Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Art Core Festival: 1η Διαδραστική Συνάντηση Τέχνης & Πολιτισμού

Art Core Festival: 1η Διαδραστική Συνάντηση Τέχνης & Πολιτισμού

Σήμερα όλοι μιλούν για διαδραστικότητα! Για την ανάγκη μιας αμεσότερης επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων, καλλιτεχνών, εταιρειών και θεσμών. Για την καλύτερη προβολή έργων Τέχνης, Μουσικής Τεχνολογίας και Παραγωγής που προάγουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό. Έργα που μπορεί κάποιος με λίγη τύχη να βρει σε διαφορετικούς χώρους, διάσπαρτα σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη. Η' απλά να τα βρει στο Art Core Festival.

 

Πρόκειται για Διεθνή Διαδραστική Συνάντηση πολιτισμού, που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2015 με ημερομηνία 22-23-24 Μαΐου 2015 στο  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον  Πειραιά.

 

Με διάρκεια 3 ημερών, και διοργάνωση από την Mag Events (η οποία θα τελεί υπό την αιγίδα του σταδίου ειρήνης και φιλίας) όπου υπόσχεται να πραγματοποιήσει κάτι «διαφορετικό» για τα δεδομένα της Αττικής.

 

Το  Art Core Festival πλαισιώνεται από έκθεση έργων Τέχνης, fashion designers ,art galleries ,graphic arts ,χειροποίητα κοσμήματα, χειροποίητα είδη ένδυσης και υπόδησης , χειροποίητα ποδήλατα και γυαλιά οράσεως /ηλίου,  εναλλακτικά είδη  δημιουργικής απασχόλησης  παιδιών , είδη  camping, ειδικές κατασκευές , Graffiti, Ζωγραφική , πολεμικές τέχνες ,  χορευτικές σχολές αλλά και ακροβατικές παραστάσεις από  ομάδες και σχόλες για μικρούς και μεγάλους,  ζωντανά μουσικά συγκροτήματα  ( reggae , pop ,garage , jazz  κ.α)  DJ's sets ( house ,techno, progresive, trance dup step )  δισκογραφικές εταιρίες, Δισκοπωλεία , διαδικτυακοί μουσική σταθμοί,  , αντιπρόσωποι μουσικών οργάνων και ηλεκτρονικών μέσων παραγωγής μουσικής , vj's   lighting,  comics , εμπορική έκθεση και για πρώτη φορά στην Ελλάδα  3D visuals live projectors. Μπορούν να συμμετέχουν καλλιτέχνες , ερευνητές και επιχειρηματίες που θέλουν να παρουσιάσουν και να προωθήσουν ανησυχίες, γνώσεις,  προϊόντα και υπηρεσίες.

 

Διαδραστική Έκθεση

 

Για πρώτη φορά το κοινό δεν αντιμετωπίζεται ως παθητικός δέκτης, αλλά συμμετέχει ενεργά σε κάθε περίπτερο. Οι εκθέτες παρουσιάζουν με διαδραστικό τρόπο τις ιδέες, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους καλώντας το κοινό να συμμετέχει, να δημιουργεί και να προσαρμόζει ανάλογα τις ανάγκες του. Έτσι δημιουργείται μια αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στους εκθέτες και στο κοινό που μας εξασφαλίζει μια σειρά από πλεονεκτήματα, αφού:

 

· Το κοινό δεν «περνάει» απλά από την έκθεση, αλλά  αξιοποιεί τον χρόνο του δημιουργικά σε αυτήν.

· Μέσα από τα διαδραστικά δρώμενα, κατανοεί και μαθαίνει καλύτερα όσα του παρουσιάζονται.

· Δίνει άμεσο feedback στους εκθέτες με βάση την συμμετοχή του.

· Τέλος, οι εκθέτες δημιουργούν βάση δεδομένων την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν σε μελλοντικές ενέργειες τους.

