Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι Sssh! Silent Movies ξεκινούν με θέμα French new new wave στο Bios

Οι Sssh! Silent Movies ξεκινούν με θέμα French new new wave στο Bios

Οι Sssh! Silent Movies, οι καλοκαιρινές κινηματογραφικές νύχτες στις σεζ-λονγκ της ταράτσας του bios με noir αισθητική και θέα την Ακρόπολη, ξεκινούν με πρώτη θεματική ενότητα το French new new wave, την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015.

Το BIOS και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος παρουσιάζουν για 5η συνεχόμενη χρονιά, το μοναδικό πρότζεκτ των Sssh! Silent Movies, μια σειρά από προβολές και μουσική στην ταράτσα του bios με την πλατφόρμα των ακουστικών Sssh! Silent Show.

FRENCH NEW NEW WAVE

Πέμπτη 7 Μαΐου – Diva, Jean-Jacques Beineix, 1981

Η Diva του τίτλου της ταινίας είναι μια διάσημη έγχρωμη τραγουδίστρια της όπερας που αρνείται κατηγορηματικά να ηχογραφηθεί η φωνή της. Ο φανατικός θαυμαστής της τραγουδίστριας, ο νεαρός Γάλλος ταχυδρόμος, Jules, τοποθετεί κρυφά ένα μαγνητόφωνο στο θέατρο και καταγράφει το τραγούδι της. Την ίδια στιγμή, τον παρακολουθούν δύο Ταϊβανέζοι εγκληματίες που βάζουν στόχο να κλέψουν την κασέτα του Jules και να την εκμεταλλευτούν εμπορικά. Ξεκινούν να καταδιώκουν το αγόρι, την ίδια στιγμή με δύο ντόπιους χούλιγκαν που πιστεύουν ότι ο Jules έχει στην κατοχή του στοιχεία για μία δολοφονία. H πλοκή της ταινίας οδηγεί σε μια θερμή φιλία μεταξύ του Jules και της Diva και σε μία θρυλική καταδίωξη με μοτοσυκλέτες στα τούνελ του Παρισιού. Συνδιαμόρφωσε μαζί με τον Luc Besson και τον Leos Carax το ρεύμα του Cinéma du look συνενώνοντας στοιχεία από την high και την pop culture. Η Diva ως ταινία είναι το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Jean-Jacques Beineix, του οποίου η αγάπη για τις πιο εσωτερικές τεχνικές του nouvelle vague δεν τον εμπόδισε ποτέ να θέλει απλώς να διασκεδάσει το κοινό του.

Οι θεατές που θα βρεθούν στην ταράτσα του bios, μπορούν να προμηθευτούν τα ειδικά ασύρματα ακουστικά από τους ανθρώπους του Sssh! Silent Show, επιλέγοντας κάθε φορά αν θέλουν να ακούνε τον ήχο της ταινίας ή το live DJ set που παίζει ζωντανά στο δεύτερο κανάλι των ακουστικών στη διάρκεια της ταινίας. 


Μια σινεφίλ συμμετοχική εμπειρία πρόσληψης αγαπημένων ταινιών από το 1965 μέχρι το 1997 που επικεντρώνεται στη διαφορετικότητα της συνθήκης προβολής της. Τις ταινίες και τη μουσική επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Sssh! Silent Movies: Fish Tank της Andrea Arnold στο Bios
01.08.2016 17:22
Η ταινία Fish Tank που θα προβληθεί στις 3 Αυγούστου 2016 στη Ταράτσα Μπάιος, ανήκει στην ενότητα Teenage Angst.
Sssh! Silent Movies: Victoria του Sebastian Schipper στο Bios
01.07.2016 13:00
Η ενότητα των Sssh! Silent Movies, Teenage Angst ολοκληρώνεται την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 με την ταινία Victoria του Sebastian Schipper.
Sssh! Silent Movies: Trainspotting του Danny Boyle στο Bios
17.06.2016 13:22
Η ενότητα Teenage Angst των φετινών Sssh! Silent Movies, φιλοξενεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 τη βρετανική μαύρη κωμωδία, Trainspotting, λίγους μήνες πριν βγει στις αίθουσες το πολυαναμενόμενο sequel, Trainspotting 2.
Sssh! Silent Movies: Μίσος του Ματιέ Κασσοβίτς στο Bios
10.06.2016 13:20
Η ενότητα Teenage Angst, η πρώτη ενότητα των φετινών Sssh! Silent Movies ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 με το Μίσος, τη γαλλική, βραβευμένη ασπρόμαυρη ταινία σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ματιέ Κασσοβίτς.
Τα Sssh! Silent Movies επιστρέφουν με τη Γλυκιά Συμμορία στο Bios
30.05.2016 16:22
Το Sssh! Silent Movies, το αγαπημένο οπτικοακουστικό πρότζεκτ της ταράτσας κάνει πρεμιέρα φέτος την Τετάρτη 8 Ιουνίου με μία ειδική προβολή της εμβληματικής και πολυβραβευμένης ταινίας του Νίκου Νικολαΐδη, Γλυκιά Συμμορία στη νέα της έκδοση από τη Restless Wind με ελεύθερη είσοδο.