Τα γυρίσματα της ταινίας «Ημέρα Ανεξαρτησίας 2» αναμένεται να ξεκινήσουν στις 4 Μαΐου, σύμφωνα με τον Νικ Μανιάτης, διευθυντή του New Mexico Film Office, ενώ η Twentieth Century Fox θα κυκλοφορήσει την ταινία στις 24 Ιουνίου του 2016.

Μετά τον επαναστατικό επαναπροσδιορισμό του είδους από το «Ημέρα Ανεξαρτησίας», το επόμενο επικό κεφάλαιο ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια παγκόσμια καταστροφή σε μια αδιανόητη κλίμακα. Χρησιμοποιώντας εξωγήινη τεχνολογία, τα έθνη της Γης, αναμένοντας την επιστροφή των εισβολέων, έχουν συνεργαστεί σε ένα τεράστιο αμυντικό πρόγραμμα για να προστατεύσουν τον πλανήτη. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να μας προετοιμάσει για την προχωρημένη και χωρίς προηγούμενο δύναμη των εξωγήινων. Μόνο η ευφυΐα μερικών γενναίων ανδρών και γυναικών μπορούν να σώσουν τον κόσμο μας από τον απόλυτο αφανισμό.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Λίαμ Χέμσγουορθ («Αγώνες Πείνας»), η Σαρλότ Γκενσμπούργκ («Nymphomaniac»), ο Τζεφ Γκόλντμπλαμ («Ημέρα Ανεξαρτησίας»), η Βίβικα Α. Φοξ («Ημέρα Ανεξαρτησίας»), ο Μπιλ Πούλμαν («Ημέρα Ανεξαρτησίας») και ο Τζαντ Χιρς («Ημέρα Ανεξαρτησίας»).

«Είμαι κατενθουσιασμένος που φέρνουμε το σίκουελ της “Ημέρα Ανεξαρτησίας” στο Νέο Μεξικό», σχολίασε ο σκηνοθέτης Ρόλαντ Έμεριχ. «Είμαστε χαρούμενοι που συνεχίζουμε την εξαιρετική σχέση μας με την Twentieth Century Fox», είπε ο Νικ Μανιάτης, διευθυντής του New Mexico Film Office. «Καλωσορίζουμε τον Ρόλαντ Έμεριχ και την ταλαντούχα ομάδα του στο Νέο Μεξικό. Συνολικά, η παραγωγή θα απασχολήσει περίπου 300 ντόπιους ως μέλη του συνεργείου και πάνω από 4.000 ντόπιους ως βοηθητικούς ηθοποιούς.»