Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Ο Γιάννης Κασέτας live στις Χίλιες και δυο Νύχτες

Ο Γιάννης Κασέτας live στις Χίλιες και δυο Νύχτες

Ο Γιάννης Κασέτας παρουσιάζει συνθέσεις του από τον πρόσφατο δίσκο του “East n Blues”, στις Χίλιες και δυο Νύχτες, την Τρίτη 5 Μαΐου 2015.

Για πρώτη φορά συμπράττουν στο project οι εκπληκτικοί πνευστοί Μάνος Θεοδοσάκης και Αντώνης Ανδρέου .

Το "East N Blues" βραβεύτηκε απ’το ηλεκτρονικό περιοδικό Jazz online ως ο καλύτερος δίσκος του 2014 [Audience Awards], από την εφημερίδα  Athens Voice ως ένας από τους 4 καλύτερους δίσκους της χρονιάς, (ανεξαρτήτως είδους).

Όσον αφορά στις κριτικές του δίσκου στο εξωτερικό ο μεγάλος τρομπετίστας της διεθνούς τζαζ σκηνής Jack Walrath γράφει: "Music sounds very original and personal!"...

Στυλ με πολλές διαφορετικές επιρροές από την Αμερικανική τζαζ φανκ μέχρι την σύγχρονη τζαζ μουσικών όπως ο Ινδος Rudresh Mahanthappa αλλά και η κινηματογραφική μουσική που ακούγοντας την μπορείς να δεις εικόνες από ένα road movie, ίσως ακόμη και σενάρια για ταινίες του John Carpenter...

Κυρίως όμως με το προσωπικό – και αναγνωρίσιμο πια -  στυλ του Γιάννη Κασέτα ο οποίος πλέον καταγράφεται ως ένας από τους καλύτερους σαξοφωνίστες και μία από τις καλύτερες jazz συνθετικές πένες στην Ελλάδα.

Το γκρουπ του Γιάννη Κασέτα αποτελείται από του εκλεκτούς μουσικούς:


Kωστής Χριστοδούλου: πιάνο , πλήκτρα

Μάνος Λούτας: μπάσο

Bασίλης Ποδαράς: ντραμςKαλεσμένοι oι κορυφαίοι Έλληνες πνευστοί:


Mάνος Θεοδοσάκης [τρομπετα], Αντώνης Ανδρέου [τρομπόνι]

Σχετικές ειδήσεις
Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μηλιώκας, Νίκος Ζιώγαλας και Γιάννης Γιοκαρίνης live στο Κύτταρο
13.10.2016 11:47
Κυρίες Κύριοι και ...μικρά παιδιά, η παρέα ξανασμίγει, ετοιμαστείτε... Και Λάκης Πάπαδόπουλος... και Γιάννης Γιοκαρίνης... και Νίκος Ζιώγαλας... και Γιάννης Μηλιώκας, όλοι μαζί, για τέσσερις μαγικές φθινοπωρινές βραδιές, στο Κύτταρο.
Tribute to the Masters Eddie Harris & Grover Washington: Ο Γιάννης Κασέτας στο Τρένο στο Ρουφ
06.05.2016 12:58
O γνωστός σαξοφωνίστας Γιάννης Κασέτας επιστρέφει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στο Τρένο στο Ρουφ για ένα ακόμη αφιέρωμα σε μεγάλες μορφές της τζαζ.
Ο Γιάννης Κασέτας σ' ένα αφιέρωμα στους Jimmy Hendrix και Stevie Wonder στο Afrikana
01.04.2016 15:27
Ο Γιάννης Κασέτας παρουσιάζει στο Afrikana ένα αφιέρωμα στον Jimmy Hendrix και τον Stevie Wonder.
Ο Γιάννης Κασέτας live στο Jazz Point
24.02.2016 11:30
Δεύτερο αφιέρωμα στη σειρά από τον Γιάννη Κασέτα μετά την μεγάλη επιτυχία του Tribute to the Masters of the ‘60s (W. Shorter, J. Henderson, D. Gordon) στο Θεατρικό Βαγόνι στο «Το Τρένο στο Ρουφ», αυτή τη φορά στο Jazz Point!
A Tribute to the Masters of the 60's από τον Γιάννη Κασέτα στο Τρένο στο Ρουφ
05.02.2016 09:52
Ο καταξιωμένος σαξοφωνίστας Γιάννης Κασέτας παρουσιάζει στο Τρένο στο Ρουφ, ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στους θρύλους του σαξοφώνου της δεκαετίας του ’60, Wayne Shorter, Joe Henderson και Dexter Gordon.