Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Χάρη Κακαρούχα στο Booze

Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Χάρη Κακαρούχα στο Booze

Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στις 8 μ.μ στο Booze :UPstairs ο Βασίλης Γεροντάκος θα παρουσιάσει υπό μορφή slide show το φωτογραφικό έργο του Χάρη Κακαρούχα.

 

Μετά το πέρας της προβολής των φωτογραφιών, θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του φωτογράφου. Η συζήτηση θα έχει ως αντικείμενο την ανάλυση του έργου του Χάρη Κακαρούχα  και την καλύτερη κατανόησή του.

                                     

Haris Kakarouhas’s square icons

 

Το square icon δηλώνει έναν “πνευματικό” χαρακτήρα διότι αυτές τις εικόνες δεν τις “κάνω” εγώ. Ουσιαστικά συμβαίνουν διαμέσου του εαυτού μου όταν αφήνομαι στην αθωότητα της ματιάς μου (χωρίς να παρεμβαίνουν οι γνώσεις μου για το μέσο και την ιστορία του, η εμπειρία μου, οι πεποιθήσεις μου, η ψυχολογία μου), όταν είμαι απόλυτα παρόν σε αυτό που συμβαίνει και ταυτόχρονα αφημένος στη ροή της ζωής , όταν δηλαδή είμαι αδιαχώριστο μέρος της.

 

Δεν είναι λοιπόν τίποτε άλλο πάρα ένας καθρέφτης των χαρακτηριστικών του εσωτερικού Είναι μου.

 

Το “Είναι” που εν τέλει υπάρχει σε όλους μας είτε το αναγνωρίζουμε είτε όχι. Πρόθεση μου μοιραζόμενος αυτές τις εικόνες μαζί σας είναι να σας προσκαλέσω σε μια σιωπηλή εσωτερική βύθιση στην αλήθεια μας, σε έναν αγαπητικό εναγκαλισμό. Μπορεί να συμβεί –αν συν-κινηθούμε μαζί τους– αλλά μπορεί και όχι.

Σχετικές ειδήσεις
FLASHFORWARD x4: Ομαδική έκθεση από τον Φωτογραφικό 9ο στο Booze
20.05.2016 12:56
Το Εργαστήρι Δημιουργικής Φωτογραφικής Έκφρασης «Φωτογραφικός 9ος» παρουσιάζει στο χώρο εφαρμοσμένης αισθητικής, τέχνης και δημιουργίας BOOZE Cooperativa - τον πρώτο εναλλακτικό, καλλιτεχνικό συνασπισμό της Αθήνας - την έκθεση με τίτλο ‘’FLASHFORWARD x4’’.
Differ3nt: Ομαδική έκθεση στο Booze :BaseGALLERY
20.01.2016 13:11
Η έκθεση Differ3nt, που θα εγκαινιαστεί στις 23 Ιανουαρίου 2016 στο Booze :BaseGALLERY, αποτελεί τη κοινή παρουσίαση του έργου 3 νέων καλλιτεχνών.
Jazz Moments: Έκθεση και παρουσίαση λευκώματος του Ανδρέα Ζαχαράτου στο Athens House of Photography
03.12.2015 16:48
Το Athens House of Photography έχει την τιμή να παρουσιάσει την έκθεση φωτογραφίας και το φωτογραφικό λεύκωμα του Ανδρέα Ζαχαράτου, με τίτλο ˝JAZZ MOMENTS˝ το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015.
Από τα νερά του Αιγαίου στο Βερολίνο: Παρουσίαση του φωτογραφικού οδοιπορικού της Μάρως Κουρή
24.11.2015 16:53
Μια αποστολή της Μάρως Κουρή στη Μυτιλήνη στάθηκε η αφορμή για μια ανέλπιστη γνωριμία που θα οδηγούσε σε ένα οδοιπορικό. Μέσα από το φωτογραφικό της φακό η βραβευμένη με τα διεθνή βραβεία PX3 και SCOOP φωτορεπόρτερ αποτυπώνει το ταξίδι εννέα Σύρων προσφύγων προς τη δική τους γη της επαγγελίας, το Βερολίνο.
Nightstalkers - Φωτογραφίζοντας το αθέατο: παρουσίαση εργαστηρίου στο Ρομάντσο
03.11.2015 16:06
Η αθέατη πλευρά της Αθήνας ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας μέσα από το βλέμμα του φωτογραφικού φακού.