 

Συναυλίες

 

13 είδη μουσικής..1 stage, 45 περίπου συγκροτήματα και παραγωγοί.DJ.Οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Αυτό όμως που δεν μπορούν να μας περιγράψουν είναι το μοναδικό live stage που θα δημιουργήσει η MAG EVENTS, στον χώρο του περιστύλιου στο σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

 

Εδώ η καινοτομία έχει τον πρώτο λόγο. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 3D visuals, το  live stage «μεταμορφώνεται» κάθε φορά που αλλάζει το είδος κάθε μουσικής, χρησιμοποιώντας την πιο εξελιγμένη τεχνολογία, κάνοντας το κοινό να ανυπομονεί να δει όχι απλά τον επόμενο καλλιτέχνη, αλλά και την μεταμόρφωση της μουσικής σκηνής.

 

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην ακουστική του χώρου . Η διαδραστικότητα έχει και εδώ κυρίαρχη θέση. Τόσο κατά την διάρκεια των συναυλιών όσο και στο ενδιάμεσο από το ένα live στο επόμενο, έχουν προβλεφθεί πλήθος ενεργειών που θα διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. 

 

Δεν μιλάμε λοιπόν για μια μουσική συναυλία , αλλά για ένα Οπτικοακουστικό Υπερθέαμα, για μια νέα μουσική και εκθεσιακή εμπειρία

 

MUSIC

 

.Μουσικές σχολές

.Δισκογραφικές Εταιρείες

. Καλλιτέχνες και συγκροτήματα (Live & DJ'set)

.Δισκοπωλεία

.Αντιπρόσωποι μουσικών οργάνων & ηλεκτρονικών μέσων παραγωγής μουσικής

.Visual Live Projector - vj's lighting - 3D visuals

.Διαδικτυακοί μουσική σταθμοί

.Vj's lighting

.3D visuals live projectors

 

ART

 

.Fashion designers

.Χειροποίητα είδη ένδυσης και υπόδησης ,

.Χειροποίητα κοσμήματα

.Χειροποίητα ποδήλατα

.Χειροποίητα γυαλιά οράσεως /ηλίου

.Εναλλακτικά είδη δημιουργικής απασχόλησης παιδιών

.Kομιξ

.Art Galleries

.Γραφικές Τέχνες - Design

.Γραφιστικής- Graffiti Design

.Σχολές Χορού-Dance

.Pole dance

.Ακροβατικά / zogler

.Graffiti

.Ζωγραφική

.Πολεμικές τέχνες

.Ειδικές κατασκευές

.Φυσητό γυαλί

.Εκτυπώσεις/ Διαφημιστικά

 

ΦΑΓΗΤΟ/ΠΟΤΟ

 

.Αντιπρόσωποι και παραγωγοί αλκοολούχων ποτών & κρασιών.

.Αντιπρόσωποι και παραγωγοί αναψυκτικών και χυμών.

.Αντιπρόσωποι και παραγωγοί σνακ ,προ συσκευασμένου φαγητού.

 

Έκθεση Τεχνών

 

Στην Τέχνη επιτρέπεται κάθε είδος έκφρασης, το ίδιο και στο Art Core Festival.

 

Νέοι αλλά και εμπειρότεροι καλλιτέχνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες δίνουν ραντεβού για 3 τρεις μέρες στον Πειραιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Παρουσιάζουν όχι απλά τα έργα τους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκαν.

 

Οι εκπλήξεις δεν θα λείψουν και σε αυτόν τον χώρο, αφού γνωστοί καλλιτέχνες θα δημιουργούν live στο Art Core Festival, χρησιμοποιώντας ως καμβά, χώρους της έκθεσης ή διαφημιζόμενα προϊόντα.

 

Η διαδραστικότητα κατέχει και εδώ κυρίαρχο ρόλο, καθώς και το κοινό μπορεί να δημιουργήσει το δικό του έργο , το οποίο μπορεί να έχει ατομική ή συλλογική διάσταση. Φανταστείτε το κοινό, υπό την καθοδήγηση καλλιτεχνών να δημιουργεί μικρά κομματάκια τα οποία όλα μαζί να συνθέτουν ένα μεγαλύτερο έργο.

