Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιάννης Κασέτας live στις Χίλιες και δυο Νύχτες

Ο Γιάννης Κασέτας live στις Χίλιες και δυο Νύχτες

Ο Γιάννης Κασέτας παρουσιάζει συνθέσεις του από τον πρόσφατο δίσκο του “East n Blues”, στις Χίλιες και δυο Νύχτες, την Τρίτη 5 Μαΐου 2015.

Για πρώτη φορά συμπράττουν στο project οι εκπληκτικοί πνευστοί Μάνος Θεοδοσάκης και Αντώνης Ανδρέου .

Το "East N Blues" βραβεύτηκε απ’το ηλεκτρονικό περιοδικό Jazz online ως ο καλύτερος δίσκος του 2014 [Audience Awards], από την εφημερίδα  Athens Voice ως ένας από τους 4 καλύτερους δίσκους της χρονιάς, (ανεξαρτήτως είδους).

Όσον αφορά στις κριτικές του δίσκου στο εξωτερικό ο μεγάλος τρομπετίστας της διεθνούς τζαζ σκηνής Jack Walrath γράφει: "Music sounds very original and personal!"...

Στυλ με πολλές διαφορετικές επιρροές από την Αμερικανική τζαζ φανκ μέχρι την σύγχρονη τζαζ μουσικών όπως ο Ινδος Rudresh Mahanthappa αλλά και η κινηματογραφική μουσική που ακούγοντας την μπορείς να δεις εικόνες από ένα road movie, ίσως ακόμη και σενάρια για ταινίες του John Carpenter...

Κυρίως όμως με το προσωπικό – και αναγνωρίσιμο πια -  στυλ του Γιάννη Κασέτα ο οποίος πλέον καταγράφεται ως ένας από τους καλύτερους σαξοφωνίστες και μία από τις καλύτερες jazz συνθετικές πένες στην Ελλάδα.

Το γκρουπ του Γιάννη Κασέτα αποτελείται από του εκλεκτούς μουσικούς:


Kωστής Χριστοδούλου: πιάνο , πλήκτρα

Μάνος Λούτας: μπάσο

Bασίλης Ποδαράς: ντραμςKαλεσμένοι oι κορυφαίοι Έλληνες πνευστοί:


Mάνος Θεοδοσάκης [τρομπετα], Αντώνης Ανδρέου [τρομπόνι]

Σχετικές ειδήσεις
Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μηλιώκας, Νίκος Ζιώγαλας και Γιάννης Γιοκαρίνης live στο Κύτταρο
13.10.2016 11:47
Κυρίες Κύριοι και ...μικρά παιδιά, η παρέα ξανασμίγει, ετοιμαστείτε... Και Λάκης Πάπαδόπουλος... και Γιάννης Γιοκαρίνης... και Νίκος Ζιώγαλας... και Γιάννης Μηλιώκας, όλοι μαζί, για τέσσερις μαγικές φθινοπωρινές βραδιές, στο Κύτταρο.
Ο Γιάννης Αγγελάκας live στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
28.07.2016 10:32
Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C - η μπάντα που βγαίνει στον δρόμο μαζί του τον τελευταίο χρόνο- έρχονται στην σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων για μια συναυλία, στις 12 Σεπτεμβρίου 2016.
Ο Γιάννης Κασέτας και ο Απόστολος Λεβεντόπουλος στο Bar 37
24.05.2016 11:37
Τα κλασσικά κομμάτια της εποχής του bebop, της 60’s jazz αλλά και το jazz-funk των 70’s θα παιχτούν από δύο μουσικούς που γνωρίζουν.
Tribute to the Masters Eddie Harris & Grover Washington: Ο Γιάννης Κασέτας στο Τρένο στο Ρουφ
06.05.2016 12:58
O γνωστός σαξοφωνίστας Γιάννης Κασέτας επιστρέφει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στο Τρένο στο Ρουφ για ένα ακόμη αφιέρωμα σε μεγάλες μορφές της τζαζ.
Ο Γιάννης Κασέτας σ' ένα αφιέρωμα στους Jimmy Hendrix και Stevie Wonder στο Afrikana
01.04.2016 15:27
Ο Γιάννης Κασέτας παρουσιάζει στο Afrikana ένα αφιέρωμα στον Jimmy Hendrix και τον Stevie Wonder.