Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Minor Damage - Μικρές υλικές ζημιές: έκθεση του Πέτρου Νικόλτσου στο Six D.o.g.s

Minor Damage - Μικρές υλικές ζημιές: έκθεση του Πέτρου Νικόλτσου στο Six D.o.g.s

Με την έκθεση Minor Damage - Μικρές υλικές ζημιές ο Πέτρος Νικόλτσος επιστρέφει για τρίτη φορά στον χώρο του project space του six d.o.g.s.

Στην έκθεση παρουσιάζεται μια αυστηρά τυπολογική εργασία πιστή στις αρχές της straight photography με θέμα τις μικρές ζημιές που προκαλούνται σε αυτοκίνητα(π.χ. χτυπήματα, γρατζουνιές, λακουβόματα).

Το εγχείρημα ξεκίνησε ως μια ευρύτερη αποτύπωση των περιοχών που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά όρια του Δήμου Αθηναίων. Η αρχική σύληψη στην πορεία έγινε όλο και πιο σαφής καταλήγοντας σε ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της λεωφόρου Αθηνών και των κάθετων σε αυτήν δρόμων που είναι η “κουλτούρα του αυτοκινήτου”(φανοποιεία, γκαράζ, σέρβις, ζυγοσταθμίσεις, επισκευές και την νύχτα παράνομοι αγώνες ταχύτητας με τα “φτοιαγμένα”.

Επίσης σημάδια συγκρούσεων, καταστροφών και αναπόφευχτα ακόμα και θανάτου). Στις εικόνες αυτές ο φωτογράφος επιλέγει μόνο κάποιες λεπτομέριες αυτής της πραγματικότητας: Τις μικρές ουλές. Τα “παρα λίγο”. Τα χτυπήματα που μας λαβώνουν αλλά δεν μας καταστρέφουν.

Σχετικές ειδήσεις
Οι μικρές κυρίες του Νίκου Καρδώνη: Έκθεση στο Concierge Athens Cafe
10.11.2016 15:27
Οι μικρές κυρίες του Νίκου Καρδώνη, έκθεση κούκλας, περιμένουν το κοινό στο Concierge Athens Cafe από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.
Οκνηρία: η πρώτη έκθεση του project Seven στον Πολυχώρο Vault
03.10.2016 10:12
Με την “Οκνηρία” ξεκινάει τo Φωτογραφικό Project SEVEN που διοργανώνει ο Πολυχώρος VAULT. Η έκθεση θα διαρκέσει 7 ημέρες, από την Παρασκευή 7 έως την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.
the Mykonos Project: Έκθεση του Micha Cattaui
09.08.2016 13:56
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας των Bill and Coo Hotels Mykonos, σε συνεργασία με τη Mirko Mayer Gallery, παρουσιάζεται η έκθεση ‘’the Mykonos Project’’ του Micha Cattaui από τις 2 Σεπτεμβρίου 2016.
Έκθεση του Πέτρου Νικόλτσου στο Project Space του six d.o.g.s
02.06.2016 15:05
O Πέτρος Νικόλτσος θα παρουσιάσει για τέταρτη φορά έργα του στους τοίχους του Project Space του Six d.o.g.s. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 ως τις 12 Ιουνίου 2016.
Periapsis Project: Η πρώτη Concept art έκθεση στην Ελλαδα
17.03.2016 10:20
Το CASK_up επιστρέφει την φετινή Άνοιξη παρουσιάζοντας σε συνεργασία με την CASK και το Τμήμα Εικαστικών Και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας το Periapsis project!