούς στο Cafe του ΙΑΝΟΥ.