Με την έκθεση Minor Damage – Μικρές υλικές ζημιές ο Πέτρος Νικόλτσος επιστρέφει για τρίτη φορά στον χώρο του project space του six d.o.g.s.

Στην έκθεση παρουσιάζεται μια αυστηρά τυπολογική εργασία πιστή στις αρχές της straight photography με θέμα τις μικρές ζημιές που προκαλούνται σε αυτοκίνητα(π.χ. χτυπήματα, γρατζουνιές, λακουβόματα).

Το εγχείρημα ξεκίνησε ως μια ευρύτερη αποτύπωση των περιοχών που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά όρια του Δήμου Αθηναίων. Η αρχική σύληψη στην πορεία έγινε όλο και πιο σαφής καταλήγοντας σε ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της λεωφόρου Αθηνών και των κάθετων σε αυτήν δρόμων που είναι η “κουλτούρα του αυτοκινήτου”(φανοποιεία, γκαράζ, σέρβις, ζυγοσταθμίσεις, επισκευές και την νύχτα παράνομοι αγώνες ταχύτητας με τα “φτοιαγμένα”.

Επίσης σημάδια συγκρούσεων, καταστροφών και αναπόφευχτα ακόμα και θανάτου). Στις εικόνες αυτές ο φωτογράφος επιλέγει μόνο κάποιες λεπτομέριες αυτής της πραγματικότητας: Τις μικρές ουλές. Τα “παρα λίγο”. Τα χτυπήματα που μας λαβώνουν αλλά δεν μας καταστρέφουν.