 

Η έκθεση Τεχνών προβάλλει δημιουργίες καλλιτεχνών και διακρίνεται σε τρεις τομείς:

· Τομέας Καλών Τεχνών με έμφαση στη ζωγραφική

· Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών με έμφαση στη χειροτεχνία

· Τομέας Επικοινωνίας με έμφαση στα Οπτικοακουστικά μέσα, Γραφιστική και Διαφήμιση

· Τομέας οργάνωσης και προώθησης εκδηλώσεων

 

Χορός

 

Περισσότερες από 30 ομάδες σύλλογοι, σχολές και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα παρουσιάζουν την δουλεία και τα έργα τους στην ειδικά διαμορφωμένη χορευτική σκηνή .

 

Και εδώ οι καινοτόμες ιδέες έχουν τον πρώτο λόγο, αφού η σκηνή μετατρέπεται ανάλογα με το είδος του χορού που υπηρετεί. Οι επιλογές είναι πολλές και καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις του κοινού. Παράλληλα θα δημιουργηθεί μια αμφίδρομη σχέση με τους θεατές , αφού σε συγκεκριμένες παραστάσεις θα μπορούν να υποδυθούν έναν ρόλο, ή να χορέψουν με την καθοδήγηση εξειδικευμένων καλλιτεχνών και δασκάλων.

 

Τα είδη που παρουσιάζονται στο χορευτικό stage είναι τα εξής:

· Latin

· Oriental

· Flamenco & Tango Argentino

· Salsa

· Σύγχρονος Χορός

· Hip-Hop & RNB

· Disco & Rock 'n Roll

· Ethnic

Σχετικές ειδήσεις
We are all Balkans στο Athens Music Festival
14.02.2017 10:21
To ATHENS MUSIC FESTIVAL κατόρθωσε να γίνει το "σημείο συνάντησης" κορυφαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής με την αφρόκρεμα των Ελλήνων καλλιτεχνών. Μία πρόταση που ξεπέρασε τα τετριμμένα φέρνοντας κοντά αγαπημένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και προσκαλώντας τους να συνεργαστούν επί σκηνής.
Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ
07.11.2016 17:09
Πώς μια συλλογή μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για νέους καλλιτέχνες; Πώς καλλιτέχνες επικοινωνούν μεταξύ τους, ακόμη και αν μεσολαβούν πολλές δεκαετίες; Πώς ορίζεται η έμπνευση και πώς φιλοξενείται και μετουσιώνεται σε έργο τέχνης στη….σοφίτα ενός μουσείου; Αυτό το άκρως δημιουργικό πλαίσιο έρχεται να αναδείξει η νέα έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ», στη Μονή Λαζαριστών, από τις 9 Νοεμβρίου 2016 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2017.
Hybrids: μια διαδραστική έκθεση στα όρια Τέχνης και Τεχνολογίας στη Στέγη
01.11.2016 11:39
Ένα συναρπαστικό ταξίδι για όλη την οικογένεια σε μια άλλη πραγματικότητα. Τεχνολογία, ακτιβισμός και ποπ κουλτούρα συμβαδίζουν στη νέα έκθεση που πραγματοποιεί η Στέγη σε συνεργασία με το καινοτόμο ερευνητικό και πολιτιστικό κέντρο νέων μέσων Ars Electronica του Linz.
RETHink Art Digital Festival: Ανοιχτό κάλεσμα καλλιτεχνών
23.06.2016 14:23
Το διεθνές RETHINK ART DIGITAL FESTIVAL, το πρώτο Φεστιβάλ Ψηφιακής Τέχνης που πραγματοποιείται στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016 προσκαλεί καλλιτέχνες να υποβάλουν τις προτάσεις τους.
Our Festival 2 - Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών: Ανοιχτό κάλεσμα
26.04.2016 12:45
Το Our Festival 2, η δεύτερη Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή.